Stockholm!

Hektisk dag! Började dagen hos Veterinären med Johny för att kolla upp honom, och jag blev glatt överraskad när han sa han var jätte fin och inte ett dugg halt nånstans! :D Kollade även munnen, inget där heller.
Så DÅ vet jag att jag kan börja prova mig fram vad han ska gå med på Färjestad, om det nu finns något som kan få honom trava bättre. Många ponnyer travar ju illa vad folk än sätter på för utrustning, men man får ju iaf prova sig fram :)
Sedan satt jag i bandomartornet och ropade ut diskningar, och nu är jag hemma och mellanlandar. Ska åka om 10 min mot grums för att plocka upp Julia och en tjej till!


Ha en trevlig helg, för det ska jag ha! :D

Veckoblogg :D

Haft väldigt mycket den här veckan, har jobbat både på hemtjänsten och travet nästan varje dag. Dessutom varit ensam med Lea och hästarna tis-ons. Så har helt enkelt prioterat bort att blogga då , även om det är tråkigt för mina trogna läsare ;)

Måndag: Var jag faktiskt ledig, så hade en 100% Lea dag. Vi startade dagen på öppna förskolan med kusin Julie.
Det är mycket roligt att leka där, de har ju så mycket saker ;) Sedan åkte vi upp till Ickan och hämtade henne och begav oss ner till Ica och storhandlade. Åkte hem och såg på Madicken *suck*, mockade och gosade med hästarna lite. TT fick en skrittur och Johny vila. På kvällningen när lillan hade somnat åkte jag in till simhallen och träffade Ickan för lite simning. Efteråt körde Ickan fast sin bil i leran xD Skatta gött! :D






Tisdag:
Jobbade uppe hos Johanna, hjälpte henne med lite småpyssel, gjorde klart propparna till Mixtravet och senare kom Ickan upp och vi hade möte ang sommaren. Om v75, veckan innan och "sommarlov på travskolan".
Kl 13,30 åkte jag ner till Linas Tattoo och tatuerade mig. Körde TT på kvällen ett hårdare pass här hemma, körde inte fort men körde mycke backar  och en del skogsklättring.


Onsdag: Var en jobbig dag! Jobbade 7.16 på hemtjänsten, 16-21.30 på travskolan. Var iaf licenslopp både för barna och för Jimmy och wirre. Alla sköter sig så bra. 8 hästar på samma distans, det finns det ju faktiskt ponnykuskar med licens som inte klarar. Nypon gick bara några bakvarv och ett rättvarv på 2.35. Men senare hade jag vuxenkursen och vi drog ut på en skogstur. Jag körde Nypon själv och han va väldigt pigg, fick hålla i hela tiden. Provade jämt att släppa av honom i en kort intervall utan käk och han kändes jätte fin. Han har bara gått travskola plus motion sen färjestad. Så till veckan ska carro få köra lite snabbare på Lördagen. Missade info mötet om "Tillstart" men gjorde int så mycket vet ju en del redan och ska naturligtvis anmäla mig!

Torsdag: Jobbat till 16 idag med, kom hem och myste med Lea ända tills hon la sig vid 19.00. Carro var här och red Twixan, tränade en del galopp och hon har verkligen en power i sin galopp! Lägger mycke mark under sig, dock är det ju trav hon ska syssla med xD
¨Packar och pysslar lite ska nämligen till Stockholm imorgon, TLUII under helgen ihop med Julia och en tjej från Åmål. Intressanta kurser under helgen men en mycket teoretisk del av utbildningen. Imorgon ska jag även jobba på travet innan jag åker...

På Måndag åker ju jag, Linnea och Madelein ner till skåne/gbg och hämtar hem lite ponnytravare till kommunen :P

 Lördag ska Twixan gå galoppintervaller på gamla järnvägen. Värsta kolstybben där! :D


Uppdatterar nog under helgen om jag hinner! Kommer saknar alla här hemma även om jag bara ska var borta tre dagar :)

Ha det bra!





Pain

Imorn blir det pain i några timmar ;)


Dåtid och Nutid

Kollar ju en del på Astrid Lindgrens filmer tillsammans med Lea. Det är verkligen skillnad i vad som är okey att säga, göra och visa.

Idagens läge är det tabu med mycket. Det får inte vara rasistiskt, stötande och det ska vara jämnställt.

Satt idag och kollade på Madicken (för 29e gången) och i en scen sítter hon och hennes syster nakna och gränslar en stol och visar allt in i kameran! Skulle aldrig hända om filmen var inspelad idag!

De använder ett språk som aldrig skulle accepteras.
Och gubben nilsson skriver ett självmordsbrev till en unge under 10 år!
Det är mobbning på hög nivå, och pippis pappa är negerkung!?
Föräldrarna till Tommy och Annicka lämnar barnen ensamma hemma i tre veckor?
Anton slår Emil dagligen.
För att inte tala om Karlssons attityd!

Jag kan inte komma på nått mer förtillfället men det är verkligen kul att se hur det var xD

Och om Astrid hade levt idag hur hade hennes böcker, filmer varit då?




 



Bara att ta nya tag!

Det gick som det gick Johny vart diskad, eller ja egentligen inte för 2 st 20meters galopper blir man väl inte diskad av egentligen.. Men det är sak samma för han travade inte bra.. Han är ett mysterium, travar som en klocka långt under redkordet ibland och ibland kan han iten ens 2.20 utan att se förjävlig ut.. Han går ju iofs utan nånting annat än huvudlag, och hur mycket jag väl nu vill att mina hästar ska gå utan "hela selkammaren" på sig så måste jag nu börjar luska i hur han behöver balanceras.

Men först blir det en grundlig genomgång av både Vet och Sara, igen.. Ingen idée att börja mixtra innan man vet hundra procent att hästen är helt fräch :)
Konstiga är att han springer och klipper med öronen och ser allmänt glad ut. Brukar väl inte en häst med smärta göra. Det ser nästan ut som han springer och bromsar ochbara  är väldigt ofokucerad.

 Men det är som sagt bara att ta nya tag, går inte att gräma sig över det som går dåligt. Bättre och tänka på det som går bra istället och änså länge har jag ju fler glada minnen inom denna sport än dåliga. Och vi får väl hoppas det fortsätter så :D


Nu blir det madicken med Lea!

Ha ré bra!



Avfärd

Nu är vi snart påväg mot Färestad! Ska bli spännande. Man vet aldrig med Johny antingen blir det en 2,15 tid/dg eller så kan han lika gärna gå 2.03.. xD Men det är det som är charmen med "unghästen" som han nu tycker han är! :D

Han har en stor kapacitet men jag vill verkligen inte att han ska gå flera sek under rekordet om han inte kan vinna, som han troligen inte kan i det här loppet. En häst med som kvalade 7 sek under sitt rekord som startar 60m framför.

Men kul att komma ut!

Ha en trevlig dag!!

Sandra :D

"Tala är silver tiga är guld"

Lite tankar och funderingar..

Med frihet följer ansvar heter det.. Visst har vi som människor ett ansvar gentemot våra medmänniskor. Sitter ibland och läser några storbloggares bloggar. De kan skriva näst intill vad som helst, utan att överhuvudtaget tänka på att det faktiskt sitter unga människor/barn och läser de dem skriver. De vet troligen om det men de skiter i det. Visst de flesta skriver för att provocera, men tänker man på att man faktiskt når ut till fler än den gruppen?

Man kanske skriver nått för att en grupp människor ska ta åt sig, men det man inte tänker på är att kanske yttligare en grupp känner sig träffade? Utan att det ens är menat åt de?
Personligen tycker jag det är.....

Jag som mamma, undersköterska, vän, sambo och travskoleledare har ett ansvar, utan att jag ens vet om det.
Jag har många åsikter om mycket, men jag väljer till 90% av det att bara hålla det för mig själv. Jag jobbar fortfarande med att göra det.
Oavsett vad man jobbar med inom barn och fritid är man ofta en förebild för barn. Jag har ett ansvar mot min arbetsgivare att vara lojal. Även om jag tycker si och så om saker inom jobbet så är det mitt ansvar att inte yttra mig om saker som är inte är relevanta. Jag sitter inte och skriver ut saker om min chef eller medarbetare, oavsett vad jag tycker om dem.

Jag dömmer inte ut en grupp människor, ex. "Jag tycker det är så fult med gröna skor". Ifall det finns en person jag inte gillar som har det. Visst denna kanske känner sig träffad, men troligen inte. Däremot kanske jag får 5 vänner som sitter och läser som faktiskt har ett par gröna skor och känner sig sårade av mitt påstående. Utan att jag överhuvudtaget menade att peka ut de personerna.

Jag har absolut inte alltid tänkt på det här sättet det ska jag villigt erkänna. Förr tog jag ofta åt mig av saker och gav mer än gärna ett "svar på tal".
Men idag känner jag att det är totalt onödigt, det är bättre att tänka "Jag är bättre än så".
Jag kan inte sitta och skriva vad som helst när jag faktiskt vet att det sitter 12åringa tjejer och läser det jag skriver. Även fast man ibland skulle vilja skriva både det ena och det andra. Men man har ett ansvar både som ledare, förebild och faktiskt vuxen människa.

Det är faktiskt så att ju äldre man blir ju mer lär man sig att sortera ut det oviktiga. Även fast man inte tror det för tillfället. Livet är förkort för att slösa energi på helt onödiga saker.

När man gick i 6:an och skulle börja 7:an var man  hur stor som helst. Man kunde och visste allt. Träffade killar exprimenterade med diverse saker! (som jag idag inte kan fattar man sysslade med som 13-14 åring!) Men när man sedan började gymnasiet känner man ju att sjuorna var små barn och inte visste nått! För att inte tala om dagen man fyllde 18! Man var ju vuxen då, man trodde man hade så mycke livserfarenhet!
Medans jag idag tänker, att jag inte hade nån livserfarenhet alls. Jag tänkte på ett sätt jag idag skrattar åt.
Frågan är bara när slutar detta? Troligen sitter det nån som är 10 år äldre än mig och tänker att jag är helt fel ute. Och det kanske jag är :D

Det är viktig att förstå att "min åsikt, kanske inte alltid är den bästa" och när man har kommit så långt är man ju iaf en bra bit på väg.

Jag ses som en positiv människa, inte av alla men av betydligt fler än tvärtom.
Jag vill vara en positiv människa, jag vill ge energi och lust att kämpa!
Jag vill träffa nya människor, få fler vänner.

Negativitet föder negativitet, och mitt mål är att vara älskad av fler än hatad och att ha fler vänner än ovänner och det har jag lyckats med! :)


Detta är bara lite tankar, och det kan säkert ses som ett provocerande inlägg. Men då kan jag ju tillägga att så är inte fallet :D

Jag är mycket stolt över livet jag har åstakommit med famlij och vänner! För det är faktiskt det som är viktigt här i livet..



Så som rubriken säger: "Tala är silver, tiga är guld" och det ligger faktiskt något i det....


Rast!

Nu har jag gjort första delen av den delade turen, börar kl 16 igen! Sen är jag ledig till på Onsdag! :D
Carro ute i stallet, nyss ridit Johny lite för att mjuka upp honom inför imorn :)
Twixan red hon nyss ut på :)
Precis lämnat in V75:an, hoppas på tur :P

Och det är även final i olympiatravet, hoppas ja hinner se innan jag börjar :D

Har ett inlägg som jag publicerar senare :)

Grattis

Grattis till Nina benzon och Jonas Gustafsson till andra platsen på årsdebuten med Enjoy the Money!
16.6/2140!


Resumé

Onsdag: I Onsdags jobbade jag med två licensgrupper. Gick super bra, alla mina pållar gick med i licensloppet och skötte sig prickfritt!
Johny har nu sina ordinarieskor, han travade mycket bättre men det gick inte riktigt lika fort. Men ser hellre han travar rent :) Han gick distansen 1140m från bakspår, första 500 gick på 2.18 och han kom i mål på 2.12 så han gick väldigt bra sista biten. Körde även yttligare 1000m som gick på 2.07. Så det känns bra inför Söndag :)

Twixan och Nypon joggade bara runt utan käk och travade på 2.30, och de gick väldigt bra!




Efter detta hade jag min andra vuxenkurs och det är verkligen roligt att ha de grupperna! :D

Torsdag: Va ledig på dagen så hela familjen var i karlstad och fixade lite små saker. Blev yttligare kläder med hem, inte bra!
* Ett linne
* En svart bolero
* Svarta byxor
* En grå t-shirt
Strumpor till Lea
Och två par byxor till L

Sedan på kvällen var det dax för den tredje träffen på "Vi i travskolan" och det kom 6 st och de va super duktiga! Vi kommer få ihop ett ruggigt lag iår! Nästa träff är 28 April.


Fredag: Idag har jag jobbat 7-14, efter det var det upp till travet. Sara gick igenom Celcius, hon kan snart sluta åka utanför Årjäng. Jag är en bra förmedlare ;), och inte nog med det hon är en GRYM hästkännare! Glad att jag hittade henne!
Lea var på 2.5 års kontroll idag! Och hon ligger precis på linjen på både vikt och längd :D Och de 25 orden hon skulle kunna rabblade hon väl upp på 1 min xD Hon charmade barnmorskan rätt bra! xD



Imorgon blir det dubbeltur på hemtjänsten, jobbigt men ett måste!
Och Johny ska fixas men det överlämnar jag till tränarn xD Gött! :D

Nu är det även bestämmt att jag och Madelein åker ner till skåne/gbg och hämtar hem två hästar! En shettis till travskolan och ett russ till Linnea! Hoppas det blir riktigt bra och att de kommer passa ihop, kommer ju få dåligt samvete om han inte funkar iom att jag har hittat den. xD Samtidigt som jag kommer bli super glad om det funkar vilket jag verkligen tror!
Det är verkligen kul att hjälpa folk som är så tacksamma! Det blir så mycket roligare då! :D

Nu får det bli Lets dance innan BB börjar!
Ha en trevlig dag!






Dagens visdomsord



Det är farligt att säga och göra saker som man själv inte kan leva upp till..






Hiss och Diss!


HISS:

Går till företag/ privat personer som är villiga att hjälpa till!
Vi har nu fått ihop priser för ca 7000:- till vårat lotteri på travskolan och allt är sponsrat av snälla företag/privatpersoner!
En för alla, alla för en!




DISS:

Ärligt talat så är jag så nöjd för tillfället att jag inte kommer på nån diss, och det är väl bra! :D


<3

Jag tänker på dig nu ska du veta!
Även om vi inte hinner umgås lika mycket som förr så är vi och kommer alltid förbli EN.



Tisdag

Precis kommit hem från jobbet. Innan idag var jag och Ickan i Töcksfors och även in på tatuerings studion och beställde tid! Blev på tisdag till veckan!

Råkade bli en del kläder hem från töck, oj! Och endast ett plagg till Lea som har en ÖVERFULL garderob!



En vit klänning i spets, så himla fin men ja hittar ingen bild på den!
Ett par 3/4 jeans
En collage tröja svart
En bolero i beige
Ett par sköna sommar byxor i svart.

Imorgon blir det frissan med! skönt!


Nu är jag ledig i 2 dagar! ifrån hemtjänsten iaf, jobbar kvällen på travskolan imorn med licenseleverna och på torsdag har jag Vi i travskolan.

Blir även en tur till Karlstad på torsdag med hela famlijen!
Hästarna fick sig en promenad för hand idag.

Idag har vi även fått uppleva alla 4 årstider på en och samma dag! Helt sjukt vilket väder det har varit de senaste dagarna, hoppas det blir bättre snart! Hästarna börjar tröttna på att gå i paddocken.. Men så skönt att slippa ha leriga hästar. Håller på att bygga en ny hage dessutom men den vill ja inte de ska gå i innan det blir torrt och fint :)

Nypon har det bra på travet, nu har han gått motion i skogen flera dagar.

Även gjort klart med den nya travskolehästen! Så den hämtas troligen till veckan. Kul!

Idag har jag även gjort klart för propparna till mixtravet vi ska anordna den 17 maj.
Och nu återstår endast 9 priser till vårat stora lotteri som kommer dra in stora kulor till travet!
Så känner nån nått företag som vill spronsra ett pris/presentkort för ca 300kr och uppåt så säg till! ;)


<3


Bra montéryttare redan!? Finns ju faktiskt vuxna monteryttare som inte orkar de där :D Hästen är iaf Tissan (Twixan)

Det här är kärlek det! <3 Allt annat är oviktigt när man håller en prinsessa i sina armar!

Och med de orden tar jag nu natten!
Sandra

Måndag

Jobbat idag, 7-16. Orkade inte uppdatera igår var iaf på trav. :D Idag har jag anmält till Färjestad, 12 hästar med! Kul med mycket anmält! Blir iaf ett mycket svårt lopp. En häst som står start som kvalade på 7 sek under sitt rekord, och tycker inte om att Johny ska gå nytt rekord och bli placerad längre ner. Så det blir körorder, så bra placering som möjligt, på så dålig tid som möjligt! :D

På onsdag blir det provlopp, Twixan och Nypon ska gå med licens eleverna och bara lunka runt på 3 min ungefär. Man ställer ju upp!
Johny ska gå ett förberedande jobb, dock har han bak spår så hon får nog köra lugnt första varvet och sedan gasa på ett varv efter. Räknar med att han ska kunna en tid under 2.10 :) Anders var även här och bytte skor på honom idag, så hoppas det funkar.

Imorgon jobbar jag kväll, ska innan fixa lite små saker bla beställa tid för min tatuering;) Och hämta lite priser till travskolans STORA lotteri! Kommer bli så jävla bra! :D

Onsdag ska ja klippa mig.. Äntligen!

Lägger ut lite bilder från travet igår lite senare! Nu BigBrother!

// Sandra






Bilder från idag


Linnea och Goliat är nog det jag är mest nöjd med idag! Hon har haft en del problem med honom, och jag försöker hjälpa dom så mycket jag kan. Och idag med lite ändrad utrustning och lite annat kör sett gick han väldigt bra! Det är du värd Linnea!

Maja och Toomai!


Svänger in på upploppet.....


Lägger in mer bilder på travskolans blogg.. WWW.travskola.blogg.se

Det blev vinst!

Det blev vinst för carro och Troll twix debut tillsammans på travovalen. Startade från 180 meters tillägg på åmåls 800meters bana! De kom in i rad på upploppet floxx invändigt, Twixan i dödens och Zalsa i tredje spår! Twixan tog över ledningen men kort före mål lyckades Zalsa sätta nosen först.. Jag och Johanna var jätte nöjda! Etta och tvåa liksom! Tills de ropar ut i högtalarna att Zalsa är diskad för målgalopp och att Twixan vann.. Det är svårt att vara 100% nöjd när det går till så, inte för att ja inte var nöjd med T som gick som en gud! Utan för att jag känner med Johanna. Men hon har en sån maskin till häst att det blir fler segrar för henne i sommar!

Det syndes redan i värmningen att det skulle gå bra! Hon kändes hur bra som helst. Hon har fortfarande en del saker att slipa på, hon bromsar direkt hon kommer fram till den sista hästen, gick jätte fort till att hon nådde fram till Floxx som hade ledningen och då bromsade hon en del tills Zalsa kom upp utvändigt. Hon gick 2.02 vilket jag tycker är en väldigt bra tid på åmåls bana och första loppet tillsammans med ny kusk! Och hon är Lååångt från toppform!
Tror vi får ett roligt år i år.





Måste dock ge dagens diss till åmåls travet idag.
Hästarna i första loppet startade från fel distans, ingen huvudstarter och inga volt vakter. Tills slut fick vi springa ut och reda upp allt. Loppet gick iväg, och då begav jag mig till sekritariatet för att säga att de va tvungna att fixa det till nästa lopp iom att det här är ett riktigt lopp och inget bygdetrav. De skulle dom, men sedan när loppet skulle gå, ingen där varken huvudstarter eller nån volt vakt. vi fick samla ihop 8 personer som fick stå.. Jag var kraftigt missnöjd och det var fler med mig!
Sedan skulle vi gå och hämta ut priset, fick en rosett och ett grattis. Trots att det står i proppen att det är prispremíer. Tills slut fick ordf i Vpts gå och göra en lösning så tillslut fick vi våra prispengar.. Men inget annat och de i shettisloppen fick inget! På måndag blir det ett mejl till ST och förklara hur det sköttes. Jag hade blivit galen om T hade fått ett nytt rekord på detta viset. Det kanske låter som en värdslig sak men det var ingen som visste nått.. Inte ens de i VPTS verkar veta om det var de som anordnade, men får verkligen Åmål som sällskap arrangera officiella ponnylopp, trodde det var tvunget att gå igenom en ponnytravklubb. Skyller inte på de som jobbar där men det borde varit mer planerat eller om det helt enkelt är ST´s fel.. Att de inte informerat tillräkligt om ponnyloppen, för hur det verkade så gick det rätt till i de stora loppen.

Dagens Hiss: Går iaf till Caroline! Vilka körhänder den tjejen har! Bara kör två hela säsonger och redan tagit fler segrar än många andra! Blev årets kusk förra året efter att bara ha kört 2 år innan! Hon har en fingerkänsla och klarar många olika hästar. Hon är dessutom ödmjuk och skryter aldrig! Så jag får göra det åt henne! Du är värd all framgång!



Gamla bilder!

Tänkte lägga in lite gamla bilder från min ungdom ;)


Blond?!

Jag och min älskade Robin!

Saknar er! Louise och Emely!


Fjortisar?

Period?!

Okey?



Ja du... Louise <3

Sofie <3


 Hittade ingen bild på Johanna R! Besviken tycker ju hon va med överallt ;)
Har massa andra "roliga" kort men de tror ja att jag behåller för mig själv :P

Alive and Proud

Alive and Proud, min älskling min ängel, min idol! Han har betytt massor för mig och jag har t.o.m tatuerat in hans namn!
Den hästen är nått utöver det vanliga, Tyvärr har han inte hållit för travets hårda påfrestningar. Kört in honom och hjälpt till att träna honom innan jag flyttade till Årjäng. Var med på varenda start och provlopp!





Glömmer aldrig när han var med i en 1.11 öppning pressade sig till ledningen och sprintade till en överlägsen seger på 2640m! Och då snackar vi en häst i under 100000 kr klassen för ca 5 år sen! Rikltigt starkt det!
Just nu står han och kurrerar en gaffelbands skada i ett fram ben! Det är så synd att han inte har fått varit hel, undra då vart det hade slutat. Enligt Dagfinn var det en häst med v75 klass!



Alive and Proud
E.JR Broline
U. Bro fortuna

Livs 23      5-3-0  110000:-

Rek  15,8k 17,6m *18,5l 15,0ak 16,0am *16,6al

Eva Bulwark

Den hästen har även en speciell plats i mitt hjärta!  Har varit med ändå från hennes första steg. Kört in henne, hjälpt till och  tränat henne i många år innan ja flyttade. Vart med på näst intill alla starter. Och som hon har gjort det?! Även om hon i dagsläget som 10 åring inte riktigt duger till i den tuffa klassen hon befinner sig i!











Vinner Dalslandsstoet från dödens!

Hon är så vacker och lika snäll! Har gjort hela 87 starter och mååånga provlopp därtill och ALDRIG haft en hälta!?
Aldrig haft en spruta i nått ben trots hennes framgångar!
Starkaste minne med henne var när hon vann dalslandsstoet med 75000:- i första pris.. Jag har nog aldrig varit så glad  över en häst som den dagen! Hon gick även den tunga vägen och krossade från dödens!
<3

Eva Bulwark
E. Baron Karsk
U. Titti Bulwark

Livs:87      8-14-9    563000:-

Rek  
16,1m 16,7l 13,7ak 14,1am 16,3al

Hon startar imorgon på Åmål, tyvärr från bricka 11 och 20 meter tillägg!


Onsdag

Varit en lång dag idag! Elin och jag åkte iväg mot Karlstad vid 11 tiden. Började med att åka till Elgiganten och kollade på mobil, va inte många knappsats telefoner där om man inte ville ha en i 300-700krs klassen och riktigt den nivån vill jag inte ha. Men hittade tillslut en som var till hälften knapptele! Så den fick det bli!

Åkte sedan vidare mot footnews och HM, köpte äntligen ett par converse. Fick bli ett par mörkblå, går ju ihop med allt! På HM blev det ett super söt klänning till Lea, ett par byxor, hårspänen (Lea), en skjorta och en mörkblå tjöja till mig själv!

Vidare mot Hööks, där det blev en gelpadd, ett rött schabrak, en film om tömkörning och ett regntäcke som blev väldigt billigt ;)

Avslutade på Ica Maxi där jag köpte samma saker till min lilla prinsessa!


Svart häst+ Rött täcke = snyggt!









Sedan var det bara hem och slänga in hästarna i transporten och fara iväg till banan. Johny och Twixan fick gå varsitt snabbjobb och jag hade två lektioner.  Alla licens elever körde sitt första licenslopp och alla klara det galant. Nypon är underbar och inte bara jag som tycker det kan jag lova!

Twixan gick med i provloppet, första 100m gick INTE fort så total tiden gick på 2.07 men jag hade 2.01 på sista 1000m, och det bästa av allt var att det inte blev en enda galopp!

Johny blir bara bättre och bättre. Trots att han kämpar med stilen pga av de tunga ridskorna så har han en fruktansvärd vilja och en underbar motor! Han gick första heatet på 2.06.0 och andra heatet på 2.02.5! Han travade inte jätte fint bitvis men har jag sett värre.. Blir nya skor till helgen inför start på färjestad  den 22! Vill verkligen att han ska få ut så mycket som möjligt av den kapaciteten han har.. Inte få en rekordsänkning på 10 sek utan nån seger... Sånt styr man ju inte över men hoppas kan man :)

Nypon gick med i shettisarnas tempo och gick hela 3.03 :P


TT och C ute på tur!

Nu får det bli natta ska upp 05.50 och jobba 7-16!

<3

Prova på bilder ;)

Provade och fota lite med kameran.. :)











Resumé

Inte skrivit på några dagar, har inte hänt så mycket heller. :)
Jobbat både igår och idag, imorgon jobbar jag endast på travskolan på kvällen. Med mina vuxenelever!

På dagen ska jag och Elin till Karlstad och shoppa lite! Tänkte köpa en ny mobil, då alla som känner mig vet HUR min ser ut förtillfället!
Har dock inte bestämmt vad jag ska köpa för nån, känner i och med att jag har en Ipad att jag inte behöver en värsting mobil. När jag ändå har med mig den jämt ;) Och vill nog helst ha en med knappsats om det nu finns att köpa ?! :P Ska även införskaffa ett snyggt regntäcke till Twixan som hon kan ha över sitt eksemtäcke när det regnar mycket :)
Och nu får det ju bli ett par converse som jag har dragit ut på i veckor nu!

Ska även försöka köra snabbjobb med både Johny och Twixan innan vuxenkursen imorgon, blir fullt upp!
Twixan ska även starta på Lördag, loppet är endast i träningssyfte. Caroline behöver lära sig henne och vi behöver hitta nyckeln så hon blir stabilare och inte går 1,50 i sträckor sen galopp osv... Loppet vore helt perfekt för Johny men vill spara hans sänkning till ett vanligt lopp ;) Nej men han ska starta på Färestad den 22 april. Nypon ska inte gå snabbjobb förrän hans hovar växt ut mer, så han tar det lugnt och chillar med barna på travskolan!
Startlistan-------------> http://www.sptf.nu/startlistor/2012/120414_AM_banprog_russ_01.pdf
Har även hittat den perfekta travskolehästen. Vi ska byta ut Hilda som inte riktigt funkar som vi hade önskat.
Han verkar helt perfekt och jag hoppas att går i lås!


Lea älskar verkligen dagis, och jag är riktigt nöjd att vi bor som vi bor.. Det är en fruktansvärd skillnad på Dagis här och inne i Årjäng. Jag va f*n rädd varje dag jag lämnade henne på sommardagiset inne i Årjäng.. Hoppas det löser sig så vi slipper ha henne där men inte lätt att leta barnvakt i en hel månad....








Bilder


Min fotomodell-----> Vacker som få!

<3



Älskade vän!

Vinnaren av påskbomben!

Sjävlaste Copiad!

<3<3<3


Påsk och 7 rätt!

Påsk idag har varit hos pappa och Lisa på påskmiddag. Lea fick leta efter ett påskägg som "påskharen" hade gömt. Gissa om hon var lycklig!







Trevligt att umgås med hela familjen..
Sedan var det ju inte mindre trevligt när rätten ramlade in på min v75:a.. Blev tillslut 7 av 7 rätt! Och jag blev 19150kr rikare! Kanske inte jätte mycket pengar men man kan ha mycket roligt för de! :P Och när man endast spelade för 144kr :)

Så missen igår dagens lopp är som bortblåst ;)





Ibland ska man ha tur!

Nu blir det sängen!

Godnatt!

Återblick på gårdagen

Igår startade Nypon och Twixan, Twixan visade att hon inte är sto för inget! ;) Hon gick bra tills första galoppen kom då la hon av och bara surade resten av loppet. Nypon var det som jag misstänkte med, han var öm i hovarna och har fått en alldeles för kort tå, han bara sprang och bromsa och rullade hela loppet. Snöovädret som kom in var ju inte till nån fördel xD. Nej bara att bryta ihop och komma igen det går fler tåg :)
Grattis till Johanna iaf, hennes Zalsa blev tvåa på fina tiden 1,58,3.





Den här bilden är jag riktigt nöjd med! Pojke Kronos

Har många fler bilder men de lägger ja in på facebook senare :)


Sedan när vi kom hem var det dax för party! Förfest hemma hos Johanna! Hade riktigt kul hela kvällen!
Synd bara musiken inte var den bästa! :)






Nervös....

Nu är det bara tímmar kvar till start... Börjar bli riktigt nervös.. Mina nerver är inte vad de ska.. Har nog inte sett ett helt lopp där mina hästar startar nån gång....


Imorn kväll blir det party!
Hela gänget ska ut och det ska bli kul..
Nu blir det dusch, ansiktsmask och färgning av hår ;)

Natti!


3 saker....

Tänkte lista 3 saker jag gillar och även det jag ogillar den här veckan:

GILLAR:

1. Ponnytrav säsongen drar så smått igång! Efter en hel vinters träning och väntan så ska hästarna äntligen göra entré på banorna!

2. Våren är här! Solen skiner, blommorna börjar slå ut, fåglarna kvittrar och man blir allmänt glad!

3. Vänner och familj, Vad vore livet utan dessa? Ingenting! Ni vet vilka ni är och ni är guld värda för mig!





OGILLAR:

1. Folk som köper saker de inte har råd med! Det är det värsta ja vet. Jag kan absolut inte fatta att folk köper saker för mer än de har inkomst till! Jag skulle ALDRIG köpa något hellre än att betala en räkning. Nej räkningarna först, sen nöjen! M är ju egenföretagare så han har en tidning som kommer en gång i månaden där det står vilka som inte betalar sina räkningar runt om i sverige, sedan ser man de folket skriva på fb alla saker de köper.... Suck...Det här handlar absolut inte om de som inte har råd att betala sina räkningar... Utan om de som har det men inte gört... 

2. Att det tydligen ska snöa på fredag! Känns ju inte jätte bra när alla dagar har varit så fina denna veckan!

3. Folk som inte kan släppa saker och ting! Är det värt och lägga enegi på en helt oviktig sak. Känner man sig lyckligare, förtränger man eller vad handlar det om? Nej är det oviktigt släpp och gå vidare. Ingen blir lyckligare av att älta! Se det positiva!








Såå söt!


En underbar dag!

Den här dagen har varit en sån där riktigt bra dag! Började med att Lea gav mig sovmorgon ända till 11! Sedan städade vi helt grundligt i köket. Sedan åkte jag till travskolan för att ha två lektioner!
Först ut var Jimmy som skulle "köra upp" gick super så nu vankas provlopp för han och wirre till veckan!




Sedan var det fax för den nya vuxenkursen, 4 st anmälda! Det gick jätte bra och alla var nöjda och glada!
Hästarna skötte sig även dom!



Det här var en dag man verkligen gillar att jobba på travskolan.. Det är en sån gemenskap och alla är goa och glada!


Den här bilden tycker jag verkligen symboliserar gläjde!
Glöm inte att gå in på travskolans egna blogg.. www.travskola.blogg.se


Alla mina pållar vilade idag, de gick ju snabbjobb igår :)
Börjar bli riktigt nervös inför fredagen. Påskbomben är ju inte vilket lopp som helst. Det är hela 3500:- i första pris, det är vanligen mellan 600-850 kr i ett första pris. Även lagerkrans. Nu tror jag inte någon av mina har nån chans att vinna med ett 7:e pris är på 600kr! Och bara känslan att vara med i ett sånt stort lopp är ju häftigt! Väldigt glad att dom har ändrat proppen, finns redan många storlopp för de snabbaste russen.
 
Nu får det bli kvällen för min del.. ¨

God natt!


Snabbjobb

Nu är jag tillbaka.. Alla tre fick gå intervaller idag!
Först ut var:

Johny- Går för tillfället med den tyngre modellen av ridskor, just för att han har varit öm i sulorna och de skorna täcker mer än travskor.
Trots detta gick han 2.07 första 1000m, 2.06 andra 1000 med 2.03 sista 500m! Travet var inte det bästa men med den balansen så förstår jag det. Han har en sån vinnarskalle, travar så långt under rekordet trots att han kämpar för att hålla ihop travet!
Känner mig hoppfull mot att 2 mins gränsen sprängs inom nått år!


Han är verkligen Vacker som en dag!

Nypon- Tycker jag inte genrepet inför påskbomben var lyckat. Han är ju som sagt nyskodd och han är ganska hårt nertagen..... Och provade ett par nya boots ja köpte i norge. Super tunga... De va även lite för stora så hoppas det var det som störde honom.. Gick iaf mellan 1,58-2.00 så det är väl inte dåligt MEN eftersom han gick så bra i Onsdags blir man ju lite nojjig! Han travade iaf rent och fint som vanligt...


Han gick första gruppen som uppvärmning ;) Han går lika fint för nybörjare som för äldre!


Kul med mycket häst!

Twixan- Var överraskande bra! Line körde henne och hon blir bara bättre för varje jobb. Nu är hon ju även genomgåd av Sara sen sist. Hon gick första 1000 på 1,58 och sista på 1.56! Travade ikapp Nypon och sprang förbi! Känner mig nöjd inför Fredag när det gäller henne!


Här kommer lite bilder från en underbar dag på travet!


Zalsa var på besök, och ryktet sa att hon gick otroligt bra! ;) 

¨
Texas och Premino!
 
Många fina pållar!


Jessicas fina Premino!

<3 <3 <3

Justine med kapabla Ellvira!

Sveriges vackraste bana!

Fina!


Nu blir det natta!


Dålig uppdatering


Ingen uppdatering på två dagar.... Det är ju så man får skämmas xD

I söndags jobbade jag deladtur, spänderade mina rasttimmar på travet och kollade in fin sport :)
Har lite bilder jag ska lägga in här nere...
Försökte ta fina bilder, men man lär sig för var dag ;)
Hände inte så mycket mer den dagen, och igår jobbade jag kvällen på hemtjänsten. Innan var jag en tur till nya köpcentret i Töcksfors. Va inte så mycket att ha men det kommer väl kanske fler butiker?!
Nypon blev iaf sommarskodd igår, så nu hoppas jag han går lika bra på fredag. Han brukar ha en tendens att gå bättre när det har gått ett tag på skoningen. Men ikväll ska han och Twixan gå intervaller på banan ihop med "Tävlingsgruppen" så då får vi en liten hint om hur det verkar.

Ska försöka ta lite bilder!

Gött det är när barnen sover i sina egna sängar. Det har lea gjort sen dag 1!
Och idag när jag la henne i sin säng för att sova middag, vänder hon sig om och säger: Vink vink mamma! Jag vill sova ifred. xD Fick mig ett gott skratt!
Charmtrollet mitt! <3


Uppdaterar nog ikväll om hur snabbjobben gick!




Älskade Julia :D




Hålans Anders- Riktigt snygg pålle!


Pappa! :D







RSS 2.0