Dagens bild

Här Jessica är en bild från första snabbjobbet du gjorde med Premino!

Måndag

Hann inte blogga ihåg så ja skriver lite om måndagen nu istället. På dagen var jag uppe på kontoret från ca 12 till 16 fixade med allt kursmaterial som ska vara på plats när travskolan drar igång om 3 veckor. Fixade även med ett schema över de istraven som är kvar vilka som ska köra vilka gånger. Tror jag fick det rättvist och bra.
Ska även nu i dagarna börja fixa med vårlotteriet, mixtravet och sommarlägrena. Bäst att vara ute i tid ;)
 
På kvällen hade jag guldkursen, vi gick igenom massa tävlingsutrustning och dess verkan. Sedan körde de motion med hästarna så de fick röra lite på sig. Känns skönt att de har haft varit skötare nu under vintern som har underhållit dem.
 
Sedan hade vi gjort iordning en liten föreläsning med Equiterapeut Sara Furulund. Där hon gick igenom Texas och Ellvira och berättade lite om vad hon gjorde och varför.
 
 Vi pratade också mycket om det här med viktgränser. En shettis och ett russ är små ponnyer, och inom travsporten tycker jag man glömmer bort det väldigt ofta. Ungdomar/ vuxna som är runt 18-25 år som sitter på tex ponnytravifokus och gnäller och skäller över att de inte får rida monte på en b ponny! Jag menar en BPONNY!? En B-ponny är gjord för ett barn, Inom ridsporten får du inte tävla bponny efter du har fyll 13 år. Och tänk var ifrån har vi "lånat" ridningen? Jo ifrån ridsporten.
Visst de är ganska pigga och jag kan hålla med om att tex en 12 kan ha stora problem med att orka hålla ponnyerna i trav osv men det ska inte hästen behöva lida för.
På travskolan har vi ju 45kg på shettis och 55kg på russ, och de vikterna är framtagna i samråd med Sara som har många års utbildning av både massering, hästhälsa och ryggar. Sedan är det viktigt att komma ihåg att det är skillnad att rida på ett russ tex nån gång ibland om man ligger på gränsen och att ridträna den.
 
Vi hade en övning efter att sara hade pratat klart som gick ut på att de som ville skulle ta på sig allt som de har på sig när de rider + hästens sadel. För om du som människa väger tex 53 kg så är det ju inte 53 kg hästen bär utan faktiskt hela totalvikten.
Det var väl ca 10 st elever där tror 6 st vägde sig med all utrustning, och de blev aningen chockade när de såg vad vågen stannade på. Det är ju den totala vikten som hästen faktiskt bär,
Det vi ville få ut av denna föreläsningen var ju absolut inte att folk ska sluta rida sina ponnyer om de ligger på gränsen utan faktiskt att de ska tänka på hur de rider och hur ofta. Sedan hur man gör med sin egen häst har vi ju ingenting att säga till om, men det är ju vår skyldighet som ledare att försöka lära ut. Och de flesta klarar vikten nu men det vi vill lära ut är att man kanske inte gör det om ett år.
 
En sak som även inte kom upp så mycket som har en väldigt stor inverkan är ju att en ryttare på 50 kg i obalans och inte rider hästen på rätt sätt sliter och skadar mer än en som kanske väger 57kg men har god balans och rider hästen på rätt sätt. Det ska man komma ihåg.
Och som Sara sa ibland måste man sätta sig själv åt sidan då vi alla som håller på med det här faktiskt älskar våra hästar och vi vill ju dem inget illa.
En sak att väga in är ju att det är skillnad på en bponny och en bponny. Ett klent byggt russ på 120cm tåll ju mindre vikt än ett grovt byggt russ på 130cm. Man får se vad man har för häst och hur den är byggd. Men kom ihåg en "tjock" ponny är inte grovt byggd, den bär dessutom runt på sin egen övervikt. Nog om detta!
 
 
Alla verkade iaf väldigt nöjda och de verkar ha lärt sig något. Sara fick 6 nya hästar inbokade och det var det bästa! De verkar förstå att man måste ta hand om sin häst om den ska hålla länge och prestera!
Så ett stort tack till Sara som gjorde detta för travskolan på sin privata tid,
 
Nu har vi ett nytt projekt på g som vi tror och hoppas att det kommer bli en succe! Mer om detta kommer ;)
 
Nu ska jag åka in till Årjäng och planera Tävlingsgruppens termin inför våren, 3 anmälda hittils opch jag hoppas de övriga också nappar. Som jag brukar säga " Man är ALDRIG" fullärd!"
 
Ha de gött!
 
 
 
 
 

Dagens bild

Vilka stjärnor xD V75 i somras!

Söndag

Söndag idag då, började med en sovmorgon vilket var hur underbart som helst händer inte varje dag precis ;)
Sedan bar det iväg till Karlstad för VPTS årsmöte med prisutdelning. Matilda E och Caroline var med.
Caroline blev tvåa i kuskligan iår, får satsa på att ta tillbaka segern de här sista året!
 
  Blev även invald i styrelsen på två år, som jag inte hade nog med det jag har liksom. :P Men man måste satsa för att vinna så e det ;) Känns som vi kommer vara ett bra gäng som kommer få mycket gjort.
 
Så nu ska massa möten planeras in och resa till stockholm för sptfs förbundsstämma. Nästa vecka möte med sällskapen i värmland för att planera verksamhets året. :) Det är ju faktiskt inte så länge kvar tills säsongen drar igång.
 
Imorgon har jag guldkursen och efteråt kommer Sara och ska gå igenom Texas och Ellvira. Hon ska även ha ett litet föredrag om hästens rygg, hur den är uppbyggd och lite om viktgränser, All fakta är nyttig!  Hoppas de flesta inbjudna kommer.
 
Behöver även ringa Daniel om vaccination på Nypon, bäst jag skriver det här så jag kommer ihåg det! Har ibland lite dåligt minne ;)
 
Tråkigt att det blev sån flopp för svenskarna i PDA, kan ju inte precis säga att de körde så bra.. Nej svenskarna duger inte där nere mot de värsta monstrena det är härdade på ett helt annat sätt. Och varenda år snackar vi svenskar upp våra egna hästar och varje år blir det samma visa.... De kör som de har värsting hästarna som är mycket bättre än franskarna. Tråkigt för så bra chanser som vi hade iår dröjer det nog innan vi får igen.
 
Men nästa år tar vi dem! Eller?! Den som lever får se!
 
Säger iaf en sak, ni som inte har varit där och sett PDA åk dit! Det var verkligen mäktigt!
 
Nu ska jag kolla på lite Desperate Housewives!
Ha det gött!
 
 
 
 
 
 
 

Dagens bild

 
Blivande stjärna... Men i vilken gren? ;)

Dagens bild

Umgås inte varje dag, men när vi ses är det alltid super kul! Elin <3

Svar till Jessica

Var det inte 2,17 han gick? Läste precis resultatet. :) Jessica
 
Svar: Nej de har skrivit fel, de sa 2,12 och om du kollar igen ser du att ellvira gick 2,15. Johny spang förbi henne och låg typ 20 meter framför i mål. Vilket betyder att han tog ca 60 meter på henne 40m som han stog bakom och 20 meter som han vann med.. Det är då omöjligt att han ska ha gått långsammare än henne. Ifall det hade varit så hade han ju inte ens kommit ikapp :) Det står även fel på Triniton.
 
Men vi står gärna på 2.17 nästa gång ;)

Visste du det här om mig?

* Jag är skorpion
* Kommer ifrån Högboda, en mysig lite by i kilskommun.
* Var en teaterapa, var med i båda dans och teatergrupp på högstadiet.
* Min mamma dog när jag var 16år.
* Min pappa bor i Årjäng så har varit här varannan helg sen jag var ca 7 år.
* Klarade körkortet på första försöket, både teori och uppkörning.
* Ny utbildad travskoleinstruktör.
* Har haft 2 st sm deltagare, en i hoppning och en i trav.
* Utbildat en travhäst från att inte ha varit inriden till att hoppa banor på 110cm och enstaka hinder på 130cm.
* Skulle idag ALDRIG hoppa ett hinder över metern!
* Livrädd för möss, råttor och grodor!
* Hade MVG i ämnet speciallidrott  på gymnasiet (ridning).
* Älskar musik som tex Eminem, 50 cent och usher.
* Var en riktig melodifestival"fjolla" kan väl varenda låt från 2000 talet.
* Äger alla säsonger av Idol, prison break, desperate housewives, tre kroner, skilda världar, vänner, How i met your mother, Hey baberiba.
* Ridit en dressyrhäst som var tillsalu för 200000:-
* Älskar svenska filmer, speciellt Beck, Wallander, Maria Wern och liknanade.
* Jag är väldigt dålig på att rita, och de menar jag det verkligen!
* Jag avgudade Backstreet boys som barn.
* När jag var liten och hade stall hemma hade vi i familjen även en ko som hette Zombie, hon fick även aggera häst ibland!
* Fick min första "riktiga pojkvän" när jag var 15, det höll ca 1 år.
* Hade världens fulaste trampmoped!
* Bodde i ett litet hus på gården när jag var 13-16. Där det var folk dygnet runt xD
* Flyttade hemifrån när jag fyllde 18.
* Flyttade till Årjäng när jag blev 20.
* Jag är djurgårdare, min pappa hejar på Frölunda och mina bröder på färjestad. Dock har jag ingen koll på nån hockey nu.
* Jag kan ibland sakna tiden som tonåring, hade så otroligt kul med mina kompisar och vi hittade på så mycket. Både bra och dåligt!
*Jag har ägt sammanlagt 14 hästar och ponnyer om man inte räknar me de jag har nu.
* Tror på ödet.
* Jag har varit i Norge, danmark, Grekland, Spanien, Turkiet och Frankrike. Dock åkte jag igen väldigt många länder påväg till frankrike ;)
* Har aldrig läst på inför ett prov längre än 2 dagar innan provet, hade trots detta 235 poäng i högstadiet och har aldrig "kuggat" på en utbildning. Detta är dock inget jag är speciellt nöjd med då jag kunde ha haft betydligt bättre betyg om jag faktiskt hade pluggat :P
* När jag var typ 12 år var jag "kär" i Björn Goop
* Tog gröntkort som har måste ha för att tävla i ridsporten när jag var 7 år.
* Har alltid dragits till äldre.
* Fick min första "puss" i en lada när jag gick i femman, xD
 
 
* Nu´har jag slut på tankeverksamheten, får återkomma nån dag till ämnet.
 

Veckan som gått 2....

Får väl göra som förra veckan och skriva om hela veckan på en dag.
 
Måndag: Jobbade på travet, hade guldkursen. De räknade ut distanser och sedan voltade de för första gången på olika distanser. Inga problem det heller! De är verkligen guldelever! Jag var ute på isen med Nypon och körde motion. Carro red Johny.
 
Tisdag:Då var jag ledig på alla ställen! Jag, Lea och Carro åkte till töcksfors och shoppade lite. Eller ja Carro och Lea fick saker. :P Hästarna vilade.
 
Onsdag: Var egentligen ledig på HT men de ringde och frågade om jag kunde gå in extra så det gjorde jag. Gött att få in lite komptimmar så man kan ta ledigt nån annan gång. Så blev en lång dag eftersom jag hade travskolan på kvällen så 7-19. Börjar bli en vana ;) De tränade hästarna och jag skulle köra Twixan men Johanna E var med Matilda upp. Så frågade om hon ville köra och de ville hon, tur för mig ;) Hon är väldigt fin nu, tränar på mycket bra :) Hon blev även skodd idag av hovslagare Per. Ska bli väldigt kul att ha han som hovslagare nu denna säsongen på Twixan han är verkligen bra på att sko, På tisdag ska hon till vet och få sina tänder raspade.  Carro var ute med de här hemma.
 
Torsdag: Jobbade kvällen på HT innan var jag på travet och kollade på när ickan körde snabbjobb med Edvin. Kul att det börjar bli ordning på honom nu. Efter alla skadebesvär
Per skodde fler på travet. Hästarna vilade. Magnus hämtade 50 höbalar.
 
Fredag: Jobbade 7-16 på ht sedan hem och myste med familjen. Carro var ute med hästarna.
 
Lördag: Jobbade på travet, också var det istrav. Idag hade vi Johny med. Meja körde Twixan innan så hon fick röra sig såg fin ut. Och tre av mina måndagstjejer körde sina första lopp med shettis. Det gick super bra och de gick faktiskt väldigt fina tider med dem. Matilda vann med sin General, väldigt kul för henne grattis igen!
Johny värmde ganska bra dock blev det inte optimalt då jag skulle byta brodd till isbrodd men gängerna tog inte så fick sätta tillbaka de gamla broddena.Han ska ju skos till veckan och brodden var ganska slitna. Han har även varit ganska stökig att köra på isen. Här hemma springer han som  jag vet inte vad på isen. Han travade ganska bra dock fick han lite fel steg ibland och det märktes väldigt tydligt att han sprang och bromsade från och till. Han var lite "orolig" för att halka. Men det gick bra ändå! Vann med ca 4-5 längder på 2.12 utan nån galopp på 2280m. Väldigt nöjda efteråt, Carro sa även att hon körde ca 500m av loppet sen satt hon och åkte resten med spöet bakåt.. Han var helt oberörd efter loppet drog inte en suck. Nu ska han gå snöpulsning och ridning fram till istravet om en månad. Nypon var med in till banan och  gick motion blev 5 bakvarv (han är i igångsättningsfasen) och vi tar det väldigt lugnt med gammel gubben.
Tog bara några bilder får se om ja lägger upp dem en annan dag.
 
 
Imorgon är det Söndag och det är VPTS årsmöte och den årliga prisutdelningen. Matilda E ska åka med. Hästarna får vila.
 
Ha de gött!
 

ickan och Edvin








nypon



ute på isen!

Dagens bild

 
Eva har nu fallit för åldersstrecket, lite tråkigt men hon kan ju skryta med...
Livs 99 8-15-10 1,13,7 588,459kr
 
Eva Bulwark <3 Får hoppas på ett föl om ett år :)
 
   

Ändrade planer?

Har fått ett erbjudande som man nästan inte kan tacka nej till men det ändrar ju en del... svårt detta!

Favorit i repris.. Tala är silver, tiga är guld..

Gammalt inlägg med ett ämne som alltid är aktuellt.
 
Lite tankar och funderingar..

Med frihet följer ansvar heter det.. Visst har vi som människor ett ansvar gentemot våra medmänniskor. Sitter ibland och läser några storbloggares bloggar. De kan skriva näst intill vad som helst, utan att överhuvudtaget tänka på att det faktiskt sitter unga människor/barn och läser de dem skriver. De vet troligen om det men de skiter i det. Visst de flesta skriver för att provocera, men tänker man på att man faktiskt når ut till fler än den gruppen?

Man kanske skriver nått för att en grupp människor ska ta åt sig, men det man inte tänker på är att kanske yttligare en grupp känner sig träffade? Utan att det ens är menat åt de?

Jag som mamma, undersköterska, vän, sambo och travskoleledare har ett ansvar, utan att jag ens vet om det.
Jag har många åsikter om mycket, men jag väljer till 90% av det att bara hålla det för mig själv. Jag jobbar fortfarande med att göra det.
Oavsett vad man jobbar med inom barn och fritid är man ofta en förebild för barn. Jag har ett ansvar mot min arbetsgivare att vara lojal. Även om jag tycker si och så om saker inom jobbet så är det mitt ansvar att inte yttra mig om saker som är inte är relevanta. Jag sitter inte och skriver ut saker om min chef eller medarbetare, oavsett vad jag tycker om dem.
Jag sitter inte och skriver skit på internet, skriver anonyma kommentarer och skriver nervärderande mot personer i min omgivning. För det finns alltid människor som tar åt sig oavsett vem, vad eller hur det är menat.

Jag har absolut inte alltid tänkt på det här sättet det ska jag villigt erkänna. Förr tog jag ofta åt mig av saker och gav mer än gärna ett "svar på tal". Klarade inte av att bara "rycka på axlarna" och borsta bort skiten. Men sånt tror jag man lär sig hantera ju äldre man blir.
Men idag känner jag att det är totalt onödigt, det är bättre att tänka "Jag är bättre än så".
Jag kan inte sitta och skriva vad som helst när jag faktiskt vet att det sitter 12åringa tjejer och läser det jag skriver. Även fast man ibland skulle vilja skriva både det ena och det andra. Men man har ett ansvar både som ledare, förebild och faktiskt vuxen människa. Sedan vad man tänker inom sig är en annan sak, det är absolut inte så att jag "gillar" alla, men jag sitter inte och skriver om det.

Det är faktiskt så att ju äldre man blir ju mer lär man sig att sortera ut det oviktiga. Även fast man inte tror det för tillfället. Livet är för kort för att slösa energi på helt onödiga saker.

När man gick i 6:an och skulle börja 7:an var man  hur stor som helst. Man kunde och visste allt. Träffade killar exprimenterade med diverse saker! (som jag idag inte kan fattar man sysslade med som 13-14 åring!) Men när man sedan började gymnasiet känner man ju att sjuorna var små barn och inte visste nått! För att inte tala om dagen man fyllde 18! Man var ju vuxen då, man trodde man hade så mycke livserfarenhet!
Medans jag idag tänker, att jag inte hade nån livserfarenhet alls. Jag tänkte på ett sätt jag idag skrattar åt.
Frågan är bara när slutar detta? Troligen sitter det nån som är 10 år äldre än mig och tänker att jag är helt fel ute. Och det kanske jag är :D

Det är viktig att förstå att "min åsikt, kanske inte alltid är den bästa" och när man har kommit så långt är man ju iaf en bra bit på väg.

Jag ses som en positiv människa, inte av alla men av betydligt fler än tvärtom.
Jag vill vara en positiv människa, jag vill ge energi och lust att kämpa!
Jag vill träffa nya människor, få fler vänner.

Negativitet föder negativitet, och mitt mål är att vara älskad av fler än hatad och att ha fler vänner än ovänner och det har jag lyckats med! :)


Detta är bara lite tankar, och det kan säkert ses som ett provocerande inlägg. Men då kan jag ju tillägga att så är inte fallet :D

Jag är mycket stolt över livet jag har åstakommit med famlij och vänner! För det är faktiskt det som är viktigt här i livet..


Ibland behöver man stanna upp och tänkta " Vad håller jag på med?
Så som rubriken säger: "Tala är silver, tiga är guld" och det ligger faktiskt något i det....
 

Kollade igenom arkivet på gamla inlägg och hittade det här. även fast det bara gått ca ett år känner jag mig äldre och mognare. Det är bra att ibland gå tillbaka och se vad man skrivit :) Tycker jag har blivit bättre med detta även i år, nån gång måste man ju faktiskt växa upp oavsett om man vill det lr ej :D
 
 

bilder








Dagens bild

Från påskbomben förra året, iår hoppas vi på bättre resultat!

Veckan som gått..

 
Dåligt på bloggfronten den här veckan men har varken haft tid eller lust. Så får väl försöka mig på en resume.
 
Måndag: Den här dagen bestod av jobb. Först 7-16 på hemtjänsten (som var min första dag där på ca 3 veckor efter alla sjukdommar!) Sedan hade jag guldkursen 16-19. Vi tränade på voltning även den här gången och det gick super! La även till springspåren. Nu på Lördag ska de tre första ifrån gruppen köra sina första istrav. Den här gruppen är verkligen kul att ha!
 
Tisdag: Tror inte det hände ett dugg den här dagen! Var ledig och myste bara med Lea.
 
Onsdag: Jobb igen denna gången på travet. Hade planering av travskolans grupper tillsammans med Ickan och Johanna. Gick bra och det ser bra ut inför våren! Sedan hade jag även med mig Nypon och Johny till banan. Blev att köra motion på banan tillsammans med Johanna-Zalsa, Ickan-TT och jag med Johny. Riktigt kul att köra ihop med vännerna! Och att Johny kändes som en dröm gjorde ju inte saken värre ;)
Medans vi körde var det hästskötarsystem så det var 4 tjejer där och red/körde under tiden.
 
Torsdag: kvällsjobb på ht, men först var jag några timmar på kontoret och förberede alla brev som ska skickas ut innan kursstart. Alla hästarna vilade.
 
Fredag: Jobbade 7-14 på ht, sedan var jag bara hemma med familjen. Pållarna vilade.
 
Lördag: Jobbade 8-12 på travet, hade hästskötarsystemet. Och det kom även en famlij ifrån Norrköping som skulle kolla på Wirre, de provred och pysslade med henne. Och de älskade henne (vem gör inte det!) så det beslutade sig för att ta med henne hem. Hoppas verkligen att de väljer att ha kvar henne för bättre ställe att pensioneras på får man leta efter! Stora hagar med kompisar på en hästgård, det är hon värd efter alla år. Det kom 3 tjejer och Elin och Meja red Texas och Twixan. Twixan var väldigt pigg och glad, positivt! Senaste veckorna har hon även börjat leka och bocka i hagen med shettisarna så hon lever nog livet just nu. Anjela körde intervaller med Triniton. När jag kom hem gick jag ut och körde Nypon som var halvt galen! Han är ju snäll men han har faktiskt gjort en del saker innan vi fick honom. Han var jätte pigg och jag fick hålla i ordentligt för att han skulle springa i lugn tempo. Kände dock att han blev så pigg att han ibland började förbereda sig på slå men jag lyckades ordna upp det. Det är ju inte bra, men dock är det ju bra eftersom han iår är 17 år och piggare än nånsin!
Carro ridtränade Johny. På eftermiddagen gjorde jag mig iordning för på travgalan. Bussen gick 17.15 och vi var framme runt 19. Hade super trevligt och trots att varken Linnea eller Pirre vann så hade nog alla det trevligt! Tycker förresten att det är helt sjukt att Pirre inte vann årets ponny! 4 av 5 segrar och en 2:a plats tycker man ju borde tala för sig själv men tydligen inte. Du tar dom nästa år! Eller ja näst efter Johny då ;)
 
 
Tog lite bilder av dig Ickan hoppas det är okey ;)
 
Idag har jag inte gjort mycket! Förstår ni kanske ;) Men imorn är det nya tag jag ska jobba på kvällen på TS. Innan ska jag försöka hinna med att köra Nypon, Johny ska Caroline köra intervaller med på isen. Hur bra som helt att bo precis brevid en sjön som dessutom sköts. De har plogat en fin "rundbana" och en "rakbana" så det får det bli imorn.
Ska försöka blogga bättre under veckan men hur det blir med det får vi väl se ;)
 
Ha de så gött!
 

det här är livet




Dagens bild

Världens finaste


Tvtips

Ett litet tvtips kl 21 idag på SVT1 är det seriestart på en pilgrims död. Hoppas och tror den är sevärd!


Vardags pyssel

Idag har jag och Lea pysslat dock blev det bara mina pärlplattor som blev klara verk! Haha var kul, länge sen man sysslade med sånt här. Och nu har man ju en anledning!


Dagens bild


Istrav

 
Idag var det istrav på årjängs travbana, twixan starta.
Slutade mycket bra med seger, hon överraskade mig faktiskt och travade riktigt bra trots det OTROLIGT lösa underlaget.  Bara en galopp och sista 500m gick hon väldigt fort. I sista sväng ledde ledaren med ca 100m men Twixan och Zalsa tog in allt på väldigt kort sträcka. Det var väldigt positivt då Carro tycker att hon tog i på ett helt annat sätt än förra veckan, när hon kände Zalsa närmade sig så ökade hon istället för att ge upp.  Sluttiden blev inte nått att hurra för 2.09/1900m men med tanke på banan tycker jag det är riktigt bra!
Nu ska inte hon gå istrav på nån månad utan bara gå motion sedan börjar uppladdningen för påskbomben 29 mars.
 
 
I Shettis gick det också bra bäst för travskolans gick det för triniton som blev 2:a. Många blev chockade över de "dåliga" tiderna eftersom de såg ut att gå så bra. Men samma där det var ´så lös att de sprang och sprang men fick inget fäste, så de får ni vara nöjda med tjejer! Johanna fixade sitt första framträdande på banan perfekt!
 
 
Johny gick snabbjobb innan och det gick bra :) Hade lite skuttig trav bitvis men det är inget jag lägger ner nån energi kvar men tanke på den lösa banan. Han gick iaf 2,15 utan galopp så det är godkänt. Nu blir det motion fram till 26jan då är det hans tur att vara med på istravet. :)
 
Nu till veckan ska Nypons träning börjas tas lite mer på allvar så han kan vara i form till 29 Mars..
 
Nu ska ja kolla på skidskyttet och sedan How i met your mother! :D
 
Byebye
 

stig på vinnare









stig när vi hade han på besök på travet

Dagens bild

Charmig bild på charmig ponny från åmål i april.

Visste ni att jag är ett stort fan av...


dessa kom idag!




just nu..








nya skor



köpt nya skor idag :-)

Vill nån??

Vill nån möta mig? ;) sandraedv


Dagens Bild

 
Här är bongosarna levande, sist jag såg dem var det på tv4s kalla fakta när de hittades styckade och slängda i en stor frys bakom parken zoo.
 
Urs för djurparker!

Torsdag

Ligger nu i sängen och väntar på att stafetten i skidskytte herrar ska starta, älskar skidskytte skidor överhuvudtaget!
Kunde ni gissa det om mig? ;)
 
Har ju varit i karlstad hela dagen på videokonferans, var bra men blev lite drygt i slutet. Va en del nya regler som det var bra att man fick veta. :)
Känns dock som ST inte har en anning om hur ponnytravet kommer funka, direkt en fråga kom upp från nån banan visste de inte vad de skulle svara. Men blir nog bra i slut ändan :)
 
 
Nu har jag fått ett mål i sikte! 29 Mars ska Nypon och Twixan vara i toppform, eller ja iaf en av dem ;)
 
Finns inte så mycket att skriva om idag var ju där hela dagen och nu e ja helt dö så blir tvn tills läggdags ;)
 
Natti natti
 
 
 
 

Bloggtips

Har börjat läsa en blogg som är jätte bra!
 
http://innaj.blogg.se/
 
Sedan blev det också klart att Turbo (hästen ja sa att ni skulle gilla på fb) ska få åka till Falsterbo :D
Och det är nog bara början! riktigt kul!
 
Gå in och gilla nu! Turbo till globen!

vill-ha-pryl

Dagens vill ha pryl....
 
Denna ver jag dock att jag aldrig kommer ha i min ägo om inte jag vinner en massa pengar på travet ;)
 
Prislappen ligger på ca 30,000:-
 
"En unik, exklusiv dressyrsadel av världsklass! D1 erbjuder ett helt nytt och revolutionerande anpassningssystem som ger hästen maximal bogfrihet. Bred kanal för ryggraden utan att sadeln glider fram på hästen samtidigt som den ger ryttaren nära kontakt med hästen. Slätt läder med ullstoppning. Vid order kontakta kontoret. Utbildning krävs för tillpassning av denna sadelmodell"
 

Påväg..

Nu är vi påväg till Färjestad. Nu är Lea äntligen frisk nog att gå till Dagis och hon va väldigt glad! Magnus var där igår och lämnade ett papper då frågade leas bästis Anna efter henne <3


Hörs senare!


Här skulle jag bo...

 
Tror säkert Johanna skulle vilja bo här med mig!

Onsdag

Nyss kommit hem från travskolan, har haft hästskötarsystemet så de har tränat sina skötponnyer. Hade med mig Johny som skulle gå 5 bakvarv för att jogga lite men behövde även köra Twixan. Så messade och fick proffs hjälp ;)
Johanna E kom upp och skulle köra Twixan, hon brukar ha hjälp mig köra henne ibland när jag inte har hunnit och hon inte gått så mycket på travskolan. Men idag tänkte jag hon skulle få prova på att köra Johny ;) Är ju lite mer häst att köra då han e ganska frisk på bettet :)
 
Skickade ut alla ponnyer och slängde på mina deras saker så körde vi 5-6 bakvarv motion, Johny såg kanon ut!
Johanna fick prova att släppa på honom i 150 meter ungefär för att känna farten. Hon har ju återupptagit hästkarriären nu när lillasyrran fick häst. Så nu går hon guld/licens. Han travande iväg väldigt snabbt och fint och TT hängde inte med :P..  Twixan kände mjuk och fin efter istravet och båda blev bara piggare efter passet precis som det ska vara :)
 
Bra att det finns så många bra kuskar på travskolan, kommer aldrig nånsin inte ha nån kusk till mina hästar! :D
(Tänker smyga in Johny i famlijen Eklund under året, moahaha).. Johanna körde iaf honom jätte bra!
 
Alla andra hästar gick också motion och det gick jätte bra, provade en sak på Texas för att han skulle gå rakare i vagnen och de hjälpte :D Kul!
Texas
pusspuss
 
Tror aldrig det har varit så skönt att duscha och lägga sig under täcket, trött på att vara sjuk men nu känner jag iaf för första gången på 5 veckor att jag ÄR på bättringsvägen!
 
Nu blir det att spela klart mina omgångar på songpop och quizkampen, ta pensilin och se sista avsnittet av Inkognito på tv4!
 
Ha en god natt mina vänner :)
 
 

Wirre

Nu ligger världens bästa wirre ute på annons :/
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=686099&inriktning=&typ=

Appar

Nån som vill tipsa på bra och roliga appar?
 
De jag håller på med:
*Quizkampen
*Songpop
*Instagram
*Candy crach
*Ruzzel
 och lite annat :P
 

Dagens Bild

Frän bild på en frän snubbe av en frän fotograf! Från Johannas fest i somras!

Licens utbildning

Imorgon ska jag och Johanna till Färjestad för en videokonferans om de nya licensreglerna inom både stortravet och ponnytravet. Bra att ha koll nu när man ska ha licenskursen iår.
 
Och gött att få kött på benen så man vet VAD det är som gäller och inte bara tror på vad de skriver och säger på olika sajter. Folk är så emot st och deras regler så de hittar nästan på vad som helt för att skapa ett rykte.
 
Ett tips till alla er där ute lita på fakta och inte rykten!
 
 
 
 
 

Nytt topplopp!

Det blev en andra plats för Digo idag, fick dödens direkt och fick harva utvändigt om ledaren (andra handsfavoriten). Ibörjan av upploppet hade han slagit denne men tyvärr kom det en smygkörd häst som fick sitta tredje ytter fram till upploppet! Han stretade emot och gav sig mycket motvilligt och förlorande med en hals/halv längd och fick bättre beröm av kommentatorerna än när han brukar vinna haha!
Hoppas han tog detta bra och att Åke var nöjd så blir det nog en resa ner till Halmstad inom kort ;)
 
Han gick fina 1,16,5/2160m på tung bana :)
 
 
17,500:- in på kontot och har nu ca180,000:-
 

Den här kommer jag faktiskt ihåg!


vill-ha-pryl

Samsung galaxy camera! Känns dock som en överflödsprodukt då jag både har en smartphone,ipad och systemkamera och till priset av ca 5000:-....
Meeeeeen.....

Gilla

Gå in och gilla sidan " Turbo till globen" på facebook. Trevlig tjej på fin häst som jag har tävlat emot!
Tävlade ett tag för samma klubb :)
En nordsvensk som tävlar högt inom dressyren! Super fin!
 

Rydens Indigoblue

Imorn är det dax att göra försöket till 4:e raka segern! vilket borde vara omöjligt men vi ska försöka! Nu har han fått ett ännu krångligare utgångsläge. Innespåret på tillägg och han lär ju bli stooor favorit så konkurenterna lär väl göra allt för att han ska bli instängd. Men så här skriver de från stall svanstedt:

Rydens Indigoblue

är en stark, oöm och rejäl häst, som har vunnit

sina flesta lopp sedan han kom till oss. Han gör alltid det han ska i

loppen och kommer som vanligt att gå med skor runt om. Innerspår

på tillägg kan vara ett lite lurigt läge, men händer inget oförutsett så

skall han segerstrida på nytt, säger Glenn H Persson.


Analysen:

6 Rydens Indigoblue

har vunnit

fyra av sex starter hos Åke

Svanstedt och gjort det mesta

rätt. Han kommer att bli stor

favorit här och det med all

rätt. Men startaspåret kunde

vara bättre och då han möter

en V75-härdad travare, så

kan det löna sig att gardera

honom. Det är

 7 Mill Rotation

som kan vara hästen att

se upp med. Han har gått bra

i V75 vid tre tillfällen på sistone

och får dessutom ny kusk i

vagnen den här gången.

 


Vi får väl se hur det går, oavsett så är det SVÅRT att ta 4 raka så förlorar han och gör ett bra lopp är vi super nöjda ändå! Fick också en hint om går han bra imorn blir nästa start klass II på v75! *Hoppas*

 

http://www.axevalla.se/webfiles/hemsida9jan.pdf <---- Programmet :)

Det här står på team Rydens hemsida!

Rydens Indigoblue u. Ballantines Finest, gör succé hos Åke Svanstedt. Har för Åke fem starter, fyra segrar och en andra och har ökat sitt konto till 163 000 kr. Bra jobbat!

Ballantines Finest tre avkommor i startbar ålder har samtliga vunnit fem segrar eller fler. Hennes 1-åring i år är ett sto efter Orlando Vicir och är till salu. <--- kanske nån som ska slå till? ;)

 

 

 

 


1år!

Igår hade vi haft Twixan i ett helt år!


Johny Russ

 
Tänkte göra en lite snabbresume över hur det går med Johnys träning och vad vi har gjort.
I början av vintern efter hans fina lopp på Åby, stod han först i 2 veckor. Sedan började vi ridträna honom Maja red honom en del i ridhuset (vilket hon gjorde med bravur! Tack maja). Men även Carro var med nån gång plus att hon red mycket hemma i våran paddock. Annars gick han nästan bara ridning i backar och över stock och sten i ganska lugnt tempo även en del snöpulsning.. Planen med detta var att bibehålla hans kondis utan att behöva träna för fullt. Det har dock gett så mycket mer! Han har blivit så fin och säker i dressyren, ute är han fortfarande lika pigg men har blivit mer reglerbar!  Och det är väl bra eller vad tycker du Linnea? ;)
 
I slutet av November drog vi igång med att köra lite mer kondition med vagnen, vilket resulterade i att han knappt hade tappat nått! Han gick i vagn 2 dagar och rid 2 dagar i veckan, och för några veckor sen var han inne på rakbanan för gå lite intervallet. Caroline har fått order om att inte köra snabbare än han går rent och detta i det fallet utan käk. Det gjorde han några gånger. Gick stadigt på 2.20 ungefär.
 
I lördags tog vi med honom in till banan för intervallet på banan och ett 1000meters test. Började med 4 bakvarv i värmning och sedan följt av 3 intervaller på ca 300 utan käk i rent tempo.
Sedan åker checken på (ingen annan utrustning alls) så skulle hon köra 1000m snabbt. Men inte snabbare än att han travade bra oavsett hur långsamt det var!
Han travade iväg och jävlar va han gick! Klockan stannade på 2.09 utan en ende galopp och carro var super nöjd med honom. Han var jätte pigg och sprang ännu snabbare efter mål!
 
Har nu med detta kommit och tänka på en sak, hur kommer det sig att han alltid går så bra på istravssäsongen? Men sen när de riktiga tävlingarna kommer inte alls går så bra? Då han förra året endast gick 3 istrav... Detta har jag kommer fram till.. Och det är tvärtom mot Twixan! Han funkar BÄST på broddar. Direkt broddarna försvann förra året gick han sämre! Och en hovslagare rekommenderade faktiskt mig att prova köra honom på brodd även på sommaren. Kanske är helt skruvat men går han bra även denna istravssäsongen så kommer ja faktiskt att prova ha kvar brodden över färjestads heldag i början på maj... Finns ju faktiskt stora travare som travar på brodd :D
 
Han är allt speciell min lilla guldklimp eller ja Leas om hon får bestämma!
 
 

Startlistor istraven

http://www.arjangstravet.se/wp-content/uploads/Startlista-12-januari-2013-ponny.pdf
 
Kul med många Shettisar!

Istravet 5/1

 
Ursäkta för kass uppdatering men både jag och lea är sjuka så knappt orkat gå ur sängen för annat än besöka doktorn. Vi fick yttligare pencilin och hoppas det ger sig nu! 5 veckor på mig och 3 på lea!
 
I lördags var det ju årets första istrav, det gick faktiskt över förväntan med TT. Hon gick 2.08 med några galopper och det får man ändå se som rätt bra då hon inte KAN springa på brodd hon går ju med halvrunda skor eller öppentå för att gå, Det går hon ju med för att det hjälper henne rulla över snabbare eftersom hon går på sig med bakbenen annars. Men med brodd blir det ju en bromsande effekt så varje steg stannas istället frambenen upp istället för att rulla över (som hon annars behöver ha hjälp med). Så med det i baktanke är ju 2.08/2600m riktigt bra!
Tror faktiskt att hon kommer kunna nån sekund snabbare nu på lördag. sen ska inte hon gå något mer istrav iaf inte förrän på slutet.
 
 
Annars måste jag säga att de andra hästarna verkligen imponerade!
Mendez vann sitt lopp på en tid under hans rekord! 2.47, Odessa gjorde sitt bästa lopp för oss och vara super stabil på 2.59, Triniton värmde uselt men tog sig samman till loppet och gick fina 3.03. General var överladdad gick i mål som diskad men på tiden 2,45 vilket är det snabbaste han gått här i årjäng.
Kusk prestationer på alla!
 
 
Zalsa vann i b-loppet och som hon gjorde det! Första gången Elin körde henne förutom i långsamma idealtidslopp.Med bara några intervallpass innanför västen trodde man ju kanske att 2580m skulle vara i längsta laget. Men inte för den "tanken" som jag kallat henne förut. Hon bara plöjde på och gick i mål med ryckhuvan kvar på 2.03! helt otroligt! Vilket jobb av Elin!
 
Och extra roligt var ju att se att allt jobb Jessica har lagt ner på sin buse Premino har fått tillbaka honom i fin form! Gick 2.22 och gick nästan lika snabbt som Zalsa på upploppet! Inte alls sånna där dumheter! Hoppas det fortsätter så!
 
Verkligen en super trevlig dag men massa trevligt folk och glada miner! Det får vi försöka slå på lördag!
Kommer med ett inlägg om något ännu roligare senare idag!
 
Sandra
 
 

Dagens Bild

Eftersom Ickan har fått vara dagens bild är det ju inte mer än rätt att du med ska få det johanna.. Men nu e de slut på snällheten med fina bilder nästa gång ni kommer upp här är det betydligt roligare bilder ;)

Listan över de 3 mest störande sakerna!

3 saker som kan få mig att bli tokig!
 
1. Folk som ska lägga rätt streckkoden på varorna i affären, visst tänker ni är inte det en bra sak?
Jo det är klart det är det, hela saken med att man gör det är ju för att hjälpa kassörskan för att det ska gå snabbare i kassan! Men då finns de människorna som bara MÅSTE göra detta, trots att det tar längre tid för kassörskan att vänta på varorna än att faktiskt lägga rätt de själva! Läs av situationen! Tar massa extra tid och folk hinner bli irriterade! :D
 
2. Folk som STANNAR innan de svänger! Alltså när man kör bil så är det en bil som ska svänga höger in på en annan väg, och de nästan stannar bilen och svänger stilla stående! Kan orsaka olyckor och man blir galen!
 
3. Hände faktiskt här om dagen, och jag tycker det är äckligt! Stod ett par typ i min ålder inne på ica i kön. Var ganska mycket folk där och de väntade på sin tur. Då ställer de sig och börjar grovhångla! Trodde jag såg i syne... En puss kan man väl ge sin partner bland folk men det här tog priset xD
 
 
Då vet ni vad ni inte ska göra när ni är i närheten utav mig! ;)
 

Torsdag

 
Varit lite segt på blogg fronten nu igen, men háft fullt upp och Lea är fortfarande sjuk... Verkar aldrig gå över men nu har hon iaf fått medicin. Det har väl inte hänt så mycket heller tror jag, kört intervaller med TT och Johny eller ja Carro har gjort ;) Gick bra, dock märks det väldigt väl att TT inte funkar helt på brodd men hon får gå tre istrav nu i jan sen fortsätter uppträningen och travskolan drar ju i gång i feb :) 
 
Hade min guldkurs igår och gud va nöjd ja va! Voltning på schemat, de hade inte gjort de nån gång och på några försök så voltade de 5 hästar i volten och klarade det galant! Så stolt över mina elever!
 
Från förra årets licenskurs
 
Letandet efter min blivande dressyrstjärna rullar på, skickat på en del annonser och ringt med. Har en som jag är lite mer intresserad av ett sto på 175cm men det kommer spekulanter och kollar på henne i helgen så vi skulle höras efter det om hon är kvar, hoppas det! :)
Är ju troligen sista säsongen vi håller på med ponnytrav nu, så har tänkt att hästen jag köper ska vara färdig för att tävla nästa år. :) Kommer naturligtvis vara kvar som ledare på travskolan ändå även om jag kanske inte kommer ha egna ponnytravare, Eller ja känner jag mig själv kommer de bli kvar men med lånekuskar iom att Carro flyttar till Karlstad.
 
På lördag är det dax för första istravet då ska bli kul det brukar vara så trevligt! :)
Johny när han vann förra året på 2.06!
 
Har även fått min inbjudan till årets hästgala på färjestad, förra året var det verkligen super kul!! Och iår kommer det ju knappast bli sämre med alla underbara vänner som ska med! Plus  att vi ska heja fram Linnea och Pirre till vinst i årets ponny/kusk! Givetvis också Anderas till årets lärling ;)
 
 
Ha de så gött!
 
 
 

RSS 2.0