Lindesberg 3/6

Igår styrde vi bilen mot Lindesberg för tävlingar på fornaboda travbana. Vi hade med oss Nypon och Johny, sedan mötte vi upp Ann-Marie med Melissa och Jerry på plats. Jessica, Justine och Linnea var även med så ett mycket trevligt gäng!

Lopp 1: Startade Johny speciallarn 2.20, visste på förhand att han inte skulle ha nån chans att vinna då det var en häst med som hade sänkt sitt rekord med över 10 sek i senaste starten så den stod väldigt bra till iom speciallarn. 0,6 sek ifrån Johnys rekord gick den i senaste starten och stod 80 meter framför!
Han började bra, men hästen som vann fick ett väldigt stort försprång med en gång.. Han sprang förbi häst efter häst och travande faktiskt rätt okey! Inte en enda galopp blev det heller! Han tog på ledar hästen hela vägen in i mål! Han slutade iaf 2:a på nya rekordet 2.09.0 :D Så jävligt nöjd med honom!

Direkt av banan efter prisutdelningen och in i sulkyn på Melissa som startade i lopp 2.

Lopp 2: Melissa startade med 60 meter tillägg på 1140 meter, Carro körde ett fruktansvärt bra lopp, hittade vägar invändigt och kopplade grepp in i sista sväng och var sedan ohotad! Segertiden blev 2.48 :)
De va verkligen värda den här segern så de har kämpat tillsammans, och varit nära några gånger! Vi hade ju Melissa i ett år 2010, men nu är carro bara kusk åt Ann-Marie och det tackar vi för! Carros shettis karriär hade ju knappt börjat innan hon gick över på russ så detta var även hennes första shettis seger :)

Lopp 6: Melissas andra lopp ett väldigt tufft lopp. och iom att hon gick så bra i första hade vi inte så stora förhoppningar på henne, då hon iten vart inne på banan iår ens :) Men loppet gick iväg och hon hängde på tättklungan och blev 6:a samma tid som 5:an och bara en längd bakom 4:an så vi var super nöjda! Sen kommer tiden, nytt volt rekord 2,41!! Så då blev vi ännu nöjdare!

Lopp 7: Johnys andra lopp, gjorde åter igen ett jätte bra lopp! Här hade han lite svårare att hålla ihop travet av trötthet så blev en galopp. Första varvet gick inte fort, och tilläggs hästarna kom ikapp varvet från mål och då hängde han med de och sprang förbi de hästarna framför honom, han slog den som vann i hans första då den nu stod på sitt rekord. Han blev 4:a bara slagen av snabbare hästar. Tiden blev 2,11,1 men iom att första varvet gick långsamt så gick han väldigt bra andra varvet så är jätte nöjd med honom! <3

Lopp 9: Nypons första lopp, endast 5 ekipage så satsade på ett felfritt lopp i första hand, sedan var det även intervallhandik. så visste att de snabbare hästarna skulle komma förbi :) Men han gick bra blev 3:a, sist kan man också säga i och med att de andra två bakom blev diskade. Men varför skulle man säga det han slog ju dom ;)
Gammelgubben efter de två hade blivit diskade körde inte carro på honom eftersom han aldrig skulle ha slagit de framför så tiden går inte att säga nått om, 2.00.

Lopp 13: Nypons andra lopp, 180meter tillägg på 1640 säger sig själv han sprang för sig själv där bak och brydde sig inte ett dugg. Det luriga med honom är att han ALDRIG visar hälta, springer lika rent. Så nu ska det bli en tur till Vet Daniel med honom, han sprang på rekordet i tidig vår och det gör han inte nu vilket tyder på att det är nått som inte stämmer. Inga bortförklaringar är nödvändiga utan man får bara acceptera att hästen kanske inte är 100% fräsch när han går så långt ifrån rekordet när han inte brukar göra det :) 

Dagen blev så himla lyckad! 6 lopp och bara ett lopp utanför placering! 2 nya rekord och många glada människor :D Fler sånna dagar!

Ellvira vann även hon sitt ena lopp med Justine och Goliat var tvåa i sin speciallarn och Premino hade inte sin bästa dag men det kan man ju inte alltid ha!

Bilder kommer!! :D :D :D :D :D

Imorn är det anmälan till Årjängs hel dag! 

Kommentarer
Postat av: Julia J

Gud va kul att det gick så bra för Årjäng!!

2012-06-04 @ 21:14:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0