Sammanfattning

Nu är det väl iaf dax för en sammanfattning om vad de senaste veckorna har innehållit....
Förra helgen startade Johny på färjestad och måste säga att jag helt ärligt börjar tröttna lite på att hålla på med honom. När han gång efter gång sviker, tränar så bra och sen när det kommer till lopp blir det tvärtom. Som nu i helgen, hade 40 meters tillägg kom i kapp och låg i rygg på ledarklungan redan i första sväng och det såg verkligen bra ut så in på upploppet gjorde han e mega galopp och tappade säkert 60-80 meter på den klungan och hamnade som näst sista häst! Sedan springer han i kapp den klungan och är väl ca 20 meter ifrån att ta placering... Blir så trött! Fatta bara hur snabbt han sprang sista 700 för att faktiskt komma ikapp... Om han NÅN gång kunde sköta sig ett helt lopp.. Han ska starta på Åby nu till helgen sen ska han vila i några veckor och inte starta föränn i augusti.. Troligen hinner inte hovslagaren komma innan helgen heller och han behöver verkligen skos så det blir väl som det blir.. Låter ju väldigt positiv nu men det känns så frustrerande när hästarna funkar i träning sen inte alls i lopp.
 
 
TT startade igår och hon startade för första gången med den nya balansen vilket är helt tvärt emot vad hon brukar ha.. Hon gick iaf det bästa hon gjort sen innan hon fick föl med bara en galopp men jag kan ändå inte känna mig nöjd.. Hon kan så mycket mer och i loppet såg det mest ut som hon bara sprang i sömnen och carro drev för fullt.. Och efter loppet var jag så sur så sa till carro att köra yttligare 1000m och då bli sur på henne och då gick hon 1000 meter utan galopp på en betydligt bättre tid.... Hon är en väldigt speciell häst.. Hon gick iaf 2.00.9g/1680m.. Hon startar också på Åby till helgen, finns tyvärr bara ett lopp för henne och det är itne perfekt precis..
 
Helgen 16.17 juni var det rid/körläger här hemma, ett dagläger med bar mellan 6-10 år.. Trevligt med massa folk här och barn och föräldrar va väldigt nöjda så bra!
 
Den 18 var det dagt för rid/körlägret för de lite äldre ungdomarna och det lägret hade jag verkligen sett fram emot! Och det blev lika lyckat som förra året! Vi hade dressyrträning på måndagen de fick lära sig lite tips och knep de kan använda sig av och och vid slutet av dagen hade alla fått ner sina ponnyer "på tygeln" ..Twixan blev jag verkligen förvånad över då hon visade sig vara en höjdare i dressyren och gick på tygeln och arbetade stadigt näst intill hela lektionen med en 9 åring! De passade verklgien tillsammans och TT gick fram för minsta lilla tryck med skänkeln... <3 Så kanske kan bli nån liten dressyr framöver :) Johny va lika duktig han, men det visste jag ju redan ;) (kanske blir ridhäst av honom...)
På tisdagen hade vi hoppning på schemat och det var verkligen lyckat, De flesta fick över sina russ på 70 cm (carro och Johny 80cm), och shettisarna på mellan 30-50cm :) Carro tränade även med Johannas Zalsa och där hade vi en hopptalang!
 
Våran fina travskole ponny Texas " Den nya Celcius, fast med mer personlighet" :P
På kvällen blev jag ju upptvingad på viggen av barna och det var jag glad över, började arbeta honom lite och fick ner han på tygeln inom en minut xD Avslutade sedan med en galopp på ängen, härligt... Han är mer byggd som ett kallblod, hade aldrig satt mig på en varmblod byggd som wirre precis xD Så nu åter kom suget efter en riktigt ridhäst...
Onsdagen var avslutande dagen, en uteritt och sedan löshoppning..
 
Dagen avslutades med en dressyrtävling Marke I
Och måste säga att efter ett par dagar här i hårdträning syndes det verkligen förbättring... Alla presterade verkligen över all förväntan! Kul!
Twixan var ohotad som segrare, såg verkligen kanon ut ställd på alla böjda spår, perfekta volter, energisk och lyssnade på skänkeln. Inte några släppande hovar här inte! Ryttaren satt som gjutet i sadeln. Åter igen de passar verkligen, fick sms redan dagen efter om att hon ville ha privat lektioner och det är klart hon ska få! :)
Lägger väl in en bildbomb senare ;)

Ridit...

Ungarna tvingade upp mig i sadeln på viggen.... Gött att galoppera på en äng igen! Nu ska ponnyerna säljas och en ridhäst ska köpas in ;) haha

Vi har det bra!


Twixan <3 Lea





Haha

Gräset grönare på andra sidan?


Studenten!

Sitter i bilen påväg mot Karlstad för att gå på kusin ericas student! Och kom just på att det är 6 år sen jag själv stod där!!


Roddan <3 haha


Bildbomb!









Stall struven!


Idag har jag varit i stall struven och hälsat på de nya stjärnan!


Årjäng 10/6

Igår var det som sagt Årjängs ponnyheldag, började bra då Johny gjorde den bästas värmningen han nånsin gjort. Travade klockrent på mellan 2.00-2,05 så svin nöjda inför hans lopp. Där gick det inte lika bra, han travade bättre än på lindes med han galopperade 2gång. Han satt iofs fast i rygg med en häst både framför och brevid i över 500m. Ett väldigt tufft lopp där de flesta stod bättre till än deras rekord, gjorde att han kom utanför placering. Vi var ganska besvikna efter loppet men sedan kom tiden och han hade travat 2.09 trots att han satt fast + hade en gigantisk galopp på upploppet och tappade 5platsen. Så rätt nöjda ändå.
I TTs första lopp hände det som inte fick hända när det gäller henne, 1000m från mål tappade hon käken! Och hon är väldigt beroende av den, tappade väldigt mycket och galopperade väl 5 gånger! Så jävla tråkigt att det hände då hon var med täthästarna tills det hände! Men men går ju inte att göra nått åt, har ju karbinhakar på mina käkar men på hennes huvudlag (nytt) har jag inte hunnit byta....

I Johnys andra lopp blev jag grymt besviken! Han larvade sig och galopperade flera ggr och blev diskad... Och när han hade blivit diskad körde Carro i 4:de spår och sprang i kap och var bara en längd efter i mål typ.... Då trots 4:e spår sista 800m... Fattar inte hur han kunde göra en sån värmning och sedan total vända i loppet, och sedan efter att ha blivit diskad springa bra igen... Han hade vunnit det loppet med lätthet eftersom hästen som var överlägsen blev diskad på upploppet... Det som tröstar är iaf att han har en sån kapacietet och när det släpper så kommer han springa snabbt.. Han ska starta på Söndag på färjestad om det nu blir lopp.. Vi ska då prova en ny taktik i värmningen och bara köra 3 bakvarv och inget mer så kanske han springer bättre i lopp, en får ju prova sig fram tills man hittar taktiken som passar bäst för den hästen man har.

I TTs andra lopp hade Carro stränga order om att inte bli diskad, så riktigt nöjd att hon gick 2.02 i det loppet och bara en galopp trots 2200m. Hon låg i rygg på Zalsa när hon hoppa och det avståndet hon fick efter galoppen höll hon sedan in i mål vilket betyder att hon höll 2 mins fart i hela loppet men tappade en del sek på galoppen.. Hon har ju trots allt bara gått under 2 min en enda gång för 3 års sen i toppform på sensommaren men kusken som alltid kört henne.. Så att hon går 2.02 är jag väldigt nöjd över! :) Hon ska starta på midsommar, speciallarn 2,05 och där står hon endast 20 meter tillägg! Men innan dess ska hon gå på rid och körlägret till veckan!  :)

Så allt som allt var dagen igår inte speciellt bra, och jag funderar på om det var ett misstag att inte köra istraven som försäsong, samtidigt vill jag att hästarna ska hålla hela säsongen och inte bara fram till juli typ..

Nypon var hos Veterinären idag och som jag misstänkte var han lite sliten, lite ½ grader här och där, behövdes inte behandlas utan fick metakam för allmän behandling, behövdes heller inget återbesök. Enligt veterinären så är han en rätt gammal häst som tar ut sig till fullo och då blir de lite slitna, så inget konstigt med det enligt honom. Men konstigt om det inte var så ;) Han sa även att med det travet han har skulle han kunna bli ännu bättre än 1.54!!! :D Sånt är ju alltid kul att höra :D Finns inte många ponnytravare som inte ens tar hjälpsteg!
Så han ska ta de lugnt i en period, vilket jag redan hade planerat och ska komma ut i augusti då han har väldigt många fina lopp på hemmaplan. Flera speciallarn lopp och med hans rad han har kommer han stå på typ 2,00-2,01 nånstans och fräch gör han de baklänges ;) Även 2 st 1.55 lopp och han har ju visat att i ledningen trivs han!

Enda problemet blev ju nu lägrena, eftersom i planering är han med i alla tre läger, men med snälla tjejer som lånat ut sina snälla ponnyer fixade det sig på en sekund! :D Imorgon är det planerings möte och jag längtar tills lägrena drar igång!

Kommer visst en till häst som ska stå här på bete i sommar och tränas. Kanske t.o.m för start...

Från och med imorn är jag inte ledig förrän 1 juli! Det är hårt att ligga på topp... Men sedan har jag semester i 2 veckor! Då ska det åkas på semester!


Fixat

Nu är hästarna fina och fixade inför imorn! Johny övernattar på travbanan idag, och jag var där och duschade dem med linimentschampoo förut. Masserade med linement, stretcha benen och smörjde Twixan med eksem medlet.

Hästarna är verkligen fina i pälsen nu, glänser och TT börjar bli riktigt svart! Hon verkar vara i form, trippade brevid mig och slängde med huvudet när jag gick till duschen. Hon har lite mugg som jag tvättade och smörjde hoppas inte det har nån betydelse imorgon..

Börjar bli lite nervös, men har väldigt låga förväntningar. TT måste bevisa i lopp och Johny är ju lite ojämn. Bättre att ha låga förväntningar och bli glad än tvärtom. Hästar är ju som sagt djur och inga maskiner!

Lycka till imorgon ni som ska starta, nu visar vi dom att Årjäng rules!



Städardag!

Idag har vi haft storstädning av stallet och ladugården, blev super bra! Så nu kan vi vistas där xD

Lägger in lite före och efter bilder :D

De här blommorna plockade Ickan på lägret förra året xD













 

Visst blev det skillnad ;)

Nu blir det snart in till banan för att fixa iordning Twixan inför imorn!

// Sandra


Fredag!

Idag var det sista arbetsdagen för den här veckan och det känns skönt att vara ledig i tre dagar nu! Är så himla mycket som måste fixas med inför lägrena och även med hus och hem.
Ikväll har iaf grannen Lars varit här och harvat och jämnat ut i paddocken, eftersom vi har köpt tre lass med natursand. Det blev super fint och väldigt mycket mjukare än de har varit, så nu är det som vilken paddock som helst. GÖTT! Nu får vi bara hoppas den hinner sätta sig lite innan det är dax för första lägret.
32 anmälda till våra tre läger, helt sjukt! Kommer bli jobbigt, men kanon kul!

Iår kommer även avslutningen vara här hemma eftersom hästarna har fått komma hit på bete nästa onsdag.
Har även klipps gräset idag som var väl behövt! Slutade 14.00 idag och hade möte med Johanna ang lägrena fram till 16.

Imorgon kommer älskade Ickan hit och ska hjälpa mig med en del förberedelser inför lägrena/betesläpp.Hagarna ska fixas, stallet plus ladugården ska städas.
Senare på kvällen ska även hästarna fixas inför  söndagens starter.
Både Johny och Twixan startar i två lopp!

Johnys chanser: I lopp 1 står han bra till, men det gör även hygglo, palle och Celsius! Och med hela 6 hästar på distansen framför tror jag det kommer bli stora trafikbeskymmer. Celcius har dessutom börjat gå som tåget sen saras behandlingar! Kanske en seger till travskolan?
 I hans andra lopp ser jag större förhoppningar om en bra placering! Endast 6 hästar med i loppet och inte jätte mycket med tillägg!
Funderar på en drastisk återgärd i hans balans men vet inte om jag vågar. Hade specialarn kommit som lopp 2 för han hade jag inte tvekat men nu när hans "bra" lopp går som nr 2 blir jag mer tveksam.... Den som lever får se ;)


Twixans chanser: I hennes första lopp är det 1.58 och 1640m. Hon har stått på travskolan i 3,5 vecka och har gått ganska tuff träning och jag vet inte riktigt hur hon har tagit det. Körde Intervaller med J och Zalsa förra fredagen och jag var mer än nöjd efter det passet! Men hon har en tendens att bli oskärpt och inteta ut sig till fullo i lopp, och jag vågar inte tro på henne innan hon visar i lopp vad hon kan. För kapacitetsmässigt ligger hon i topp i det loppet, men vad hjälper det om det inte visar sig i lopp?
Hennes andra lopp ser bra ut på förhand, dock är jag lite osäker på hur hon funkar i andra loppet, enligt ägaren ska hon funka bättre i sitt andra lopp, men enligt mig tycker jag det har varit tvärtom. Iofs kanske hon behöver mer träning...
Hovslagaren Anders har fått lite fria händer när det gäller hennes balans och vi har provat en ny sak som ska bli intresannt och se hur det funkar, för det verkade ju bra i fredags :)
Jag har verkligen fastnat för den här hästen och det kommer bli jobbigt den dagen vi ska lämna tillbaka henne..



<3


Håller även på att planera årets semester. frra året var vi ju på Eskilstunas dubbeltrav och var på parken zoo på lördagen. Dock var detta ett väldigt stort projekt och det känns itne aktuellt i år! Istället tror jag det får bli Liseberg eller Skara sommarland med de stora tjejerna och Astrid lindgrens värld med Lea. Hon som ÄLSKAR alla astids filmer!



Vad rekommenderar ni?


// Sandra

Outsiders

OMG!! Jaha man ska inte dömma men hur skulle man kunna låta bli..... :p


SATC

Är gräsänka i natt, och vad passar då bättre än en natt fylld med Sex and the city avsnitt!

Bilder


Johny väntar på att få komma ut och springa!




Bilder till Justine!


Såg bra ut utanför boxen! :P


Lindesberg 3/6

Igår styrde vi bilen mot Lindesberg för tävlingar på fornaboda travbana. Vi hade med oss Nypon och Johny, sedan mötte vi upp Ann-Marie med Melissa och Jerry på plats. Jessica, Justine och Linnea var även med så ett mycket trevligt gäng!

Lopp 1: Startade Johny speciallarn 2.20, visste på förhand att han inte skulle ha nån chans att vinna då det var en häst med som hade sänkt sitt rekord med över 10 sek i senaste starten så den stod väldigt bra till iom speciallarn. 0,6 sek ifrån Johnys rekord gick den i senaste starten och stod 80 meter framför!
Han började bra, men hästen som vann fick ett väldigt stort försprång med en gång.. Han sprang förbi häst efter häst och travande faktiskt rätt okey! Inte en enda galopp blev det heller! Han tog på ledar hästen hela vägen in i mål! Han slutade iaf 2:a på nya rekordet 2.09.0 :D Så jävligt nöjd med honom!

Direkt av banan efter prisutdelningen och in i sulkyn på Melissa som startade i lopp 2.

Lopp 2: Melissa startade med 60 meter tillägg på 1140 meter, Carro körde ett fruktansvärt bra lopp, hittade vägar invändigt och kopplade grepp in i sista sväng och var sedan ohotad! Segertiden blev 2.48 :)
De va verkligen värda den här segern så de har kämpat tillsammans, och varit nära några gånger! Vi hade ju Melissa i ett år 2010, men nu är carro bara kusk åt Ann-Marie och det tackar vi för! Carros shettis karriär hade ju knappt börjat innan hon gick över på russ så detta var även hennes första shettis seger :)

Lopp 6: Melissas andra lopp ett väldigt tufft lopp. och iom att hon gick så bra i första hade vi inte så stora förhoppningar på henne, då hon iten vart inne på banan iår ens :) Men loppet gick iväg och hon hängde på tättklungan och blev 6:a samma tid som 5:an och bara en längd bakom 4:an så vi var super nöjda! Sen kommer tiden, nytt volt rekord 2,41!! Så då blev vi ännu nöjdare!

Lopp 7: Johnys andra lopp, gjorde åter igen ett jätte bra lopp! Här hade han lite svårare att hålla ihop travet av trötthet så blev en galopp. Första varvet gick inte fort, och tilläggs hästarna kom ikapp varvet från mål och då hängde han med de och sprang förbi de hästarna framför honom, han slog den som vann i hans första då den nu stod på sitt rekord. Han blev 4:a bara slagen av snabbare hästar. Tiden blev 2,11,1 men iom att första varvet gick långsamt så gick han väldigt bra andra varvet så är jätte nöjd med honom! <3

Lopp 9: Nypons första lopp, endast 5 ekipage så satsade på ett felfritt lopp i första hand, sedan var det även intervallhandik. så visste att de snabbare hästarna skulle komma förbi :) Men han gick bra blev 3:a, sist kan man också säga i och med att de andra två bakom blev diskade. Men varför skulle man säga det han slog ju dom ;)
Gammelgubben efter de två hade blivit diskade körde inte carro på honom eftersom han aldrig skulle ha slagit de framför så tiden går inte att säga nått om, 2.00.

Lopp 13: Nypons andra lopp, 180meter tillägg på 1640 säger sig själv han sprang för sig själv där bak och brydde sig inte ett dugg. Det luriga med honom är att han ALDRIG visar hälta, springer lika rent. Så nu ska det bli en tur till Vet Daniel med honom, han sprang på rekordet i tidig vår och det gör han inte nu vilket tyder på att det är nått som inte stämmer. Inga bortförklaringar är nödvändiga utan man får bara acceptera att hästen kanske inte är 100% fräsch när han går så långt ifrån rekordet när han inte brukar göra det :) 

Dagen blev så himla lyckad! 6 lopp och bara ett lopp utanför placering! 2 nya rekord och många glada människor :D Fler sånna dagar!

Ellvira vann även hon sitt ena lopp med Justine och Goliat var tvåa i sin speciallarn och Premino hade inte sin bästa dag men det kan man ju inte alltid ha!

Bilder kommer!! :D :D :D :D :D

Imorn är det anmälan till Årjängs hel dag! 

Börja bra!

Började med en andra plats för Johny i första loppet följt av en vinst för Melissa. Carro är i form!


RSS 2.0