Karlstad!

Idag var vi som sagt i Karlstad, köpte lite smått och gott! Bla en Canon systemkamera, gött att en riktig kamera.
Nu ska ja bara lära mig alla fineser :D Tack älskling som bidrog till halva ;)
Köpte även
*En paraply barnvagn, skönt att ha en lite lättare vagn och ha med sig.
* lös ögonfransar!
*Pop mössa till Lea.
*Sol hatt till Lea.
Kollade även på Converse skor, men hittade inte den färgen jag ska ha, får beställa på nätet.

 Eller om jag satsar på svarta... JA jag är velig ;)




Lämnade in Ipaden på Elgiganten också, har ju råkat tappa den såklart så den har fått en liten spricka på displayen. Tur man köpte med en fulltäckande försäkring. Kan tillägga att jag även köpte med samma försäkring till kameran xD haha!
I vilket fall som helst, så får jag nu klara mig utan padden i några veckor. Jobbigt! ;)

Imorgon börjar jag mitt vikariat, tyvärr börjar jag med en dubbeltur samma dag som det är säsongspremiär på Årjängstravet. Är iaf ledig några timmar mitt på dagen så hinner se de första loppen. Får passa och ta lite kort så ja lär mig. :P

Imorgon ska även hästarna ut på träning. Carro kommer och ska köra lite. Johny är heeelt haltfri, och har ingen värme kvar i hoven heller. Såååååå skönt! Då kanske han kan starta i april iaf!




Finaste vovven Lowa!

// Sandra

Fredag!

JAAAAAAAAAAAA....båda mina kom med i påskbomben! Fullt lopp, och det var säkert fler anmälda.
Så nu laddas det för fullt..
Jobbade i travskolans stall på morgonen, sedan direkt upp och jobbade resten av dagen på kontoret.
Hem hämtade lea på dagis, gosa lite med henne och sedan tillbaka för att ha travskolemöte som slutade för ca 1 timme sen! Full dag idag med!

http://www.sptf.nu/startlistor/F_120406.PDF  <----startlistan till påskbomben på långfredagen!

Imorgon blir det en riktig familjedag, vi ska till Karlstad och göra lite ärenden och det ska bli trevligt.
Ska kolla på en ny "riktig" kamera, plus visa upp/lämna in ipaden som har "råkat" få en spricka! *opps*


Har många järn i elden nu, men det är kul man ska ha och göra. Så man vet att man lever! ;) 







Finaste flickan!


Renarna från Östersund xD


Vårat fina rum uppe på Wången!



Det ligger fint! Utsikten från balkongen


Härligt med dränerad hage!

Men dén bilden säger jag nu godnatt!

Kontorsråtta!

Idag har jag provat på och jobba på kontor, var Johannas assistent uppe på sekris hela dagen. Gjort en del ärenden och pysslat med skyltar och annat små pyssel inför söndagens premiär på Årjängstravet!
Fick jobba över och när klockan blivit ca 17 ringde telefonen. I samma veva som jag tog upp telefonen kom jag på vad jag hade glömt! Sara min equiterapeut skulle gå igenom Twixan.

Hon var super fin och smidig i kroppen, ovanligt lite spänningar. Men det känns iaf skönt att ha gått igenom henne. Då VET man att det är fritt fram. Så nu är hon kollad av veterinär och av sara och det känns bra!
Nu inväntar jag vet för vaccinering.

Johny stod på tre ben när Magnus kom hem.... Men när han kom till hagen såg han att Johny har rullat sig och lyckats fastna med ett ben och haft sönder täcket. Så han stod där så snällt och väntade.  :D


Imorgon är det anmälan till påskbomben. Klart är iaf att Caroline ska köra Nypon, men sugen på att anmäla Twixan med. Ska fundera lite på kuskvalet lite ;) Risken är väl att man inte kommer med, många som ska anmäla.




Lägger in bilderna som jag skulle lagt in igår senare ;) haha!


En riktigt bra dag!

Idag var en riktigt underbar dag om man jämför med igår! Har jobbat på travet och hade med mig Twixan som skulle gå snabbjobb.

Började med lite kontorsjobb följt av mockning av ponnyhagarna!
Under tiden värmde Caroline upp med Twixan. Hon skulle få gå 3x1000m. Hon har ju gått 2.11 som snabbast för oss. Nu har hon fått på sig optimal balans.
Snabbaste 1000m gick på 1.59 och långsammaste på 2.03, så riktigt nöjd! Var dock ganska många galopper som hon inprincip stog still och studsade. Hon gick vissa 100m på 11 sek och det kan ni ju själva räkna ut vad det blir för km-tid!
Hon har fruktansvärt mycket fart i sig, men har inte riktigt orken än att hålla ihop travet. Hon ska vila nu några dagar sedan blir det ridning under helgen. Och på tisdag ska hon få gå ett lite vässande jobb inför påskbomben!


Twixan i sitt nya täcke!


Spökhästen!

Sedan var det Nypons tur att röra på benen, och det gjorde han med besked!
,Började med 4 bakvarv och en provstart. Sedan skulle han gå 3x1000m, första 1000m gick han jätte bra men hade en liten galopp gick då 1,57! Skit nöjda!
Lite skitt emellan sedan var det dax för yttligare 1000m. Carro hade egen klocka, men jag klockade även jag.
Han travade klockrent (som vanligt) och när han svängde in på upploppet sa jag till Ickan : Den här tiden kommer bli riktigt bra om han inte galopperar. När han kom i mål kollade jag på klockan och höll på att tappa hakan.
Och när carro kom såg hon chockad ut och frågade mig vad jag hade fått för tid för hon trodde hon hade klockat fel. 1,53,5! Helt sjukt! Han har 1,54,8a i rekord som han gick EN gång en perfekt sommardag på färjestad på superbana med autostart!

Nu gick han ensam med 4 snabbjobb innan för västen, ensam och med brodd! så han behövde inte gå den sista

Så fruktansvärt nöjd över min lilla bubbe och naturligtvis över Carro, hon är en riktig kusktalang!
Så nu blir det påskbomben även för hans del!



Efteråt fick de en välförtjänt dusch och blev även smörjda med isbalsam :)


Efter åt var det hem med Twixan, och direkt tillbaka för att ha vuxen. Bara 1 idag och då blev det intervaller med Wirre som visade upp sig från sin bästa sida! Gick avslutande intervallen på 1.20 och så fort har hon väl aldrig gått! haha




Hovslagaren kom  idag och tog av Johny skon, inget sömstick och heller inte hovböld vad han kunde avgöra. Men han är dock väldigt öm i sin sula och han har en väldigt tunn sula och är aningen plattfotad så han la på en bredare ridsko och nu på kvällen var han nästintill halt fri så det var gött!



Avslutade dagen med några spel på atg och naturligtvis vann jag xD
Vadå tur dag!?

Imorgon ska jag bli kontors kvinna och arbeta på sekris på travet, hjälpa Johanna lite!


Lägger in lite bilder senare från Helgen på Wången!

NU ska jag gå och kolla på BigBrother!

Natti!




Momarken

Idag va vi som sagt iväg till Momarken med Johannas Zalsa. Det gick bra med de förutsättningarna. En bekväm häst utan spö med en ny kusk :D Men gick 2,05 och det är ju riktigt bra!

Innan vi åkte hann jag med mycket, städade bilen (som jag inte hann igår) och storstädade Leas rum ihop med henne.

När vi kom in så haltade Johny IGEN... Blev skodd i fredags och han är alltid halt nån dag efter då han är väldigt känslig. Men nu är han fortfarande halt och det har gått 4 dagar. Så Hovslagaren kommer imorgon och drar av skorna och kollar. Funderar också på att boka in en tid på atg kliniken och ta lite bilder på hans ben. Han har haft några oförklarliga hältor förr, och när vi har kollat honom han han vart felfri. Tråkigt vilket som, känns som det allt händer han. Han var ju jätte sjuk nu i vinter en gång. Oförklarligt var han dåligt i nästan en vecka, åt inte sket inte, och bara stod och hängde. Hade distriktet här och de kunde inte förklara. Han tog prover som tydde på infektion, men efter ca en vecka blev han frisk och va bra efter det. dyrt kan jag lova....

Nu blir det väl som förra året att han missar de första tävlingarna... Trött på hästar nu kan jag lova..

Får hoppas snabbjobbet imorn med Nypon och Twixan får mig att få nytt hopp....


Tänk om han kunde vara helt fräch i kroppen , då skulle de inte va många som tog han....


Nej detta blev ett negativt inlägg, men ibland måste det få vara så :)

// Sandra





Borta bra, men hemma bäst!

Kom hem vid 20.00 tiden igår kväll, Lea var vaken och blev glad att "bumma tavet" hade släppt mamma!
Det har varit kul och lärorikt, men gud va skönt att komma hem till verkligheten. Nästa gång blir, sista helgen i april då är det en helg på solvalla som står på schemat. Kände väl dock att sista dagen uppe på wången kunde ha kvittat, då vi inte gjorde nått speciellt alls.
Så nu har vi mycket idéer och funderingar kring utvecklandet av vår travskola. Kan iaf konstatera att vi har otroligt många elever trots att vi inte är en speciellt stor travbana. Vi har nästan lika många elever som många av storstäderna! Och mer blir det!
Nu är även planeringen av lägrena påbörjade, det går snabbt så snart är vi redan där!

Varit uppe på kontoret idag och hjälp Johanna lite, under tiden som Lea har lekt med sin kusin Julie. :)
Nu vilar vi middag lite, tror dock jag ska gå ut och städa bilen :S

Hästarna vilar idag, då de va ute med Carro och Magnus igår, långsamhetsträning i backe. På Onsdag blir det banan för alla tre russen.
Imorgon blir det iväg till Momarken, Carro ska starta Johannas Zalsa i ett lopp där :)



Funderar på att åka till Färjestad på fredag, min Eva startar. Tråkigt nog fick hon spår 8 bakom bilen.!



Nej nu får jag gå ut och börja med bilen... Eller?!

 


Dag II

Nu är andra dagen avklarad, mycket intressant idag med. Idag handlade första delen av dagen om hästens anatomi och fysiologi lite fördjupande. Vi fick gräva i en nyslaktad häst ben :S Inte jätte frächt med kul och se "på riktigt". Vi fick tips hur man lär eleverna/vuxna om hästens muskler, ligament, senor och leder.

Andra delen av dagen körde vi foderlära och näringmedel. Vi fick räkna ut olika foderstater för olika häster efter behov och förutsättningar. Mycket av det man lär sig vet man ju redan men en del nya saker man inte har tänkt på har kommit upp och mycket tips på hur man ska lära ut det man kan på ett "lättare" sätt. Jag begär ju inte att eleverna ska förstå samma språk som jag själv kan.

Imorgon står stall och närmiljö på schemat! Vi slutar vid lunch och då börjar den 9 timmar långa resan hemåt, ska bli skönt saknar min familj, vänner och hästar!

Fick rapport om att Nypon va trea på 2.00! Riktigt bra då han aldrig gått snabbare än 2.06 på nått istrav eftersom han missgynnas väldigt av brodd :) Men till veckan rycker dom! :D Banan va tydligen super, kul för banpersonalen som arbetar väldigt med den!


<3

Glöm inte att ställa om klockan i natt!


Är inte jätte nöjd över att mina älskade vänner är på istravsfesten och jag sitter i en säng och skriver på en blogg! haha Men hoppas ni får en underbar kväll/natt jag älskar er ändå ;)


Nu blir det gladiatorerna!

Sandra!

Fränt!


Första dagen på TLU1

Nu är första dagen avklarad här uppe på wången. Och den har varit mycket rolig och väldigt lärorik!
Vi har haft föreläsning och praktiska övningar ihop med wångens egna veterinär. Han är även forskare, och han var mycket intressant att lyssna på.

Det handlade väldigt mycket om att man måste se på olika saker ur olika perspektiv. Och inte bara till sig själv, och för sin egen vinning. Han öppnade upp fler synsätt hos mig, och fick mig att se olika saker ur andra synvinkel! Tänk om alla människor kunde göra det, då skulle världen fungera betydligt bättre! ;)

Och mycket av det han tog upp kommer bli yttligare en byggsten i mitt tränande av hästar, ju mer kunskap desstå bättre förutsättningar!

Och speciellt tog han upp när man arbetar på travskola vilket synsätt man då ska använda, och att man ska vara proffisonell och inte heller där se till sin egen vinning.

Vi har även fått gjort bedömmningar av en skadad häst och ställt diagnos.
Vi var i ett lab och gjorde egna träckprov och lärde oss hur man räknar ut hur mycket mask hästen har.

Nog om detta!


Julia och jag ligger nu i sängen och har det gött! Big Brother live spelas på datorn.
Vi var på en liten bygdetur förut efter vi hade slutat för dagen. Vi spelade då hög och bra musik och kände att det är väldigt tråkigt att vi inte kan gå på istravsfesten med våra underbara vänner imorgon. Även om ni inte kommer få lika roligt när vi inte är med, så hoppas jag det går bra ändå ;)

Imorgon blir en mycket intensivdag, men kul!

Vi har fått massa tips om hur vi ska utveckla våra elever och den kunskapen ska vi ta vara på!


Twixan och Johny blev skodda idag, med ny balans!
Ska bli intressant hur det funkar!
Nypon startar som sagt imorn och det blir första starten som jag inte är på plats. Men jag tvivlar inte för en sekund att inte Carro klarar sig själv! Mest jag som är nervös haha!


Nej nu ska jag åter gå till BB tittandet!

Natti// Sandra






Äntligen!

Äntligen framme efter 68mils resa. Vi bor i ett ny renoverat hotell, skit fint och frächt!
Hände en kul grej på vägen upp, när vi hade ca 15 mil kvar fick vi syn på en ren. Vi fick stanna på 90vägen så kommer det en hel flock med ca 10 renar och lunkar över vägen. Stannar och kollar sig omkring, tog lite kort som kommer upp på bloggen när jag kommer hem.

Har lämnat klara träningsuppgifter till Carro så hon sköter träningen av alla pållar under tiden jag är borta!
Ska nu sätta mig och beställa ett eksemtäcke till Twixan för 2500:-......... Vad gör man inte för de små djuren?

Saknar redan Lea! Men hon har det bra hos sin pappa!

Nu ska jag sätta mig och kolla på Big Brother, för om de om mobbningen har avtagit ;)
Imorgon blir det sovmorgon, vi börjar inte förän med lunch vid 12.00! Behövligt!




Bloggar mer imorn om dagen som varit! Kommer bli sååååå kul! :D

Godnatt!


Hiss och Diss

HISS:

Rockin Rio har införskaffats!





DISS:
Går till vuxna människor som går på mobbnings spår, alla mobbning är hemsk men när vuxna människor börjar göra personliga påhopp och använda sig utav mobbning då har det gått för långt.
Men det bevisar bara att mognad har inget med ålder att göra.


Onsdag!

Precis kommit hem från travet, jobbat heldag där idag! Hade vuxenkurs körde lite övningar på inneplan.
Sedan avslutades det med ett heat över 1640m, Nypon gick 2.04 med Jimmy! :D känns bra inför lördag med orginal utrustning och ordinariekusk! :D

Sedan var det andra teoritillfället på körlicensen!


Världens bästa unge! <3 Lea


Tisdag

Nu börjar dagen leda mot sitt slut, och jag har hunnit med massa!
Började dagen med en tur till Töcksfors och fikade ihop med mina tanter! Kerstin och Eva!
Sedan när jag kom hem började jag rensa bland Leas urvuxna kläder, det är itne klokt va mycket man har hunnit köpa under den där "korta" tiden. Och när jag ändå var på rensarhumör så passade jag på att ta smykes/sminkbyrån!

Caroline var ute och tränade backträning med Twixan, hon börjar ta åt sig riktigt ordentligt av träningen nu!
På fredag kommer det en hovslagare som ska sommarsko och balansera både henne och Johny. Ska bli intressant med ny balans på Johny och se hur de funkar!
Så på Onsdag nästa vecka får hon gå ett snabbjobb på banan och efter det bestämmer vi oss ang påskbomben.

Sedan var det min tur att gå ut och köra vildingen, och han var faktiskt riktigt lugn och fin idag.
Han är en riktig kanonponny, jag kör ju som sagt dressyrträning med honom varje gång jag är ute och kör. Nu gör han slutor åt båda håll och samlar traven riktigt ordentligt.

Samlad trav är ju inte när hästen travar långsammare, utan när han samlar upp traven och blir spänstigare. Väldigt många ponnytravare har en markbunden och oenergisk trav när de går ridning eller dressyrkörs. Men så är det inte i hans fall, när man tömkör honom så efter ett tag får han en fantastisk flygande och samlad trav. Riktigt häftigt att se!
Skulle så gärna vilja att han blev testad i dressyrsamanhang men det är svårt att hitta en ryttare som är tillräckligt duktig, eller det är väl inte helt rätt ord utan rättare sagt tillräckligt skolad inom ridningen som samtidigt inte är för stor för honom. Då menar jag riktiga tävlingar inga "låsas" :D 
Men vi får se ;) Alla med lite känsla går ju att lära upp!

Man blir väldigt ridsugen när man håller på med dressyrkörningen, men det får vänta. Jag vill ha en riktig häst som man inte bara "skoj"rider på. Och jag har inte tid för en riktig dressyrhäst i dagsläget!


Hingsten Toscamoon med Christina Strand!

Helt ofattbart att man bruka få rida den här underbara hästen! Inte många tränare som skulle låna ut så fina hästar! :D

Saknar att rida för Christina, hon är absolut den bästa! Utbildad tränare och dressyrdomare, och jag har lärt mig mycket under de åren jag red för henne! Köpte Miss Ofelia av henne med!


Och i skrivande stund är det endas minuter kvar tills start på Jägersro!
Våran Rydens Indigoblue gör årets andra start, det började ju bra sist. Men vågar inte hoppas för mycket!

Startlistan till Istravet har med kommit, och på lördag får Carro och Magnus klara sig själva!

Kategori B och russ, start kl. 12:00

1640 m handicapad efter

1. Ekslätts Poseidon Nelly Jernberg 2.23,1

1680 m

2. Ellvira Justine Andersson 2.19,8

1760 m

3. Celcius Line Karlsson 2.13,4

4. Maximillian III Daniel Persson 2.12,8

1800 m

5. Ola Matilda Svensson 2.13,9 +40 m

1860 m

6. Karamellen Christina Marie Tilp 2.04,4

1840 m

7. Nypon II Caroline Mattsson 2,06,7

1900 m

8. Micklo Nick Cecilia Karlsson 2.05,6 +60 m

Genomsnitt av rekordhandicap och 1,8 sek, tillägg 20 m för varje seger


Hejs svejs!!


Skatteåterbäring!

Prisa skattebäringen!!

Kollade nyss mitt skattekonto på skatteverket!

Ca 13000:- Tillbaka! Tillsammans med 2 stabila jobb..... Nöjd som fan :D

Undra vad man ska unna sig??



Momarken

  PONNYMAKER 1640 - Oda S. Nakken
- Fly-Stjerne 1640 - IRMA W. SOLBERG
- SURVIVOR SKOTT (S) 1640 - ELIN JAKOBSSON
- LOPPELINE 1640 - Elise Alfredsen
- JULA (S) 1680 - Helena Meland
- JØSTA (S) 1700 - Vilde Sandbekkbråten
- POLOVER (S) 1740 - MADELEN ENGEN SKARSHOLT
- WINNIE BESS 1740 - STINE HALLANGEN
- ZALSA (S) 1860 - CAROLINE MATTSSON  <---- blir intressant!
- PEGASUS (S) 1940 - TORUNN SKAU

Solig dag! :D

Idag har det varit en riktigt fin dag! Började dagen med att jobba 7-12.30 på hemtjänsten, sedan bar de hemåt och ute i solen med Lea. Lekt, plockade blommor och gungade! Katten va med hela tiden xD
















 Nästa mål blev körtur med Johny och Twixan, farfar passade Lea!

Vi körde en ordentlig tur, va borta i ca 1.5 timme. Idag va Johny som vanligt, mycket pigg men dock reglerbar som han tydligen inte var igår.
Vägen va ny skrapad och underlaget var perfekt! Körde lite i skogen med.






VAD har ätit upp VAD?!


HUA!?


Snyggt och frächt som det ska vara!

Nu har nedräkningen mot veckofinalen i bigbrother börjat om 2 timmar så ;)

Hej så länge!


Kanon!


Travskolan!

Glöm inte att gå in och läsa travskolans blogg!

www.travskola.blogg.se 

Hallsta Lotus och Järvsöfaks!


I helgen är det stor besök på travbanan i Årjäng. Självaste Kallblodskungen Järvsöfaks och hans son Hallsta Lotus!
De har lånat våran ponnyhage och den lånade vi med glädje ut. :D
Inte nog med detta så vann han även sitt lopp idag på v75, så det var ett glatt gäng som anlände på travbanan i kväll när jag tog in travskolehästarna!


Hallsta Lotus!


Självaste Kungen på besök!


Man kan inte tro han är pensionerad! Så Vacker! Järvsöfaks.


Idag på hästskötarkursen red vi lite Monté, och det gick jätte bra. Förutom en lite olycka med Texas. Det va första gången han gick med på lektion idag, och Jessica red. Han gick super hela tiden men så blev han rädd för en vattenpöl och vejade för den och det va inte Jessica med på så hon gled av. Allt gick bra! Hon hoppade upp igen och Texas va lika snäll då.
Nypon fick sig ett litet Montéheat av Mathilda och de såg jätte fint ut!



Ett härligt gäng!

Mathilda och Nypon!


Ser bra ut!

Efter detta gick resan vidare mot Momarken travbana ihop med ett glatt gäng!
Tyvärr gick inte spelet jätte bra, men gick inte jätte mkt minus iaf tack vare en vinnare till 16 gånger pengarna i näst sista loppet :D

Men många skratt rikare, va riktigt trevligt även om vädret kunde vart bättre. Såg inte mycket i dimman!
Fick ju se Hallsta Lotus vinna från dödens och Beanie MM ta ner Joke Face från rygg ledaren iaf!



Dom bästa.. Inte lätt att hitta äkta vänner men jag har hittat två! <3


Joke Face!


Och vinnaren Beanie M.M- Johny Takter! Finns inte många som är bättre än han!




Vi fick också se travskolans nyförvärv Jenny Erikssons häst Remsvarten bli 4:a på en 26 tid! Grattis!



Johny har fått sig en träningstur idag, men enligt rapporten va han mer vild än tam. Helt totalt stöllig, hade stegrat flera gånger och luggit på nått fruktansvärt! 

Han är alltid väldigt pigg, men ibland har han perioder där han är extrem och han verkar ha kommit in i en sån nu. Jag ska köra honom imorn igen och känna lite på honom. Känns han konstig så får det nog bli en tandkoll av doktor Daniel. :)

Twixan fick stå då Carrio inte hade nån känsel i fingrarna efter galningen. Hon får komma ut imorgon ihop med Johny!

Nu får det bli sängen, är väldigt trött och imorgon ska jag jobba 7-12.30. Sen vidare hem och köra häst samt bygga ny stor hage till pållarna. Den hagen de går i nu är ju travskolans sommarhage och nu när snön är borta och leran börjar komma fram vill jag inte att mina förstör den.


Natti // Sandra




Jag vann!

Haha skickade in ett bidrag i en facebook tävling sent i går kväll och imorse ringde dom ifrån Momarken travbana och sa att det va jag som hade vunnit!

Jag vann förutom gratis inträde och program till morgondagens v75 omgång, även middag för 2 på restaurangen!

Kul! haha
Man skulle rösta på en låt som ska spelas i högtalarna under unionskampen, jag valde "we are all the winners"
och la till kommentaren. " Att vi får vara tillsammans det betyder mest = Unionskampen". Och det föll tydligen  dommarna bra i smaken ;)


Så ni som ska dit, när ni hör låten tänk på mig ;) haha!





Sooooool!

Hejsan hoppsan!
Orkade inte blogga igår, så tar lite om gårdagen nu först.
Va först i Charlottenberg en tur med Ickan, Hittade massor!
*En mascara
*2 tröjor
*Ett part byxor till Lea
*Solbrillor ;)
*Ett par byxor till mig :P
*En klänning
*Örhängen

Det va de! Nu är det ett par converseskor som står högst upp på listan, har inte bestämmt modell eller färg än så de får vänta tills det har torkat upp lite!

När vi kom tillbaka va det bara att börja ta in hästar, sen tog jag en tur med Texas som äntligen har fått på sig skor. Så nu börjar träningen på allvar!

Kl17 kom mina vuxenelever! Vi tränade voltning med varmbloden och jag hade med Nypon som utfyllnad i volten. Körde sedan ett 1640 heat med honom, i 2,10 fart utan att driva och utan käk! Han känns super för dagen!

19.00 började första teoritillfället på körlicensutbildningen ;)



Idag har jag haft en riktig Lea dag, vi sov bort halva mörran och sedan åkte vi in till morbröderna och fikade.
Caroline har varit här och kört Twixan som va fin, men när hon kom ut i hagen igen drog hon i värsta galoppen och slog bakut. Dax att öka på träningsdosen?

Johny tog jag ut på en träningsrunda, jag kör dressyrkörning med honom varenda gång jag är ute med han. Och det ger verkligen resultat, så fin som han känns nu har jag aldrig känt honom.

Nya träningsreceptet på honom är skritt, skritt och galopp.
Trava i backar sliter, skritta i backar bygger!
Hoppas han får visa sin riktiga kapacitet i år på travbanorna! Jag tror han egentligen är bästa hästen i stallet trots sämst rekord :)

2012 blir hans år, om inte 10 sek rekordsänkning vore nog förra året så tror ja han blir ännu bättre iår!


Fick idag mejl om deltagarlista och info till deltagare ifrån Wången ;) Jag och Julia ska nämligen utbilda oss till Travskoleinstruktörer med start nästa helg.

Man är som jag sagt förut aldrig fullärd och jag älskar att lära mig nya saker och utvecklas!
Dessutom ska det bli extra kul eftersom det är uppe på Wången!
Kommer dock bli 4 långa dagar ifrån min familj, har som mest vart borta en dag innan. Men jag är övertygad att de klarar sig ;)



Jag har en lugn stund på jobbet med, är ju vikarie och då är det väldigt ojämnt hur man jobbar. Nu har jag varit ledig denna veckan och de är faktiskt skönt!
För 1 april börjar de på allvar då har jag fått ett vikariat som håller t.o.m okt, till att börja med. Ska bli skönt att veta hur man jobbar och kunna njuta av ledigheten utan att behöva känna oro att man inte ska få ihop tillräckligt med timmar. Samtidigt har  jag då ett schema och följa och får ju inte bestämma själv hur jag ska jobba.
Har dock redan tagit semester 14-15 juli ;) och alla travdagar med VPTS! :D

Idag ramlade det in yttligare en anmälan till rid/körlägrena som ska hållas hemma oss mig i sommar! Nu är det 10 i de ena och 7 i de andra! Positivit att det är så populärt!


Bye så länge! // Sandra

Tisdag!

Tack för alla fina kommentarer både här, facebook och på sms det betyder massor!

Idag har jag jobbat på travet lite, körde Wirre i skogen helt underbart väder!





Och när vi kom tillbaka stod den här gubben och ropade på oss!


Pyppisen <3


Åkte hem sen fixade lite lekte med lea och sedan när Magnus kom hem gick jag ut och körde Johny som aldrig verkar bli trött!




Så här fin utsikt har man när man tränar häst på landet!

Nu ska ja gå upp och dusch och se lite på Big brother.

För imorgon har jag min första teorilektion på körlicensutbildningen ;) Har även vuxenkurs och ska försöka hinna med att köra Texas.

Natti!!

2009-10-19- Bästa dagen i mitt liv!

Jag har alltid varit en barnkär människa, men att ha egna fanns inte på kartan. Och inte för att jag inte var mogen för det, utan för att jag helt enkelt har en fruktansvärt svår förlossningsrädsla.
Det är svårt för någon som inte känner samma att förklara vad man känner, hur man tänker och paniken som kommer upp inom sig när man endast tänker på det.
Det är en fobi och man kan inte sätta sig in i det om man inte har nån fobi. Deär nog inte själva smärtan som skrämmer mig, utan ovissheten om vad som kommer hända.

Jag och Magnus hade varit tillsammans i 1,5 år, vi hade det bra. Fint hús som vi precis renoverat, jag hade köpt mig min älsklingshäst dressyrhästen Miss Ofelia som jag tävlade med.
Och nån gång i slutet på februari 2009, hade jag gått över tiden  1 vecka. Inte jätte ovanligt men denna gången började vi skämta, tänk om jag är med barn och lekte lite med tanken.
Efter yttligare en vecka så bestämde jag mig för att ändå köpa ett test, åkte till företagshuset som Magnus har sitt kontor för att göra testet där.

Jag kände paniken inom mig när jag gick in på toaletten för att göra testet, jag ville ju inte ha barn.
Men ändå visste jag inte vad jag ville testet skulle visa. Jag kände panik över att det skulle visa +, och besvikelsen över att det skulle visa -.
Jag gjorde testet, la det på handfatet och väntade nervöst.
1000 känslor rusade genom kroppen när jag kollade ner och testet visade +.

Jag gick ut för att berätta det, sa det och började gråta. Vet inte om det var himmel eller helvete.

Dagen efter ringde jag ner till MVC för att boka möte med en barnmorska. Jag fick träffa en kvinna och vi satt och disskuterade över vad jag ville. Kom inte fram till nått, men jag hade ju inte jätte lång tid på mig att bestämma då jag redan var i V7. Det lutade mest till att göra abort, men eftersom jag var så osäker ville hon att jag skulle träffa en psykolog på kvinnomottagningen i Karlstad.

Åkte dit när jag var i Vecka 9, där fick jag först träffa en jätte trevlig psykolog. Hon märkte på mig hur mycket jag tyckte om barn, och hon förklarade att det finns ju andra sätt att få ut ett barn. Alla behöver inte föda naturligt. Hon gav mig information om kejsarsnitt och sa att jag skulle tänka över det väldigt noga.
Men fick iaf gå till specialistmödravården för att göra en del tester och träffa en barnmorska. Vi disskuterade mest hur själva aborten skulle gå till, och eftersom jag var såpass långt gången och inte heller vid det här laget visste om jag ville behålla så var det operationaborten som gälde.
Jag fick en tid 2 veckor senare för abort och fick med mig ett piller jag skulle ta 3 timmar innan operationen.

Dagarna gick och vi tänkte fram och tillbaka hur vi skulle göra. Dagen innan abortdagen hade jag fortfarande inte bestämt mig.
Vi gick och la oss, pratade inte ens på det. Jag ställde kl på 7 då jag var tvungen att ta abortpillret. Somnade och vaknade av klockan. Vi pratade och Magnus sa för första gången att han verkligen ville att vi skulle behålla. Då bestämde jag mig, jag skulle behålla barnet. Gick ner ringde och avbokade tiden.

Veckorna gick och jag hade vant mig vid tanken att bli mamma, och väl inne i v19 hade jag fått tid för ultraljud.
Jag skulle även då träffa Viktoriabarnmorskorna", barnmorskor som arbetar med extremt förlossningsrädda kvinnor.
Jag la mig på sängen och undersökningen började, och känslan som gick igenom mig när jag såg det lilla livet på skärmen går inte att beskriva. H*n gjorde kullerbyttor och levde rövare så det var nästan omöjligt att mäta. Vi hade sedan tidigare bestämt oss för att ta reda på könet, och det visade sig att det var en liten flicka i min mage.
*Lycka*

Efter ultraljudet var det dax för mötet med barnmorskorna. De förstod direkt på mig att det var ingen ide att försöka övertala mig. så istället gick de direkt på och förklarade om kejsarsnitt och om riskerna som det innebär.
Jag hade fått BF 29okt, och kejsarsnittet blev planerat till Måndagen 19okt.

Jag jobbade fram till två veckor innan och mådde hur bra som helst hela graviditeten.

19 oktober 2009

Vi kom till operationsavd och fick byta om till op kläder, sedan fick vi sätta oss ner och vänta.
Ca kl 09.00 kom de och hämtade oss i väntsalen, och förde oss till operationsrummet.
Där fick vi hälsa på alla som skulle vara med på operationen, över 10 st.
De gjorde en del kontroller och satte nålar och kateter. Sedan var det dax att lägga bedövningen. En narkos läkare hade innan det lyckades gjort mellan 5-10 försök, men nålen vek sig innan den kom in i ryggmärgen. Ingen skön känsla kan jag lova! Att sitta ihop kurad och skjuta rygg samtidigt som en bebis sparkar och en man sticker dig med en nål i ryggraden.

Tillslut lyckade det, och då gick allt väldigt snabbt. Från att nålen satt och till dess att hon var ute tror jag det gick på 20 min. De hade varnat mig för att när man gör kejsarsnitt är inte bebisen förbered på att komma ut i världen och att de kan få svårt att andas själva. Så glädjen som kom när hon direkt började skrika var underbar. Hon var arg, skrek väldigt mycket... De tog henne till ett rum brevid och Magnus fick följa med. De vägde henne och lindade in henne i en handuk och kom sedan och ´la henne på mitt bröst medans de fixade resten

sekunden hon nådde mitt bröst var jag hennes mamma och det kändes som jag aldrig hade varit nått annat.
Allt föll så naturligt och ingenting krånglade, vi var ett från första stund.

Jag försöker än idag inte tänka tanken, hur nära det faktiskt var att du inte hade funnits. Och jag känner en klump i magen varje gång jag tänker på det. Jag är så glad över att jag övervann min rädsla och kastade mig in i det okända, för det är det bästa beslut jag nånsin tagit.



Lea Susanne Mattson "En gåva från ovan"

2009-10-19 kl 10.03
3005g
47cm







2003-12-08- Värsta dagen i mitt liv!

Dagen då mitt liv rasade på en sekund, dagen då min mamma gick bort.
Jag kommer ihåg det som om det va igår, jag tar det från början.


Min mamma och jag var bästa kompisar, som alla brukade säga "De glömde bort att klippa navelsträngen vid födelsen".
Vi hade hästarna ihop, det är tack vare henne jag har så mycke hästerfarenhet. Hon köpte häst till mig redan när jag var 5 år, var med på alla tävlingar. Fixade allt för mig, jag hade hästarna, en snäll mamma som var med på allt fixade och hjälpte mig i stallet varje dag. Hon var hård jag fick lära mig att hjälpa till hemma och ta hand om mig själv vid tidig ålder. Men det behövde jag.

Hon hade hållt på med hästar hela hennes liv, tävlat mycket och jobbat som ridlärare. Hon var även B-tränare och körde sina egna travhästar. Väldigt duktig, och mycket omtyckt som både ridlärare och person.


Mamma och pappa gick isär när jag var 4 år, då mamma träffade sin kärlek Henrik.
Vi bodde i ett hus i Högboda där Henrik är uppväxt, och åklte till pappa i Årjäng varannan helg.


Bästa vännen (mamma till min bästa vän genom tiden,Therese)


Natol ett halvblod som var mer vild än tam, men de var mammas bebis, han fick tyvärr en transport skada som gjorde att han fick bli promenadhäst.


Vacker som en dag! <3



Det hela började lördagen den 6dec, det var en solig vinterdag och vi hade varit ute och ridit. Jag hade precis avslutat en praktikdag på ålderdomshemmet i kil. Sent på kvällen vaknade jag till, mamma var uppe så jag gick upp. Hon mådde dåligt och hade ont i huvudet, men sa till mig att gå och lägga mig igen eftersom jag skulle upp på praktiken dagen efter.
På söndagen åkte jag till praktiken och tänkte inget mer på det under dagen. Men på eftermiddagen ringde min plastpappa och sa att mamma hade blivit dålig, och fått åka ambulans till Csk. Han skulle komma och hämta mig.
Väl på sjukhuset sa dom att mamma hade drabbats av en slags hjärnhinneinflamation, och att hon skulle behöva stanna på sjukhuset i nån vecka. Senare under kvällen ringde de upp och berättade att de hade flyttat mamma till intensivmottagningen och de hade fått lägga henne i Respirator.
Jag sov inte mycket den natten, jag kunde inte vänta till att vi skulle åka till sjukhuset dagen efter och hälsa på mamma.

Vi skulle åka till sjukhuset när min lillebror hade slutat skolan vid 3 tiden.
Vi satt i bilen och väntade på Putte och då ringer telefonen, det är ifrån sjukhuset och de vill att vi ska skynda oss dit. Henrik höll sig lugn under det hela och jag tror inte varken jag eller Putte fattade att det var så allvarligt, hon skulle ju få komma hem om nån vecka.

Vi kom fram till sjukhuset och blev förda till ett litet rum, och efter ett tag kom en läkare in i rummet. Han var väldigt sammanbiten och satte sig ner.

Han började med att presentera sig själv som mammas läkare, och han berättade om allt som hade hänt under natten, morgonen. Jag kommer nästan inte ihåg ett ord av det han sa, men orden han säger i nästa mening kommer jag aldrig glömma.

"Kl 15.30 idag så avled tyvärr Susanne"......

Mitt hjärta stannade, och alla bröt ut i tårar. Vi skrek att det inte va sant och Henrik kramade om oss så hårt att vi nästan inte fick luft.
Att sitta som nybliven 16 år tillsammans med sin 13 åringa lillebror få höra att sin värsta mardröm har blivit verklighet, att sin mamma dött går inte att beskriva i ord. 

Man känner sig plötsligt så ensam, som om man är ensam i världen.  

Efter ett tag började läkaren prata igen, han berättade att de hade gjort allt i deras makt för att rädda henne men att det redan va för sent.
Det kom in en präst och började prata med oss, och frågade om vi ville gå in till henne. Det ville vi absolut inte, men efter en del övertalning från präst och anhöriga gick vi till slut in.

Hon låg där så lugn och full av ro, hon var ljus och hade många blåmärken som va orsakade av bakterierna.
Vi satt där inne ganska länge och jag är idag väldigt glad över att jag blev övertalad att gå in. Jag tror man behöver ha ett slags avslut.

Vi åkte hem senare på kvällen, fullt med folk hade hört om det som hänt och sms efter sms ramlade in, fullt med blommor mötte oss.

Vi sov alla tre i Mamma och Henriks säng den natten, kramade varandra och sa inte ett ord till varandra.

Dagarna efter bestod av ätt många hjälpande människor kom och hjälpte oss med diverse, jag hade vid det laget tre egna hästar och mamma hade 1. Alla var så snälla och hjälpte oss hela tiden.
I en sån liten by fanns alla där, vänner som "fiender".
Jag hade vid det här laget hittat tillbaka till min bästa barndoms kompis Therese, efter några år ifrån varandra.
Jag kan än idag inte tacka nog för att du var där för mig, natt som dag! Vi umgick varje dag i över 2 år efter detta hände. Hon var mitt allt! och oavsett om vi inte umgås så mycket nu så kommer du alltid vara nr1 för mig.
Jag älskar dig!


Tiden läker alla sår heter det och det stämmer till en viss grad. Jag har lärt mig att leva självständigt och jag är stolt över den jag är idag. Även fast jag skulle vilja önska dig tillbaka så jag har tack vare det här fått en underbar famlij.
Och mitt liv skulle förmodligen inte se ut som det gör idag om den här dagen inte hade inträffat. Allt har en mening även om det är hemskt.

Jag vet att du skulle vara stolt över mig och att du skulle älska Lea. Hon hade nog  väldigt gärna vilja träffa sin mormor. Men nu är det som det är och jag kommer berätta allt om dig för henne. Om vilken fantastisk mamma, vän och människa du var.
Jag ska göra mitt bästa för att försöka komma upp i din nivå och om jag bara blir hälften så bra mamma som du så är jag nöjd!








Jag blir så irriterad när jag ser folk köra med sina föräldrar, vara otacksamma och otrevliga.
Man har bara två föräldrar och var rädd om dom!


Jag älskar dig Mamma!






Rodney

Blev besviken igår när Hanna W bestämde sig för att lämna BB, men blev lika glad sen när min favorit från förra året kom in i huset.. RODNEY DA SILVA!

Tror dock att de är ett trick, kommer nog dra på söndag!


Kommer med ett inlägg sen om en av de stora händelserna i mitt liv!

// Sandra :D

Big Brother 24/7

Nu har jag nördat ner mig ordentligt.. köpt Bigbrother 24/7 haha!

:)


3 nya färger i linnen från cubus... har nu ca 15 färger haha xD


Söt tunika till Lea


Söt hon kommer bli i vår!


Collage tröja till mig!



Älskar I LOVE produkterna! Tack Johanna! ;)



Senare kommer ett av två inlägg som jag berättar om några livsavgörande ögonblick i mitt liv!

Favoriten!


Istravet


Precis kommit hem från banan, trött! Blir riktigt jobbigt när alla hästar i stallet ska ut, nya barn som ska köra och samtidigt ha två egna som ska ut. MEN kul är det!



Nypon: Gick riktigt fint, han kom imål på 2.06/2640m vilket är en riktigt bra tid på den dåliga  banan, och första riktiga snabbjobbet! och att inte förglömma ny kusk! Julia skötte sig riktigt bra! Han går nog framåt med det loppet i kroppen, bättre bana och ordinarie kusk så hoppas jag på en tid runt 2.03-2.04.. Han har ju så länge vi har haft honom aldrig funkat på brodd, gått som snabbast 2.06 på nått istrav.



Twixan: Travar inte helt ok men jag vet att det beror på balansen, hon går egentligen med halvrunda skor och nu går hon med vanliga och broddar!
Men hon sprang bra fram till hon skulle springa om nån, då bromsade hon in och slog på galopp blev diskad.
När hon sedan sprang utanför fältet sprang hon väldigt mkt snabbare, och helt plötsligt rent?
Hennes årsdebut är iaf nästan bestämmt att det blir i maj på Färjestad istället..



Johny: Han blev tränad innan istravet, gick ett riktigt tufft pass i skogen, kom tillbaka helt oberörd!
Väldigt nöjd över hans uppträning under vintern! Han borde kunna ta en del placeringar i vår, om han nu kan gå 2.06 ´på vinterbana och med brodd!


Ikväll är det Mello!
Tror loreen vinner överlägset, Danny tvåa..
Själv hejar jag förutom på loreen på David lindgren, tycker den låten är riktigt bra!
De som känner mig riktigt väl vet att jag är ett schlagerfreak!
Så när de ringde idag och frågade om jag kunde jobba i kväll va svaret självklart ;)


Lägger in bilder på de ja köpte sen!

Nu kollar jag V75.. 2/2 än så länge!

Byeeee



Big Brother

Hanna R, är ju hundra gånger värre än Hannah W!  Ja stöööör mig! Falsk som fan!

Skulle bara säga det ;)


Lea


Kvällsjobb

Idag står det jobb på schemat, har rast för tillfället..imorn jobbar jag på travskolan och det är istrav. Carro ska köra Twixan och julia nypon. Första gången nån annan kör honom i vår regi.. Va i töcksfors förut köpte faktiskt en del till mig själv för ovanlighetens skull haha..


Kanske lägger in lite bilder sen ;)


Bildbomb!




























Badhuset

Nu är jag på väg in till badhuset för att simma med Ickan senare i kväll kommer lite härliga bilder på hästarna !


Vem är du?

Vem är du som läser min blogg.. vågar du kommentera och berätta.. ;)

Lämna gärna egen bloggadress om ni har! :D

Lea <3


1 år sen


1 år sen


Perfekta måttet?



I somras <3



Banan är gott!


Lea som bebis! Världens sötaste!


8månader!


Världens finaste bebis!


Prinsessan på 1 års dagen!


Bästisarna Lea och Elias! <3


<3


4 månader!



Licenskurs

Lång dag idag med, 7-16 på hemtjänsten och sedan 16-20 på travet. Licenskurs med 6 travsugna tjejer!
Och sedan vuxenkurs som jag överlät till Maria! Nu är jag äntligen hemma och imorgon blir det en heldag med lilla Lea!

Nypon gick ett lite hårdare pass igår tillsammans med diamantkursen, Och enligt rapporterna gick han sista 1000m på 2.05 (utan käk och ingen drivning) vilket är super då han knappt gått snabbare alls, plus att han inte alls passar på brodd.
Han har en steg som bromsas upp när han har brodd, tror han har gått som snabbast 2.06 på ett istrav, annars brukar han vara stadig runt 2,10. Han vilade såklart idag! :)

Twixan gick däremot galoppintervaller och kändes fin enligt ryttaren ;) Nu blir det vila för henne fram till istravet, för att ta åt sig träningen på rätt sätt :)

Johny får ett ridpass imorgon, han ska nu tränas lite hårdare utan snabbjobb i en månad. Sen ska han förberedas för start 14 april :)



Ur Halmstads hemsida:

"Lopp 9: Thomas Uhrberg träffade startögonblicket perfekt och satt direkt i ledningen bakom Rydens Indigoblue och där stannade ekipaget loppet ut till säker seger. Nöjde delägaren Lennart Andersson och Thomas Uhrberg flankerar segraren efter loppet."




Urdrag ur tränarens hemsida:

"Rydens Indigoblue vann i sin årsdebut på ett mersmakande sätt. Efter en överaskande snabb start, så satt han i ledningen omgående trots spår 7 bakom bilen. Väl där så fick han bestämma tempot till 19,2 fö varvet. In på slutrundan så skruvades tempot upp och via 13,9/1000 så vann han med 1,5 längd. Det var bra spänst över mål och segertiden skrevs till 16,5/2140a. Skall bli spännande att följa framöver! "



Tisdag!

Jobb,jobb och jobb... Så ser det ut förtillfället, ska bli så skönt att börja gå på rad så man kan unna sig ledighet!
Jobbade 7-16 på hemtjänsten sen blev det till travet och körde Texas. Idag blev det konbana och den funkade super det med. Han är verkligen kanon!

Efter det gick jag igenom Linneas ponny goliat som inte riktigt vill springa. Vi kom överens om fodret och om lite omlagd träning för att få upp springviljan igen. Så får vi hoppas han tänder om. skulle vara kul för Linnea är så duktig!

Gjort klart v86:an också, NU sitter den! HaHa

Startlistan
har kommit inför lördagens istrav och hela 22 hästar har anmält, riktigt kul!

Kategori B och russ, start kl. 11:45

2140 m handicapad efter

1. Ziccan C.C. Ninni Abenius 2.34,32240 m

2. Valentino Rossi Linnea Alfredsson 2.26,42280 m

3. Tröstads Tyra Isabelle Hansen 2.23,72320 m

4. Ekslätts Poseidon Julia Nilsson 2.20,12400 m

5. Ellvira Justine Andersson 2.15,5

6. Rovalds Zemper Nelly Jernberg 2.15,12460 m

7. Troll Twix Caroline Mattsson 2.11,22480 m

8. Maximillian III Daniel Persson 2.10,22500 m

9. Celcius Line Karlsson 2.08,02540 m

10. Micklo Nick Cecilia Karlsson 2.05,72560 m

11. Zalsa Matilda Svensson 2.04,52640 m

12. Nypon II Johannes Youssef 1.59,8


Nypon och twixan ska ut och tävla.

Målet är väl att Twixan iaf ska gå 2.08 och Nypon vore det kul om han fick 2.10..

Imorgon är det dubbeldag igen.. 7-16 på hemtjänsten, sedan 16-21 på travet.. Licenskursen börjar imorn och efter det är det vuxenkursen..
På Torsdag blir det en riktig heldag med Lilla Lea! <3

Nu blir det snart Big Brother!

Natti!

Vinst!

Det blev vinst för våran Rydens Indigoblue!
Han öppnade bra, tog ledningen från sjunde spår bakom bilen. Öppnade första 1000 på 1.19 och sista 500 gick på 1,13. Slut tiden stannade på 1,16,5/2140m

Det har varit en del krångel med honom, men det har varit värt väntan!

Vi är några personer som äger honom, 7 tror jag? Men delad glädje är dubbel glädje eller vad säger dom ? ;)

I det här läget handlar det inte om pengar, det är bara en bonus om det kan gå ihop. Utan känslan av att vara ägare till en riktigt fin travhäst är bättre! ;)




1 6/2140 8,81 2,45 16,5a
2 4/2140 (77) 2,72 16,7a
3 2/2140 (67) 2,76 16,7a
4 3/2140 (46)   16,8ag
5 1/2140 (182)   17,3a
6 10/2140 (676)   17,7a
7 12/2140 (255)   17,9a

0 5/2140 (124)   19,3a
0 7/2140 (200)   distag
d 11/2140 (46)   10ag
d 9/2140 (52)   uag



Segrare: RYDENS INDIGOBLUE 4 br. v e GANYMEDE (FR)- BALLANTINES FINEST e ALF PALEMA (US)
Ägare: KK Equine HB, m fl
Uppfödare: Rydén Arne & Siv


Annars har det vart en lugn dag, var på travet och körde Texas som gick jätte bra idag med. Imorgon blir det lite konbana och prova på det.. Sen får nästa test för han bli en ridtur med Carro. Jag tror verkligen han är en oslipad diamant, vilket steg han har! Blev en riktigt skön dusch för honom efter med massa schampoo!

Sen blev det en lunch på Travmuseet med Underbara Johanna och Viktoria!
Kvällen avslutades med ett jobbpass på hemtjänsten!



Ciao// En lycklig Sandra ;)


Rydens Indigoblue!

Ikväll gäller det! Spår 7 Rydens indigoblue- Thomas Uhrberg.



Påväg till Halmstad!

Rösta

Hannah Widerstedt
099 – 418 03
SMS: Hannah till 72 400

;)



Inget BB utan hanna! ;)

Söndag!

Idag har varit en riktig slappdag, skönt att ha det ibland. Sov till ca 10.30 sen kollade ja lite på vasaloppet. Inte för att jag tycker det är speciellt kul, men det är ju liksom ett måste! :D

Sen var det skidskytte på tablån, det är roligare! Roligt med en svensk medalj grattis Carl-Johan Bergman!





Hade tänkt att inte köra nån häst idag men fick dåligt samvete över att Nypon inte gick igår så åkte in och gav honom en ordentlig omgång.
Trodde jag iaf, körde ca 1 mil i lite högre grundtempo (absolut inte snabbt) med kanske 1 km skritt i det.
Kom in och han va inte ens svett trots mkt päls, ett fint kvitto på träningen!
Han ska anmälas till Istravet till helgen, kusken är inte bestämmt än ;)
Även Twixan ska ut och hennes ska Caroline köra.

Johny har gjort klar sin istravssäsong 3 1-0-1 rätt bra facit!


Nu i kväll har jag haft kvalitets tid med min lilla dotter, först var vi ute i stallet och mockade sedan gick vi in och badade.
Sen blev det välling och så kollade vi på ponnyakuten. Hon är verkligen hästintresserade och jag hoppas det håller i sig!
Johny kommer ju bli perfekt till henne eftersom han bara är 7 år nu!




Imorgon har jag två hästar till start, på lunchen startar min ögonsten Eva Bulwark på örebro 3160 meter.






Och på kvälls tävlingarna på Halmstad startar våran 4 åring som står i träning hos Patrik Karlsson, Jägersro.




Nu blir det snart veckofinalen i Big brother! Ha en go kväll!

// Sandra


Lördag

Istrav idag! Banan var en KATASTROF! blöt och lerig! kan bara säga att banan inte passade mina hästar speciellt bra (iofs gick typ alla ponnyer sämre tider än de brukar)

Johny var diskad och Twixan gick iofs 2,11 vilket inte är så himla dåligt med tankte på att det var bottenlöst på vissa ställen.
Får verkligen hoppas att den torkar upp lite under veckan, annars lutar det mot att stryka hästarna.
Bara att bryta ihop och komma igen! Det är ju som sagt bara "låsastävlingar"

Efter fixade jag i stallet och tvättade utrustning som var LERIG fick god hjälp av stalltjejerna!
Sedan tog vi in Texas och provkörde honom, han har blivit tränad med helstängt huvudlag även i hemmaträning. Så det håller vi på att avvänja honom med, och det gick jätte bra!
Jessica körde även sin nya och han va lika snäll han!

Hämtade Lea hos morfar, hon hade haft så roligt så fått en ny kompis som hon hade lekt med i 4 timmar!
När vi åkte hem, åkte vi förbi travbanan och då va hästarna inne. Så säger Lea:Nej hästarna är inne. Dom är hos sin mamma kanske! hahahaha skrattade gött!

Bloggar mer sen för nu blir det mat!

Ciao!


Hemma!

Nu är vi äntligen hemma, blir rätt drygt på slutet när alla fyllos inte hämtar sina jackor förän 30 min efter sista loppet typ!

Hästarna var iaf nöjda över att komma in, hade inte mage att ta in dem när vi åkte kl 15.00 så de fick gå ute till 23.30 :)

Imorgon står kl på 07.00. Har travskolan innan istravet!
Lea sover hos sin morfar, hon verkade ha haft det bra.
Hade varit ute och målat på asfalten och blåst bubblor! Världéns goaste unge! Säger alltid rätt saker! Kan redan räkna till tio, kan alla färger och kan addera ;) inte dåligt av en 2 åring! <3





Lea och hennes egna häst (enligt sig själv) Johny Russ!

Trav!

Halva kvällen har gått ocheftersom det är fredag kväll lär detnog dröja innan alla har hämtat ut sina jackor! Får passa på att spela lite ;)
Imorgon är det ju istrav, Johny och Twixan ska vara med. Ska köra Twixan själv och Jimmy ska köra Johny, ska bli intressant! Haha :D bloggar senare!


Färjestad!


Gamla bilder! Obs dåliga bilder!


Min Bästis genom livet, Travaren Bonnie Bulwark som gett mig som mycket!
Tävlade mycket hoppningen med henne, nästan inga rivningar eller vägringar på alla de åren vi tävlade!
På slutet tävlade vi en del dressyr med!


Min ponnytravare! Var på sin tid en av de bästa i sverige! Hade nästan 40 vinster och ett rekord på 1,50 vilket var riktigt bra på tidigt 90-tal! Hingsten Manolito X.


Hopponnyn Honey Pot Bravo, han fick jag äran att låna i ca 1,5 år. Han var imp irland och hade tävlat sm i sverige. Han va 126cm í manken och hoppade med lätthet över sin egen höjd. tävlade som högst 1m med honom och då var jag 9 år! Han var tillsalu för 150000:- så som ni förstår köpte vi honom aldrig! :)


Här vann vi en av våra allra första klubbtävling och jag var överlycklig!



Min första A-ponny! Luffsen, han hade blivit misshandlade tidigare i sitt liv så han va lite skygg mot nya människor. Han var riktigt duktig på att hoppa och han har lärt mig mycket! Han hoppade en gång med en äldre kompis till mig 90cm!


Älskade Bonnie! Ser knappast ut som en travare, och det är väl kanske det som gjorde att hon blev så bra :)



Filip! En fjording som jag lånade en period av mina vänner Maria och Gun-britt.
Vi gjorde allt! Dressyr, hoppning, western, precitionskörning, dressyrkörning, brukskörning och bruksridning! snacka om allround häst!


Här tävlade vi i körning!


Här är en annan fjording som jag hjälpte en gubbe och ridutbilda i dressyr och hoppning. Vi tävlade tillslut i Fjord-SM! Världens finaste fjording!


Här var sin senaste häst Miss Ofelia ett halvblod som jag tävlade mkt i dressyr. Ett inlägg om henne kommer komma längre fram!


Har en massa bilder på gamla hästar tänkte så småning om göra ett inlägg om alla hästar jag har haft, det är ju en del!

Ponnytrav är en sport!

Ett till hett disskutionsämne är hur vida ponnytravet hör hemma i det stora travet.
Svensk Travsport har ju så smått börjat ta över ansvaret för ponnytravet och redan nästa år har de tagit över helt.

Men är ponnytravet accepterat inom stora travet?

Jag kan tycka att folk ser allt för lätt på PT, att det är bara trams och vi endast "är ivägen".
Men var skulle vi sluta om ponnytravet försvann?
Hur lång tid skulle det ta innan travet skulle dö ut?
Det finns många "travgubbar" som tycker barn och ungdomar inte hör hemma på travbanor, men om de inte får vistas på banan. Hur ska de då lära sig hur det funkar och hur ska de få upp intresset för att börja med trav.

Björn Goop, Erik Adielsson och Örjan Kihlstörm kommer inte leva för all framtid och ska vi lägga ner travet i samband med att de går i pension?

Folk glömmer ofta att Ponnytrav är en sport! Vill man endast hålla på med det är det okey!

Jag får nästan dagligen höra, du som är så duktig varför slutar du inte med de där ponnyerna och skaffar dig en riktig häst?
Ja menar riktig häst?

Har ett skräckexempel som hände för nått år sen:
Hade travskola ihop med några elever som är ganska rutinerade, en gubbe kom då förbi vid stallet och började skrika och gorma om att vi kunde dra ifrån travbanan.
Eftersom vi inte hade nått där och göra, lekskolor fanns det nere i Årjäng och där kunde vi hålla oss.

Tog då upp att de här eleverna kanske är de nästa tränarna i Sverige, men de trodde han då inte.. Det skulle ALDRIG komma en stor tränare/kusk ifrån nån trav/lekskola.
Påminde då honom vart de flesta kuskarna kommer ifrån, men detta stämde dock inte enligt honom.

Det är skrämande hur vissa tänker, och hur lite förståelse det finns för våra barn och ungdomar inom sporten.

De är vår framtid!

Nej! Det är dax att ta av sig skygglapparna och börja tänka längre än näsan räcker!

Arbeta inte emot utvecklingen, utan acceptera den och följ med! Vad jag vet finns det ingen som hittils lyckas stoppa den!


Har även ett till ämne jag ska ta upp i ett senare inlägg!
Och tänkte lägga in lite bilder :)

Startlista

Startlista 3 mars 2012, V:A Fågelviks travklubb, Ponnylopp

Kategori A, start kl. 11:30

1640 m handicapad efter

1. Brunette af Jäboruder Julia Johansson 3.40,0

1840 m

2. Triniton Meja Lundqvist 3.15,0

1880

3. Hilda II Jessica Johansson 3.10,0

1980 m

4. Mendez Matilda Eklund 2.57,6

2060 m

5. Solkullens Arielle Elin Flood 2.48,2

2140 m

6. Måntorps Inferno Sandra Johansson 2.41,5

7. Stubin Elsa Arvidsson 2.40,9

2240 m

8. Butterfly Kevin Hedberg 2.31,5

Genomsnitt av rekordhandicap och intervall 3 sek



Kategori B och russ, start kl. 11:45

1640 m handicapad efter

1. Ziccan C.C. Ninni Abenius 2.34,8

1780 m

2. Valentino Rossi Linnea Alfredsson 2.22,4

1800 m

3. Ellvira Justine Andersson 2.21,3

1960 m

4. Johny Russ Jimmy Paulsson 2.07,7

5. Celcius Line Karlsson 2.08,0

1980 m

6. Micklo Nick Cecilia Karlsson 2.07,1

7. Maximillian III Daniel Persson 2.07,3

2000 m

8. Smedens Regent Nelly Jernberg 2.04,6

2020 m

9. Troll Twix Sandra Edvardsson 2.03,7

2040 m

10. Zalsa Matilda Svensson 2.01,6

Genomsnitt av rekordhandicap och 1,8 sek


Travsport djurplågeri?

Blivit mycket snacka om artikeln om att travsport skulle vara djurplågeri och att vi ska sluta låsas om att hästen springer av egen fri vilja.

Tycker detta är mycket intressant eftersom jag själv har både tränat/tävlat inom ridsporten och travsporten och är ganska neutral i ämnet.

Nu kommer jag skriva i allmänhet (vet att det finns folk som tycker annolunda)

Ridsporten: Ridsportens syn på Travsporten är ju ibland väldigt överdriven, de ser oftast ner på travfolket.
Travfolk är slarviga med sina hästar, tränar alldelles för hårt för sällan. Ofta smala hästar=för lite mat? sönderstressade?
Ser inte individen, bara pengar! Blir hästen skadad, gör sig av med den skaffar en ny.
Dopar hästarna=fuskar!
Använder otillåtna medel för att få hästen att springa över sin förmåga. Rider sina travare fast de inte kan rida på det korrekta sättet, vilket leder till skador i ryggen.
Ser sig som en mycket bättre hästvän än i ridsporten.


Travsporten: Travsportens syn på ridsporten är även där överdriven, ridfolk är snobbiga och avundsjuka.
Det dalltar med sina hästar, lindar in dem i bomull.
Ofta för tjocka hästar/ponnyer= för mycket mat?
Rider 6 dagar i veckan! Var av kanske 4dagar i en liten paddock som de får gå runt i varv efter varv och tvingas ner på tygeln.
Hopp/dressyrhästarna plågas fram till deras rörelser/hoppteknik.
Slänger grejer överallt.
Ser sig som betydligt bättre hästmänniskor än de flesta andra i hästsporten!


Jag själv tror till 100% på att det handlar om okunskap och oviljan att se sig om utanför sin egen sport.
Visst inom travsporten finns det idioter som kanske ser sina hästar som pengaobjekt, men det finns det ju inom ridsporten med?

Visst finns det idioter som plågar sina hästar att göra nått de inte vill, men det finns det ju i ridsporten med?

Visst i travstall med kanske 100 häst i träning, kan du kanske inte ha en "halvdålig" häst ståendes, men i ett hoppstall/dressyrstall där en större tränare håller till finns det inte heller några hästar som inte håller måttet.

Jag har själv haft några hästar i träning i ett travstall, var av 2 vi gjort oss av med. Efter några år i träning kom det fram att den ena hästen inte kommer duga och de andra blev skadad.
Det kostar fruktansvärt mycket pengar att ha en travhäst i träning hos en proffstränare, då måste det vara en hygglig häst för att den ska ha nån chans att springa in det den kostar.

Men tror ju inte heller att Rolf-Göran Bengtsson skulle behålla en häst som inte kunde hoppa högre än 130cm ;)

Man får inte glömma att travhästarna är framavlade för att trava snabbt och ridhästarna för att ha bra gångarter/ bra hopp tekink..



Tycker jag har en STOR fördel inom både ridningen och travet att jag har sysslat såpass länge som jag har med båda grenarna. För det finns mycket som travsporten kan ta efter från ridsporten och naturligtvis även tvärtom!

Bara för att en travhäst inte kan tävla mer inom travet efter 12 års ålder betyder det inte att de måste slaktas, de kan bli fina ridhästar.

Jag skolade om en travhäst till en såkallad ridtravare när jag va 10 år, hade henne tills ja blev ca 19 år.
Många ridfolk såg ner på mig när jag kom på hopptävlingarna med en travare, att jag sedan slog de flesta av dom gjorde ju inte saker bättre!
Men en sak har jag kommit fram till vad det gäller ridningen, oavsett HUR bra en travare kan bli inom ridsporten kommer de aldrig att bli bättre än en riktig ridhäst.

Som sagt rädslan för det okända bidrar till mycket skit snack!


Ciao// Sandra!





RSS 2.0