Istrav Arvika

På lördag drar jag, Carro, Magnus och familjen Eklund till Arvika på istrav. Inte  lika många anmälda som det brukar vara på Årjäng men Johny står otroligt hårt till. Är han 2:a 3:a på en tid under 2.20 är jag väldigt nöjd eftersom det är 800m bana. Han har haft problem med kurvorna på Arvika och Åmål förr så skulle inte förvåna mig om det är så nu med. Han har en 1,50 häst bara 180meter bakom sig och att han skulle kunna hålla undan känns som en ganska omöjlig uppgift. Men huvudsaken med detta arvika besök är att se om han sköter sig lika bra även när det inte är hemmabana.

General får också bekänna färg inte ofta en 2,37 häst står start i ett istrav där alla får vara med :D Men det är bra att öva sig på att stå start med! Det är ju just sånt istrav är till för. Nästa helg är det istrav på Årjäng igen då ska Twixan vara med denna gången med Mathilda G i sulkyn. Det är de enda i fartväg hon ska gå innan planerad start 29mars.

Den dagen ska även Nypon gå sina intervaller enligt träningsschemat! Johny har jag inte bestämmt om han ska starta då beror lite på hur han ser ut på Arvika.

Ska iaf bli en trevlig dag utanför kommunen med trevligt folk!

 


Dagens bild

Världens bästa Nypon <3

Tisdag

Idag har det varit en hel ledig dag, skönt och välbehövligt!
Lea och jag tog en "liten" sovmorgon till 07... Men låg kvar i sängen och kollade på tv till 10.00. Sedan åt vi frukost och gjorde oss iordning för en tripp till karlstad.
Min älskade, så himla fin.. Men vem tycker inte det om sitt egna barn? :D
 
Har jobbat rätt mycket på slutet så ville hitta på nått med Lea, så det blev en tur till leklandet på nöjesfabriken.
När vi kom till karlstad åkte vi först till wåxnäs och hämtade upp min kusin Erica. Sedan vidare till leklandet. Har faktiskt aldrig varit där och det va riktigt kul :D Även för vuxna ;)
Men en sak jag verkligen stör mig på och inte förstår det är när äldre barn runt 9-12 leker där de små ska vara. Alla ställen var märkt med skyltar och på ett visst ställe var det märkt med grönt som betydde 1-3år.. Där sprang det stora barn som var sjövilda! slogs och buttades. Höll på att ramla över de små barnen flera gånger. Sprang uppeför rutschkanorna iställe för att åka nerför. Kastade hårda bollar på varandra. Föräldrarna till de här barnen stod och såg på och sa INGET.. Skulle skämmas ihjäl om det var mina barn.. Klart pojkar i den åldern är vilda men då ska de inte vara där 1-3 åringar ska vara.. Låter kanske som jag klagar över nått som inte är nått att klaga på men en 3 åring jämfört med en 10 åring är rätt stor skillnad speciellt när 10 åringen inte har nått vett!
Men utöver detta var det en väldigt trevlig stund och jag rekommenderar föräldrar att åka dit :D
 
Sedan åkte vi vidare till Bergvik där vi åt och shoppade!
Lea skötte sig faktiskt rätt bra idag men annars är det värsta hon vet att gå i klädaffärer :D
Försökte att inte köpa så mycket eftersom jag och Ickan ska till Ullared nu i början på mars, men det gick ju ´sådär..
Ska börja baka lite mer nu igen, så köpte den här klassikern :D
 
 
Jag gillar rosa...
 
Hade iaf en riktigt trevlig dag och det var skönt att komma ifrån lite med jobb och hästar.. Hann dock inte mer än att komma hem innan jag var tyvungen ut i stallet och mocka.. Ingen som gör de åt en ;)
Men tycker faktiskt det är avkopplande att gå ut och göra iordning i stallet.. Undra hur många boxar jag har mockat i mina dagar?....
 
Ha de!
 

Dåliga...

Ni är dåliga på att kommentera väldigt många läsare men inga kommentarer ;)


Bilder från istravet


Måndag

 
Gud vilken underbar dag! Några få plusgrader, lite kallt i luften och strålande solsken. Kunde gärna ha varit några minus istället så snön inte försvinner. Jobbat till 14 idag, tog ut 2 komp timmar på eftermiddagen hade ett prov att göra för att få godkänna licenslopp.
Va lite nervös men det gick jätte bra. :)
 
 
Så nu fick jag faktiskt 2 timmar för mig själv här hemma. Ingen hemma förän 17, Skönt att vara lite själv ibland, men bara ibland ;)
Var uppe en snabbis på travet när jag hade ´lunchrast, skrev ut mixtravspropparna som jag ska sätta upp. Se till att anmäla nu. Nytt för iår är en precistionsbana körning för de äldre och att vi ska ha precistionsbanorna nere på NRKs anläggning där även ridhästar är välkomna ska bli trevligt.
Var även nere i stallet där Ickan hade hästskötarsystmet. Var inge avis alls på att de skulle ut och köra i skogen i solskenet!
 
För proppar se länken...
http://www.travskola.se/index.php?page=mixtrav-8-maj
 
Se till att anmäla även ni som inte går på travskolan!
 
Tror jag ska använda min lediga ensam tid till att gå ut i stallet och fixa xD Haha!
Hästarna får vila idag med.
 
Lägger in bilder från istravet i ett senare inlägg, blev inte så många hade inte tid när jag skulle ha ut 5 hästar och barn!
 
 
Höres!
 

Dagens bild

Nypon och Carolines första lopp tillsammans i maj 2009! Nypon är 120cm och Carro ser ju hur liten ut som helst! :D

veckan som gått..

Börjar bli en tradition att blogga på söndag kvällar ;)
 
Måndag: Var ledig hela dagen, var kursstart för mina kurser på kvällen men de fick Ickan ta. Jag stod nämligen i garderoben tillsammans med Madelein A var trevligt :D Blir lite drygt att stå där en måndag kväll med 11 lopp och man vet att man ska hem till Årjäng.
Hästarna vilade eftersom Carro jobbade på travskolan.
 
 
Tisdag: Jobbade 7-14 på HT, fick städa ihop med Ickan var riktigt trevligt! :D Kul att jobba ihop både på Ht och Ts.
Senare på kvällen hände det inte så mycket. Caroline var ute med både Nypon och Johny på en körtur.
 
Onsdag: Jobbade 7-16 på ht och sedan 16.00-21.00 på travet. Hade licensgruppen och efter det tävlingsgruppen. De första hade teori och guldprovet alla hade 16/19, 17/19 och 18/19 rätt. De är verkligen såååå duktiga! Andra gruppen hade med sina egna hästar (som de ska ha varje gång). De körde motion på banan och tränade lite på voltning. Det är ju inte så att man kan volta bara för att man har tagit licensen.För att bli en bra startkusk måste man öva, öva och öva. Det ska inte vara nån slump att man får en kanonstart. Det är en sak som caroline har blivit helt sjukt bra på detta året! Av 10 starter är 9 helt perfekta. Men hon har kört många lopp, för så bra va hon inte från början. Hästarna här hemma vilade.
 
Torsdag: Var egentligen meningen att jag skulle jobba kväll och äntligen få sova längre än till 06.00. Men fick byta pass pga av sjukdom så jobbade dagen istället 7-16.. Skönt med en kväll hemma med. Carro var ute och red Johny, men Nypon vilade.
 
Fredag: Jobbade 7-14 på ht, sedan hem och hämtade Lea på dagis. När vi kom hem städade vi lite eftersom vi skulle få fin besök ;)
Magnus och barna var iväg till karlstad och såg på bio. Jag fick besök av Jimmiboi, middag och movie! Såg på Twilight del 1 första gången jag såg den faktiskt! Blev sugen på tvåan så har lånat hem den till ikväll :P
Var iaf trevligt att träffas igen, händer ju inte varje dag nu när jag bor här hemma i Sillerud. När jag bodde i Årjäng umgick vi väl 5 av 7 kvällar i veckan :D
Hästarna vilade.
 
Lördag:Jobbade på travet från kl 08.00 var även istrav. Började dagen med att klippa Mathilda Gs Hilda, och OMG va mycket hår! Var verkligen behövligt. Hon är väldigt snäll men pigg ska bli så kul att se dem tillsammans på istravet den 23 mars. Carro var ute och red Highen innan samtidigt körde Matilda E Nypon några bakvarv i lugn fart och sedan ett bakvarv i lite högre tempo. Märks verkligen att han är helt fräch nu både i ben och rygg. Och för varje dag han körs blir han bara piggare och piggare. I morse fick jag passa mig, slog rätt ut när jag släppte honom. Gammel mannen! Får hoppas allt går som enligt planerna så han kan starta på färjestad siste helgen i mars :P
Många till start ifrån travskolans stall med både travskolehästar och privata. Celcius, Johny, Ellvira, Mendez, Triniton, Odessa, General och stallets nykomling Ligthning.
Gick riktigt bra överlag Mendez gick helt otroliga 2,45 i Alexandras första lopp nånsin! Triniton hade blivit tvåa om han inte galopperat innan mållinjen och blivit diskad. General vann på den snabbaste tiden matilda har kört honom på 2,44. Fanny körde också lightningen det snabbaste hon kört honom 2.50!
Johny överraskade mig och många med att gå och vinna! Trodde verkligen inte han skulle vinna denna gången då flera hästar va kraftigt framflyttade och han bakflyttad. Han fick en kanon start och va framme vid celcius redan in på upploppet sedan tog det nästan ett varv innan han tog över ledningen. Han ville verkligen inte förbi Ellvira! Det är nått han måste träna på och bli bättre med. Han bromsar när han ska springa förbi. För när han väl kommit förbi går han som tåget! Travet flöt otroligt bra för att vara han och det är det bästa som jag sett honom i lopp! Bara en galopp på 2200m och på fantastiska tiden 2,09,1 har ju bara gått snabbare en enda gång och det på super fin sommarbana. Är verkligen kanon nöjd med honom, jag vet att han har det!
 
Han har nu tagit 2 av 2 möjliga vinster, sammanlagt har carro vunnit 3/4 lopp.
Till helgen ska vi troligen anmäla till istravet i arvika, det för att se om han blir lika stabil när han inte är på hemmaplan. Han har funkat hyffsat på Årjäng även innan, så ska bli intressant och se om han spänner sig och blir mer rullig på annan bana.
Han ska efter istraven vila i ca 3 veckor helt och hållet innan vi joggar lite lätt några veckor innan första start som blir 27 april på Årjäng.
På onsdag kommer Sara och ska behandla Texas, hon ska även göra en mjukdelsbehandling på Johny med laser och elektromagnetiskt täcke. :)
På kvällen var det mello, var bästa omgången lätt.. Satte 4 av 4 möjliga i vilka som skulle gå till final/ andra chansen.  Är lite sugen på att åka till andra chansen men kan nog ha roligare för 700:-
 
Söndag. Idag har jag jobbat extra 7-14 skönt med lite extra pengar då det är dubbelt betallt på helgextra.
Sedan var jag och Lea hos pappa en stund på eftermiddagen. Nu blir det filmtajm, tänkte se New Moon.
Imorn blir det jobb 7-16, men sedan blir jag ledig i två dagar och det ska bli otroligt skönt!
 
Ha det bra alla!
 
Tråkigt inlägg utan bilder men de lägger jag in senare :)
 
 
 
 

Twilight Maraton!

Eftersom jag inte har nån biljett till stiftelsen ikväll är jag lite ledsen... Tur man har bra kompisar, Jimmy påväg till skogen för att underhålla mig! Tänkte se twiligth filmerna. Har inte ens sett ettan xD
 
Nästan så man skäms...

Dagens bild


Dagens bild


Twixan och Johny


Helgen

Nu var denna helgen också över, tiden går så fort!
Ïgår gjorde jag inte så mycket, vi städade här hemma och fixade lite små saker i årjäng. Lea träffade mommo Lisa och fick sig en godispåse och en hello kitty tidning. Lycklig unge! Dock var inte jag lika lycklig när sockerkicken satte in lagomt till 16.00.... Hehe men det är en annan sak. Tur det bara är lördag en dag i veckan.
 
Idag har jag agerat ridskoleinstruktör, riktigt kul att vara tillbaka på gamla banor! Hade först lektion i ridhuset för Johanna och Albert. Gick riktigt bra och tycker att både häst och ryttare skötte sig alldeles ypperligt!
 
Sedan var det Justine/Ellvira, Matilda/Twixan och Elin/ Johny.
Det gick riktigt bra där med! Så kul att se när det blir en sån förbättring från gång till gång och det känns att de verkligen har gått vidare till nästa steg!
 
Tog många bilder men de höll inte måttet ;) Men riktigt nöjd med Johny idag Elin red han väldigt bra och det är verkligen nyttigt med lösgörande arbete. Men det märks skillnad på de flesta andra ponnyer och han. Han har ett helt annat steg och arbetar under sig väldigt lätt. Kanske därför han inte riktigt e en kanon på travbana ;) Men i år, då jädrar ;)
Tog en del bilder på Johny och Twixan innan vi skulle ha lektion de kommer upp i ett annat inlägg!
 
Imorn ska jag och fam Alfredsson stå i garderoben, ska bli "kul".. Ska iaf spela på en häst i sista loppet ;)
 
Mina travskolegrupper börjar imorn så missar första gången, men jag litar på att Carro och Viktoria tar han om dem.. ;)
Imorn blir det vila för hästarna men på tisdag är det dags för lite motions körning. Johny ska även anmälas till istravet på lördag. Denna gången kommer han stå hårt till!
 
Vad tycker ni om min nya design föresten?? Tack Cilla :)
 
Ha de gött!

Dagens bild

Idag är det Matilda och General som fick äran att vara dagens bild ;)

Dagens bild

Hur söt e hon inte?!

Alla <3-sdag!

Idag har jag jobbat och jobbat! Började med 7-16 på HT, efter halva dagen frågade en av mini cheferna om jag kunde jobba kväll i sillerud. Fanns ingen så fick väl säga ja.. Men kvalificerad övertid sitter fint i plånboken nästa månad ;)
Innan lagade jag middag till familjen och bakade en hjärttårta :)
Hästarna vilade, men imorn ska båda ut och jogga lite. På söndag ska Johny vara med på träning i ridhuset Elin ska rida. Ska bli intressant och se hur det går. :)
 
Imorgon jobbar jag 7-14 på ht, sedan ska jag upp till Johanna och planera fortsättningen på hästskötarsystemet. Testperioden är slut nu till veckan, vi kommer att fortsätta men vet inte riktigt upplägget än så det kommer.
 
Shit en kul sak hände ju idag, Sverige tog ju medalj i skidskytte genom Fredrik Lindstörm! Va riktigt spännande, synd på bommen i sista stå, annars hade det varit guld!
Masstarten kvar, och damerna då men de e ju inte mycket att se.
 
Fått rapporeter från stall Svanstedt ang Digo, han är fräch och fin. Tränar styrka till tusen nu, och kommer ut på banorna igen i mars. Han har ju fått ganska snabba pengar nu så skönt att han tränar upp sig lite nu.
 
Funderar på om jag ska köpa det här fleeasetäcket til mina hästar iår att ha på tävling. Av nån konstig anledningen blir även "tävlingstäckena" hemmatäcken. jag vet inte hur många täcken jag har köpt ändå är de borta :O
 
 
Vad tror ni? Eller ska ja köra på de vanliga finntack??
 
 

<3








Dagens bild

Förra årets licenstagare!
 

2008- 2013

Tänk den här tjejen var inte gammal när hon "slog igenom".. Nu har hon en stor hit och måste säga att jag gillar den!

Lea myser med sin häst




Gå in och läs!

http://arjang.nu/reportage/full-fart-pa-arjangs-travskola-6951227

mån, tis och ons

Måndag:Var upp hos Johanna och fixade med mixtravs propparna och sommarlägrena. Så nu finns de ute i travskolans stall för er som är intresserade.
Sedan hade jag kurs, hade lånat in två st Justine och Matilda för att fylla ut volten. De skulle träna springspår och springband. Gick helt otroligt bra faktiskt! De är ju nästan redo för licensen redan nu ;). Johanna körde Johny och körde ett litet lätt jobb efter voltningen. Han gick mellan 2,16- 2,20 utan galopp på en puls på 160slag/min. 10 min senare hade han 55slag/min. Bra tränat där med :P Han travade  iaf fint.
 
Sedan kom Sara efter kursen och skulle gå igenom Nypon och General. Var inge större fel på nån av dem bara justeringar´. Men hon ska gå igenom dom igen innan färjestads heldag. Johny ska få en mjukdels behandling med magnettäcket och laser. Samt kolla låsningar i knä och bog. Vågar inte gå igenom honom just nu när han fungerar så himla bra, och som Sara sa känns han fin så är han fin. Det brukar märkas på honom när det är dags.
 
Tisdag: Ledig hela dagen både från ht och ts! Dock hade jag möte med VPTS på färjestad på kvällen. Så nu sitter ni och läser vad vpts sekriterare skrvier ;) Jag som är så bra på att skriva...
Kom fram till många bra saker och vi kommer att ha 3 möten nu i vår med alla medlemmarna. Jag ska ha hand om medlemsmötet här i årjäng och det är viktigt att alla kommer. Men mer info om detta kommer..
 
Onsdag: Idag har jag jobbat på ht 7-16. Ingen travskola idag. Caroline var här och red Johny, provade bomull och huva idag och då var han mer kontrollerbar. Skönt!
Såg nyss att Takida kommer till karlstad den 23 mars och naturligtvis är jag i stockholm då på sptfs förbundsstämma........ Jaja så är det ibland. Lite tråkigt eftersom jag inte kan gå nästa helg heller då stiftelsen spelar. Men men livet är hårt ibland så e det!
 
Imorn står det jobb på schemat igen 7-16!
 
Ha de!
 

Dagens bild

Odessa!

Sara besök





nypon och general på spa!

Helgen

Helgen har bestått av mycke häst, som om det vore något ovanligt... :P
 
Lördag: Jobbade jag delad tur egentligen på HT, men tog ledig på kvällen. Jobbade bara till 12,30, sedan var det hem och titta på skidor gick väl sådär..
På kvällen var jag och Magnus bjudna till Johanna och Peter eftersom Johanna har fyllt år. Va väl ca 10 personer, vi åt tacos och s´åg på melodifestivalen. Var mycket trevligt, dock vet ja inte om rätt låt vann som vanligt ;) Låtarna var iaf betydligt bättre denna veckan än förra! Tyckerväldigt mycket om bidrag nr 1 ;) Eller vad säger du Johanna?
 
Söndag: Domedagen har vi kallat den. Mätdagen för vpts både Ellvira och General visste vi ju redan från början att de skulle ligga på gränsen. Johny mättes till 127cm för hans del var det ju även slutmätning. Bra mankhöjd.
Först ut var Ellvira och hon mätte 129,4cm... Puuuh skönt för Justine nu får alla se upp även i 2 år framöver!
Sedan Generals dags, där var det värre han mätte 108,6cm då var han utan skor, ner verkad, körd hårt och inte ätit sin havre på 2 veckor. Tyckte så synd om Matilda, men de fick gå ut och longera han i snön så han skulle bli riktigt avslappnad. Sedan kom han in igen och mätte då 107,3. Men lite mer raspning på hovarna och manen avklippt så mätte han 107,0cm 3 gånger! Urs kan knappt förstå lättnaden som blev för dem! Så hilma roligt att det gick bra nu har de iaf 2 år till att tävla och hur det går på slutmötningen är en annan historia.
 
Odessa mätte 102.5 i mankhöjd, lagomt!
 
Sedan åkte jag då med familjen Gunnegård och hämtade Hilda hemma hos Jenny och cilla.
Där va de många hästar! Fick även ett mål uppfyllt i livet! Se Cecilia Karlssons alla pokaler! Herregud det går inte ens att beskriva!
Men en sak är säker, jag har aldrig träffat en sån framgångsrik person som  dessutom är så överlägsen inom ponnytravet i värmland som är så otroligt ödmjuk och trevlig. Finns inte ett tecken på att hon själv skulle veta hur bra hon är på att köra häst. Hon är verkligen en förebild som många borde ta efter!
 
 
 
När jag var iväg fick jag mina två hästar tränade av Matilda och Johanna. Matilda tränade dressyr och galopp med Twixan och Johanna körde Johny närmare en mil. Så skönt att ha vänner runt om kring sig som hjälper en tillbaka! Johny ska även vara med på lektionen idag med johanna.
 
Nu ska jag snart lämna Lea på dagis för att åka till travskolan och jobba. Ikvällningen ska jag ha guldkurs och innan ska jag jobba på kontoret med allt från mixtrav till sommarläger!
Ikväll kommer även Sara och går igenom Nypon och General.
 
Ha de bra!
 
 

Sandras hästförmedling

Igår var det dags igen för Sandras hästförmedling! Kanska borde starta eget!
Igår var det iaf Mathilda G som skulle få sin första travponny. Har letat ett bra tag efter russ, men efter ett tag kom vi fram till att hon säkert skulle ha roligare med en shettis i dagsläget, hon får ju faktiskt köra shettis 2 hela år till. Det är så otroligt mycket tuffare och mer på allvar i russloppen och jag tycker faktiskt att de kuskar som börjat med shettis blir bättre russkuskar med! :)
 
Så när jag hittade Hilda förstod jag att hon skulle passa Mathilda perfekt. Stor, snabb, mycket pigg och med ett lite speciellt humör. ;) De kommer få otroligt kul ihop och det är bara att önska dem ett stort lycka till!
 

bilder från mobilen



Hilda III


glatt ekipage som klarade mätningen


johny gillar katter han hoppade dit sj och låg där en halv timme



lektion i speciall utrustning hela selkammaren på!


Texas fick med agera skyltdocka



bilder från mobilen



världens bästa Lea!

Intresseanmälan

Ponnytravet står inför stora förändringar säsongen 2013. Mycket kommer bli annorlunda med allt från att kontanthanteringen försvinner, anmälningar svensk travsport. Nya regler IOM det. Vi har lite funderingar på att ha en halvdag som ny information ska presenteras och lite hjälp med det praktiska, även ha en liten "kurs" i understarters/flaggkurs för nya kuskars föräldrar och  osäkra ponny mammor ;) vill se lite om det finns något intresse för detta? Tanken är att vi ska ha det  i slutet på mars innan säsongen drar igång. Gilla lr kommentera! // Sandra
 
(Taget från travskolans fb sida)

Fredag

Idag har jag jobbat 7-14 på ht, en mycket trevlig dag på jobbet med roliga arbetskamrater!
Fredag känns oftast lite roligare tycker jag :D
Sedan åkte jag hem och hämtade Lea på dagis vidare hem och såg på film. Lea har alltid älskat Astrid Lindgrens filmer speciellt Emil i Lönneberga. Men nu har hon kommit in i en period som hon är rädd för Emils pappa Anton xD
Kan förstå henne då :s
Kl 18 hade vi travskolemöte. Nästan alla kom så det var trevligt. Vi gick igenom våren och sommaren. Känns dock ganska långt kvar till sommarlägrena men de går väl fort. Ni som vill planera in lägrena kan jag berätta att de kommer att vara läger 1 17-19 juni ;) Info och anmälan kommer snart ut.
 
Lägret förra året!
 
 
Idag fick Johny en välförtjänt vilodag. Imorn jobbar jag endast 5,5 timme skönt! Sedan på kvällen blir det hem till Johnna för mat, vänner och melodifestivalen!
Hoppas att det iaf går att lyssna på nån låt imorn!
 
Natti natti!

Dagens bild

Johny På färjestad i somras

Dagens hiss

I loooove!

Intresseanmälan

Jag, johanna, Ickan och Daniel håller på att fixa en resa till Stockholm elitloppet sista helgen i maj. Vill du med anmäl dig, 18 års gräns och partyhumöret på topp är det som krävs! ;)
 
 
Kul att årets färg är rosa, min favorit ;)

Dagens bild

 
Utsikten från matsalen uppe på Wången! Dit ska jag igen!

Grattis!

 
Idag fyller den här underbara människa 25 år, nu tillhör du klubben som närmar sig 30 ;)
Har kännt dig i ca 2 år nu och varje dag med dig kommer göra mig till en bättre människa <3
Hoppas du får en trevlig dag med många paket ;)
Och förlåt för den första bilden jag var bara tyvungen! ;)
 

Måndag-Torsdag

Måndag: Var en hektisk dag, först jobbade jag 7-12,30 på HT. Sedan vidare mot Karlstad med Johanna och Anders E för möte melllan VPTS och sällskapen. Kl 17,30 började guldkursen!
Mötet gick ganska bra, men stora förändringar händer inom ponnytravet och på Tisdag ska vi disskutera förändringarna som vi behöver göra inom vpts. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något blir våran nya slogan. ;)
Disskuterade mest den ekonomiska biten på mötet, och på tisdagen blir det att prata ihop oss om det praktiska. Men jag tror det blir bra i slutänden.
På kursen hade vi monté 3 red och 2 körde. Gick jätte bra och alla hästar skötte sig!
Carro snöpulsade med Johny.
Nypon för 2 år sen xD
 
Tisdag: Hade möte med Ickan och Johanna kl 12 där vi planerade och disskuterade TLA II som jag och ickan ska ha hand om. Kl 15,30 började jag på HT och jobbade till 22. Caroline red Johny.
 
Onsdag: Då var det meningen att jag skulle vara ledig men det blev inte så. Fick jobba extra på HT 7-16 gött med lite komptimmar. Sedan hade jag hästskötar 16.30.18.30. Där körde de och en del pulsade även lite i snön. Jag skulle köra lite snabbare med twixan och använda mig av pulsklockan. Men Johanna E kom med Matilda upp så hon fick köra. Värmde upp och körde lite i snön, pulsen låg på 100-110.. Sedan körde hon några intervaller pulsen kom upp i ca 140slag/min men efter ca 20 meter skritt va hon nere i ca 90. Sedan fick hon köra ett heat på ca 2,20. Efter detta låg hon på 164slag/min. Tog även pulsen 10 min efter hon gjort klart jobbet och då låg hon på 51slag/min. Riktigt bra återhämtning så hon är nog i ganska bra form :) 
Carro snöpulsade med Johny
 
Tosdag: Idag har jag varit ledig hela dagen! Skönt för det händer inte ofta kan jag lova! Är alltid något. Jag och Lea har varit i Lennartsfors och handlat lite, hälsade på ickan. Sedan åkte vi in till Årjäng och fikade på broms med Johanna som fyller år idag! Grattis igen! :D
Hem och storstädade i kylskåp och skafferi. Det var behövligt!  Carro är ute med Johny och kör.
 
Nu sitter jag med världens hicka och det börjar bli riktigt irriterande! :P
2 platser kvar till ridningen den 17 feb! Passa på :)
 
 
Höres!
 

Istravet 26/1

Här är några bilder från förra istravet glömde visst av att fota Russloppet xD
¨Celcius
Triniton
Mendez
Premino
 
Glad tjej efter vinst!
 
Hela shettis gänget!

Dagens bild

Älskade Miss Ofelia du är saknad! Fin som få!

Dagens bild

Johny i våras <3

Tattueringar

Nr 2
nr 4
Nr 3
Första ja gjorde.
nr 5 <3
 
Mina 5 tattueringar.. Alla har sin egna lilla historia och är ritade för hand allihopa :)
Faktiskt inte ångrat nån av dem, än ;)
 

Here we are again..

Ja börjar bli bra på det här med veckobloggning ;)
 
Tisdag: 7-14 på HT sen hem, gjorde ingenting i hästväg. Hämtade Lea på dagis och sedan såg vi på tv och myste.
 
Onsdag: Jobbade kvällen på ht, innan träffade jag Ickan. Vi gick på promenad med Lowa och sedan upp till kontoret och planerade Tävlingsgruppens kursplanering. Och fixade med mina "privatlektioner" som jag ska ha, Ni som har fått brev, bara 3 plater kvar. :)
Sedan bar det iväg till jobbet, inga konstigheter där. Carro var hemma och red Johny.
 
Torsdag: Jag jobbade 7-16 på ht, sedan hade jag en extra insatt guldkurs, vi hade teori med lopptaktik, utrustning och utselning av "tävlingshäst" med diverse problem. Carro körde Johny.
 
Fredag: Då var jag ledig jag och Lea myste på förrmiddagen och sedan på eftermiddagen åkte vi in till Årjäng hade med oss Nypon som skulle till Daniel. Det gick bra han va mycket frächare efter denna säsongen än va han har varit de senaste. Han är ju trots allt 17 år och han är ju ganska snabb med sina små ben ;)
Nu kommer han vara fräch och fin inför påskbomben. Pratade också en del med Daniel om hur vi ska träna honom för att han ska hålla sig fräch. Han är ju snabb, gammal och gjort över 100 lopp så inte så konstigt att han är lite sliten. Sedan har han också en egenskap som inte är så vanlig inom ponnytravet. Han är 110% ärlig han springer över sin förmåga VARJE gång. Fick iaf en träningsplan som vi ska följa i år, riktigt snällt av honom att hjälpa till. :)
Hästarna vilade.
 
Lördag: Hade hästskötare vi fixade i stallet, mockade och städade. Jag hjälpte även Matilda och klippa General som blev så söt när han blev vit:P Sedan körde vi i skogen, var finare där än jag trodde mycke is kvar. Men får hoppas det kommer mer snö snart, inge kul underlag här hemma. Sedan hade jag prova på kurs med 6 elever ihop med Mathilda G. Carro red Johny.
 
Söndag: Idag har jag varit med Ickan i töckfors shoppat lite. Blev lite kläder till alla medlemmar i famlijen. Köpte även en annan sak som ni snart kommer få se resultatet av :P
 
 
 
 

RSS 2.0