Laddar!

Men idag är jag slö :)


Äntligen!

Iofs bara kval men han är på g nu!


Bilder

:)


Åmål 18/8

I lördags var det dax för Åmåls årliga ponnyheldag. Vi hade alla tre ponnyer tillstart och de skulle starta ett lopp var. Det var otroligt dåligt väder och banan var inte rolig. Direkt vi kom på plats förstod vi att det inte skulle funka med TT, som är  beroende av bra fäste. Jerker sa nått roligt i stil med att det finns två saker som gör att man lika gärna kan lämna henne hemma det är brunst och det andra lerig bana ;) Det gick som det gick och hon kom iaf i mål utan att vara diskad på en okey tid 2.03.
 
Sedan var det Nypons tur och han har ju inte startat på över 2 månader och dessutom endast gått 2 intervallpass och ett banjobb a 2X1000m , så förhoppningarna var väl inte jätte stora. Visst man hoppades ju eftersom loppet såg väldigt bra ut på förhand. Starten gick och han travde som en klocka! Tog ganska snabbt fram sig till ledaren och tog över, sedan ledde han loppet varende meter efter det! Han såg så himla fin ut och travade 2140m på fina tiden 1,58 och utan en enda galopp eller snesteg! Och på den kladdiga banan med! Han blev rejält trött sista 300 metrarna så de sprang han endast på vilja och ren skalle!
 
Sedan var det Johnys tur och där hade vi ingen som helst aning om hur det skulle gå då vi testar lite nytt. Han går med ridskor fram och boots bak, och med lång och låg raymondkäk! Och ingen värmning utan endast jogging på stallbacken 15 min innan start. Och det visade sig funka hur bra som helst! Han gick för första gången som jag kommer ihåg ett heeelt lopp utan en enda galopp! Men han hade otrolig otur. Det var en mycket jämt lopp och han satt fast i rygg på ledaren som va långsammare än han själv i mer än 800m! hästar både bakom och framför och på sidan! På bortre lång fick han en liten lycka och kom ut i andra spår vi det laget fanns det endast en snabbare häst med där framme så seger förhoppningarna ökade rejält. Men när denna häst börjar galoppera och kusken tar ner så carro får hästen i knät och får ta upp kraftigt så krokar carro ihop med en annan och blir fast i några meter hinner ledaren sticka undan och hästen som galopperade ställa sig och stack efter. Han gick sedan väldigt bra och kom i kap och blev 3:a men det känns ändå inte så kul när han var så nära segern. Det står i resultatlistan att han hade galopp men så var inte fallet och tiden stannade på 2.12 vilket jag ser som en bra tid med allt som hände och ja va super nöjd men honom!
Han har tyvärr inget lopp på dryga tre veckor....
 
Dagen blev väldigt bra och det känns kul att hästarna börjar komma i form!
 
Vi ska till Mantorp imorn med TT och Nypon. Carro ska även starta Melissa i 2 lopp, och Jessica ska med och prova på och köra Dante som inte är världens mest lättaste ponny! Loppen ser okey ut, något tuffa för TT tycker jag!
På fredag ska även N och T starta här på hemma plan. Carro ska köra Nypon och Maja Jansson ska få prova på att köra TT. Hon har bara kört snabbt en gång tidigare med russ och detta i provloppet med TT på fina tiden 2.00! Hon ska även testa henne i monte för att kanske starta henne på färjestad den 9 sept. Skulle ju ljuga om jag inte trodde på fin chans för Nypon om han håller formen! Står väldigt bra till :) Hoppas också TT kan överraska ;)
 
Nej nu blir det sängen, klockan är ställd på 04.00!
Natti!
 
 

Stockholms resan

Ja det är väl dax för en uppdatering och tänkte dela in de olika ämnena i olika inlägg.
Börjar med Stockholms resan som både var succe och flopp.
Börjar med det roliga ;) Vi var ett helt underbar gäng som kl 05.00 drog mot svea rikets huvudstad! Alla var taggade till tusen och vi hade en mycket trevlig resa ner till Bredäng camping där vi skulle bo. Matilda Eklund med familj var redan på plats och välkomnade oss! Vi började med att undersöka campingen, sedan ville barna ner och bada så det var bara att hänga på!
 
När klockan närmade sig 11, var det dax att börja bege sig mot grönan! Vi tog både spårvagnen och tunnelbanan och på den resan skrattades det mycket! Blir väl så när bönderna kommer till storstaden ;)
 
På grönan hade vi väldigt trevligt, och alla bergbanor åktes. Blev t.o.m upp lurad i Tilten.. Det värsta ja någonsin gjort haha! Men det var väldigt positivt och alla var super nöjda när vi begav oss mot campingen med 5 kilo choklad! :D
Vi hade en super mysig kväll med massa plugg och frågestunder.
 
Dagen efter var dagen vi alla hade väntat på! Vi skulle nu tävla om att bli sveriges bästa travskola 2012! Vi ledar tycker ju redan att barna hade gjort det väldigt bra genom att bara komma till finalen!
Tävlingen började och det såg väldigt bra ut och vi låg delad etta väldigt länge. Sedan skulle tjejerna välja ut två i laget som skulle sätta ihop en ihop plockad sele. J och M fick chansen och de gjorde det bra och de hade endast 1 fel som tydligen gav 3 fel :S Vi protesterade och vi hade såklart rätt och de gav oss ett poäng till. Resten av tävlingen rullade på och felen som vårt lag fick va lätträknade när det var sista frågan (som vi inte visste va sista) Låg vi delad 2:a med Färjestad på 48 poäng och Umåker ledde med 49 poäng. Vi fick lika många poäng alla tre lag på sista frågan. Men vid det här laget hade vi ledare sett en sak som dommaren hade missat! Umåker som ledde med ett poäng hade samma fel som oss på selen nämligen att bukgjorden var vänd åt fel håll. MEN de fick 8/9 poäng på den och vi fick bara 7/9. Vi skulle precis till att kalla till oss dommaren men då ropar de ut Umåker som vinnare eftersom det inte var nån mer fråga kvar. Det första vi gjorde då var att ta kontakt med Tävlingsledaren och klagade på det som hade hänt. Hon tillkallade dommaren men hon vägrade erkänna. För vi kunde tydligen ha haft nått mer fel på selen. Jag sa då att det är ju inte speciellt svårt att kolla eftersom selarna låg där. Hon vägrade fortfarande. Efter mycket tjatt fick vi se selarna, och visst var det som vi sa. Det var de enda felet både Årjängs laget och Umåker hade. Och på poängskylten kunde man se hur många poäng man hade fått. De beklagade sig så mycket men de kunde inte göra nått åt saken i efterhand. Trots att vi redan hade överklagat efter selen. Hon gjorde då två fel, först dömde hon ju fel så vi fick 3 minus och när vi protesterade över detta så gjorde hon yttligare ett fel genom att ge oss 1 till poäng då vi egentligen skulle ha haft 2 till. Och hade då varit Etta istället för 2:a. Inte nog med detta blev det en utslagsfråga mot färjestad somd e senare förlorade. Tycker det är sjukt dåligt att de skötte det på det sättet. Vi vann liksom! Inte nog med det kunde det iaf ha gett oss 2:a platsen eftersom de inte vid det här laget hade sagt vem som kom tvåa och trea!
 
Det är bara att lägga det bakom sig och plugga ännu mera för att komma tillbaka nästa år och visa dem då! Vi vet ju att vi vann och det är det viktigaste!
Resan hem var väldigt trevlig och vi sjöng allsång hela vägen!
 
Bilder kommer i ett senare inlägg då de ligger i min ipad!
Over and Out!
 
 

Till johanna

Bilder till johnna och JA jag ska snart uppdattera har ju hänt en del sen sist


Stockholm

Nu drar vi mot huvudstaden! Första stopp bredäng camping, sedan drar det vidare mot grönan med 7 galna ungar! Huamejen semester?!?


Startlistan

Kat A 1640m grundlag 3:20

1640 1, Brunette af jäboruder - Julia Johansson
1860 2, Månstorps Odessa - Mathilda Gunnegård
1900 3, Rågsvedens Toomai - Maja Jansson
1920 4, Mendez - Matilda Eklund
2060 5, Lightning - Fanny Byström


Kat b 1640m grundlag 2,20


1640 1, Smedens Attack- Fanny Byström
1680 2, Premino - Jessica Johansson
1700 3, Ellvira - Justine Andersson
1780 4, Johny Russ - Caroline Mattsson
1820 5, Valentino Rossi - Linnea Alfredsson
1880 6, Celcius - Line Karlsson
1940 7, Troll Twix - Maja Jansson
1960 8, Zalsa- Johanna Karlin


Provlopp

På lördag kör vi provlopp igen och trimmar lite inför Åmåls heldag! Skicka anmälan till mig på sms 0738302669 Hoppas på lika många denna gången :)


RSS 2.0