Halvtid!


Ullared


Resultat provlopp 28/7

Kat A 1640m 1.triniton. 3.13,0 2.Rågs. Toomai. 2.47.2 3.Brunette af jäbo. 3.18.7 4.Månstorps Odessa 3.09.0 5.Mendez. 3.03.2 Kat B 1640m 1.Ellvira 2.11.2 2.Premino. 2.20.0 3.Texas Trot. 2.56.0 Tack alla för en trevlig dag! Kanske vi skulle försöka få till en dag till innan Åmål kanske den 11/8?


Starta för att det är kul?

Är en vild diskuttion på PIF om hur vida man ska starta i lopp man har chans i osv.
Tycker diskuttionen är helt vriden. Frågan löd Endast 7 hästar med i SM, kan någon tala om varför?
 
Ja svaret är ju enkelt.. Finns inte tillräkligt med så bra hästar. Punkt. Sedan att SM går på gotland för ju inte saker bättre. Sedan börjar folk tjatta om att det är för att folk inte tävlar med glädje nu förtiden. För förr så åkte de minsann över 100mil för att komma sist redan på förhand, troligen ett halv varv efter.. Jo tjenna!
Skulle aldrig åka till gotland för att troligen knäcka en häst som inte har nån som helst chans. De bästa skulle troligen slå honom både på 2 och 3 friska ben. Visst allt kan hända i trav, men lite realistiskt får det ju vara..
 
Finns väl ingen inom stortravet som skulle anmäla ett sto med 50.000:- på sig till ett lopp för hästar som tjänat upp till 500.000:- Så varför skulle man göra det med en ponny.. Sliter lika mycket på dom.. Och en ponnyägare tycker väl om sin häst lika mycket som en annan gör med sitt varmblod..
 
Jo visst ponnytravet är inte "på riktigt och en barn/ungdomssport.Men det är det faktiskt inte längre.. Det blir mer och mer viktigt med rätt stam och rätt förutsättningar. Ett sånt ihop kok som Nypon är, händer ju inte idag..
St tar över och gör det till en del av travsporten, det är ju ett steg i rätt riktining. För några år sen var ju knappast kallblodssporten så accepterad som den är idag bland varmblodssporten heller..Om några år kommer en sån som Nypon, Johny och de flesta ponnyerna runt om kring här inte duga ett dugg.. De välstammade går ner mot 1,50 redan som 3-4 åringar redan nu.. Och utvecklingen går ju lika mycket framåt inom ponnyaveln.
 
Ska man åka 60-70 mil för en travtävling vill man ju ha ett någolunda  bra lopp till sin häst oavsett om det är en ponny, kallblod eller varmblod.
 
Har iaf kommit underfund med att det är inte ett dugg bättre inom travvärlden än vad det är inom dressyren. Lika mycke skit snack och avensjuka här. Går det bra för nån ska det direkt kastas skit och missunnas.. Och travgubbarna som jag höll ihop det med klagade så på att det var så mycket skit inom ridsporten.. Men det är ju precis likt här... 
      VS     

Tisdag

Godagens mina vänner!
Stoltserar med 10 inlägg på 3 dagar så tog lite "ledigt" igår. Hände inte så jätte mycket heller var ledig från hemtjänsen men hade träningsgrupp här hemma på kvällen. Ickan kom lite tidigare så vi körde Johny och Celcius. Lite rolig han Celcius, har ju fått jordens vila nu i sommar ( vilket han verkligen behövde). Bete och vila i 4 veckor har gjort att hans ben är smala som på en fölunge. Han har iaf efter 4 veckor inte tappat ett enda dugg konditions mässigt. Drog inte en suck eller va nåe svett alls efter ett konditions´pass i skogen. :D
Johny var pigg och fin :) (Som alltid i låga farter xD).
Sedan var det träningsgrupp och där kom Matilda, Meja och Fanny. Vi körde Nypon, mendez, triniton, Texas och Odessa. Fanny fick prova på att köra Odessa och hon var lika snäll som vanligt. På Lördag ska hon få prova på att gå ett snabbjobb/provlopp. Ska bli intressant att se. Vi har ju nästa vecka på oss att bestämma oss om vi vill ha henne eller ej. Texas ska även testas lite då det var ett tag sen.
 
Odessas fina rumpa!
Texas rumpa börjar bli ganska fin den med! (om man jämför för några månader sen!)
 
Idag har jag jobbat 7-14 på ht. Sedan var det hem och laga mat och umgås med Lea. Vi bakade tigerkaka och Lea var såååå nöjd att hon gjorde den helt "själv". ;)
Sedan åkte ja och Carro iväg och körde intervaller på rakbanan med Johny och Nypon. Det är Nypons första snabbare jobb  efter vilan. Han såg dunder fin ut! "Snubbelheten" var borta. Han travar ju rent även när han har känningar men han blir väldigt snubblig. Och när jag nu körde Johny i första snabbjobbet efter vila och startförbudet förstår jag verkligen vilken kusktalang Carro är! Som fick honom att trava 2,11 med den här fruktansvärt misspassande balansen (halvrunda fram), Och inte konsigt han fick startförbud! Nej de skorna åker av fortast möjligt Så Carro får köra Texas i provloppet istället. Ingen ide att slita på honom när han inte ens klarar 2.20 fart i ren stil. :)
Nypon ska endast gå intervaller på rakbanan, aldrig banjobb när det inte är start.. Det sliter väldigt mycket på en sån snabbponny att gå på banan, speciellt årjängs bana som har en tendens att bli ganska hård.. Så intervaller Lördag, tisdag, lördag sedan start på Arvika den 12 aug. Ett så jääädra bra lopp för han så man knappt kan tro det är sant. 2.05 speciallarn 2140m. Han kommer att vara handikappad på 2.00.4, och det går han alla dagar i veckan OM han är fräch...
Imorn är det jobb som gäller igen, 7-16 på HT, sedan vidare till travskolan för teori och träning i VI I TS.
Slutar 18.00...
 
Till helgen är det inplanerat en ullareds resa, hoppas på att det blir så.. Hade nämligen över 8*** kvar på kontot idag när lönen kom.... Så här är det shopping som gäller! Behöver egentligen inget nytt men det finns väl inge roligare än att shoppa, och kan ju kanske tillochmed hitta de där fantasi redskapet som alla snackar om ;)  Sedan får det bli en resa ut till Struven och hälsa på Johanna och Peter som imorn flyttar in i deras nya hus :D
 
Nej nu får det bli sängen till Vinnare!
Natti natti!
 
 
 

Kung ÅKE!

Vann idag 7 av 9 lopp!
Första dagen han kör efter avstängningen och han visade direkt vem som ÄR kung!
 
Väntar för fullt för att Digo ska göra första starten för åke, har tyvärr tagit längre tid än vi hoppats på då hästen var i bedrövligt skick när han kom dit (enligt åke). Har varit på 6 st vetbesök för att få ordning på benen. Där ser man varför han är så överlägsen. Han chansar inte!
 
Kungen!

Axevalla

Idag har vi då varit på axevalla för att starta Troll Twix. Värmde 3 bakvarv och 500meter provstart. Hon travade bra, och var pigg. Men några förhoppningar från det spåret och tveksam form hade vi inte. Men starten gick och efter ett halv varv var hon framme som fjärde häst, då kom galoppen. Hamnade som oplacerad igen och lyckades springa ikapp klungan bakom 1:an och 2:an. Låg 5:a in i sista sväng då travade hon om och låg fyra. 1 sek från 3:an och 1,5 ifrån 2:an! Men en galopp på upploppet kom. Lyckades dock ta fjärde priset med minsta möjliga marginal! Tiden blev 2.01 vilket jag ör super nöjd med! Kan ju säga att det inte precis är fritt fram i ett lopp med 12 hästar på samma distans.. Så första 500 gick inte jätte snabbt för hennes del. 750 kr för ett 4:e pris är ju inte helt fel heller!
Är super duper nöjd med lill flickan som idag gjorde precis allt hon kunde, Och även Carro körde väldigt bra!
 
Nu blir det en veckas vila för hennes del, och även ett veterinärbesök är inplanerat. Tror det kan vara nått med hennes bakknän, så vill vara på den säkra sidan och kolla!
 

<3


100 frågor om mig själv...

SENASTE:

1. Dryck: Festis

2. Telefonsamtalet: Pappa

3. SMS: Jimmiboi

4. Sång du lyssnade på: Där jag hänger min hatt

 

HAR DU NÅGONSIN:

6. Dejtat någon två gånger: Ja

7. Har någon varit otrogen mot dig: Inte vad jag vet, men det har nån säkert varit!

8. Varit kär:Jaa

9. Förlorat någon speciell person: Ja

10. Varit deprimerad: Nej

11. Varit så trött att du somnat sittandes: Ja

 

DINA TRE FAVORITFÄRGER:

12. Blått

13. rosa

14. Svart

 

I ÅR HAR DU:

15. Lärt känna en ny vän: Ja

16. Fått ditt hjärta krossat: Nej

17. Skrattat så att du har börjat gråta: Ja

18. Träffat någon som förändrat ditt liv: Nej, tror inte det.

19. Insett vilka som är dina äkta vänner: Ja

20. Fått reda på att någon har pratat om dig: Haha ooo ja ;)

21. Kysst en kompis: Nej

 

BLANDAT:

22. Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: 80% kanske..

23. Hur många barn vill du ha i framtiden: Har ett kan tänka mig en till i framtiden..

24. Har du några husdjur?: Ja

25. Vill du ändra ditt namn: Nej

26. Vad gjorde du under din förra födelsedag: Inget tror ja..

27. Vilken tid vaknade du idag: halv 10

28. Vad gjorde du igår runt midnatt: Såg på tv och grejade på fb :P

29. Någonting som du längtar till: Semester :D

 

31. En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Inget, för då hade inte mitt liv sett ut som det gör idag ;)

32. Vad lyssnar du på just nu: Norlie & KKV

33. Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Japp

34. Vad gör dig irriterad just nu: En bild som jag såg, att det finns sånna idioter!..

 

OM DIG:

36. Vad är ditt namn: Sandra Edvardsson

37. Singel/upptagen: Upptagen

38. Stjärntecken: Skorpion

39. Kille eller tjej: tjej

40. Grundskola: Sannerudsskolan, Bodaskolan

41. Gymnasie: Sundsta

42. Högskola:

43. Hårfärg: Mörkbrunt, Egentligen blond......

44. Långt eller kort: kort

45. Längd: 167cm

46. Vad gillar du gällande dig själv:Att jag (nästan) alltid är glad ;)

47. Piercings: öron

48. Tattoos: Ja 6 st

49. Höger eller vänster: Högerhänt.

DIN FÖRSTA:

51. Operation: Kejsarsnitt

52. Piercing: öron

53. Tatueringen: Alive and proud på vänster arm

54. Bästa vän: Therese J

55. Sporten du spelade: Ridning, fotboll

56. Husdjur: Katt

57. Vaccination du minns: vet ikke

58. Konsert: Tror det var gyllendetider med pappa på mariebergsskogen..

60. Alkohol du drack:Cider säkert

 

JUST NU:

61. Äter du: inget

62. Dricker du: Inget

63. Är du på väg att: Gå och lägga mig

64. Lyssnar du på: Takida

65. Väntar du på: Att klockan ska slå lägg dags ;)

 

DIN FRAMTID:

66. Vill du ha barn: Ja

67. Vill du gifta dig: Vet inte

68. Karriär i åtanke: Håller ju på att utbilda mig till Travskoleinstruktör

 

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

69. Läppar eller ögon: Ögon!

70. Kramar eller pussar: Kram

71. Kortare eller längre: Längre

72. Yngre eller äldre: äldre

73. Romantisk eller spontan: Båda

74. Snygg mage eller snygga armar: Armar!

75. Tatueringar eller piercingar: Båda

76. Känslig eller inte: Känslig, i lagom mängd....

77. Ragg eller förhållande: Förhållande

78. Bråkstake eller tveksam: Nått där emellan!

 

HAR DU NÅGONSIN:

79. Kysst en främling: Ja

80. Gjort något sjukt spontant:Ja

81. Tappat glasögon eller linser: Nej har inga

82. Haft sex: Ja

83. Krossat någons hjärta: Ja :(

84. Har någon krossat ditt hjärta: Ja :/

85. Har du blivit arresterad: Nej

86. Dissat någon: Jaa

87. Gråtit när någon dött: ja

88. Gillat en killkompis (mer än som vän): Har väl hänt

 

TROR DU PÅ:

89. Dig själv: Ja

90. Mirakel:Jo då

91. Kärlek vid första ögonkastet: Ja

92. Himlen: Njaa

93. Tomten: Hehe nee tyvärr :)

94. Att kyssas på första dejten: Jo da..

95. Änglar: njaa

 

SVARA ÄRLIGT:

96. Varit otrogen:Ja

97. Haft mer än en pojkvän på samma gång: Hehe har väl hänt under "ungdomen" :P

98. Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut: Nej

99. Vad kan du verkligen inte leva utan: Min familj och släkt kompisar

100. Har du svarat ärligt på dom här 100 frågorna: Ja!


Till Justine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här är några bilder på Justine och Ellvira från lägret som jag har lovat att lägga ut :)

Skönt!

Jävlar vilken underbar dag! Harvaritpå sommarvik med m och Lea. Pappa och Lisa var också med, kallt i vattnet dock. Men vad gör det, när man har trevligt sällskap. Vi Åkte hem till pappa ganska fort och här har vi varit hela dagen. Sett på V75 ätit mat och solat och badat! En helt underbar dag! När vi kommer hem får det bli hästarna speciellt Twixan som imorn skatillAxevalla och starta. Hoppas på lika bra väder imorn. Hoppas det är ett bra tecken för TT är väldigt laddad och aningen bitchig! Bloggar mer ikväll när jag kommer hem!


Har en inget annat och göra så...

UTSEENDE

[ ] Jag är kortare än 160cm.
[X] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[X ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg
[X] Jag har en tatuering. (ska vara i plural)
[X] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[X] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[X] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar.

FAMILJ
[X ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[X] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[X] Jag vill ha barn nån dag.
[X] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar
[X] Jag jobbar.
[X] Jag har somnat i skolan/jobbet.
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[X] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[X] Jag har sagt “lol” i en riktig diskussion. (Även “råfflåll”)
[X] Jag börjar ännu gråta av Disneyfilmer.
[ ] Jag har kissat på mig av skratt.
[X] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[X] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[ ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[X] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[X] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har gått “skinny dipping”.
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har skidat.
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X] Jag har sett norrskenet.
[X] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har aprillat någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel
[X] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[X] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[X] Jag är rädd för att bli övergiven.
[X] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[X] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[X] Jag har varit förtjust i en lärare.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[X] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[X] Jag har kysst en för mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[X] Jag har smugit ut utan lov. 
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[X] Jag har fuskat i ett spel.
[X] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[X] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[X] Jag är rädd för att dö.
[X] Jag hatar begravningar.
[X] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDs.
[X] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidninar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[X] Jag äger något jag köpt på E-bay/Tradera
[ ] Jag äger något från Diesel.

RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[X] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[X] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[X] Jag svär ofta.
[X] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington
[ ] Jag är petig med grammatik.
[X] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar
[X] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[X] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[X] Jag är bra på matematik.
[X] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[X] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[X] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra med resten av mitt liv


Några till...

1. Tänk på den sista person som sa att jag älskar dig, tror du den menade det?
Ja, det hoppas jag verkligen! :D
2. Vill du bli tillsammans med en 18-årig vid ålder du är nu? Hell no! De är ju barn!
3. När var sista gången du var aggresiv och glad på samma gång? Vet ej
4. Skulle du någonsin le mot en främling?
Händer väl..
5. Finns det någon person i din närhet som är upprörd över att du har kontakt med en speciell person?
Haha ja det skulle ja tro..
6. Har du hört en låt som påminner dig om någon idag?
Inte vad ja kan komma på.. 
7. Vad exakt har du på dig just nu?
kläder
8. Hur ofta lyssnar du på musik?
Radion i bilen, när Lea tillåter...
9. Bär du jeans eller mjukisbyxor mest? Mjukisar <3
10. Tror du att ditt liv kommer att förändras dramatiskt före 2013?
Bra hoppas jag, dåligt nee de hoppas ja inte..
11. Är du en social eller en asocial person?
Social
12. Har du någonsin kysst någon vars namn börjar med bokstaven “A”?
Ja
13. Vad sägs om “R”?
säkert..
14. Bryr du dig om folk pratar illa om dig?
Onödigt att slösa energi på onödigt folk?
15. Om du kunde ändra din ögonfärg, skulle du?
aaa, kanske bruna e fint,,
16. Finns det en kille som du skulle göra absolut allt för?
jo da
17. Nämn något om den här dagen du ogillar
Regn
18. Är det gulligt när killar kysser dig på pannan?
njaa...
19. Är du tillsammans med den senaste personen du pratade med?
aaa
20. Finns det någon som regelbundet (andra än familj) säger “Jag älskar dig” till dig?
Njjaa vilka räknas till familjen?
21. Har du någonsin velat ha någon du kunde inte ha?
Ja..
22. Vem var den sista personen du talade med innan du gick till sängs igår kväll?
Magnus
23.Får du en massa förkylningar?
Nepp
24. Är det någon som hatar dig?
Ja, det tror ja säkert ;) <3
25. Tycker du om att titta på skräckfilm?
Nja, om det finns någon tillräkligt stor kudde att gömma sig bakom..
26. Vill du ha hål i din tunga?
Ville...
27. Om du var tvungen att ta bort ett år av ditt liv helt, vilket skulle det vara?
2003
28. När var sista gången du berättade att du älskar någon?
Idag
29. Tror du någon har känslor för dig?
Ja
 30. Tror du att någon tänker på dig just nu?
Nei

100 frågor...

1. Hur gammal är du? 24,5 ;)

2. Hur gammal känner du dig? Minst 25 :P

3. Vad har du gjort i dag? Jobbat, varit och shoppat och fixat i stallet.

4. Vilken film såg du senast? Wallander

5. Vem ringde du senast? Viktoria

6. är du besatt av någonting? Nee, inte vad jag kan komma på iaf.

7. Är du rädd för blod? Nej

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I mitt kök, på en pinnstol. Börjar kännas,,,

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej det kan jag inte..

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Tydligen inte? :P

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart,

12. När vaknade du i dag? kl 06.05

13. Vilken är din favorithögtid?Vintern, bästa årstiden att träna häst ;)

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Precis här jag är!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Det kan jag inte skriva här.... :D

16. Hur vill du tillbringa din pension? Vill jag inte tänka på nu :D

17. Vad lyssnar du på just nu? Absolut inte ett skvatt!

18. Har du någon gång brutit ett ben?Nopp

  19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Mjölk, smör, kalles randiga, bröd och bravo juice ;)

20. Vem är din favoritkändis?  Kung Åke ;)

21. Vad är du på för humör just nu?  Rätt bra :)
 
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa

23. Snarkar du? Nej, eller ja kanske ibland :P

24. Vilka yrken har du provat på? Undersköterska, travskoleinstruktör, ridlärare, personlig assistent, hästskötare....

25. Hur går du helst klädd? Leggings och stora tröjor och Linnen från Cubus ;)

26. Vilket stjärntecken är du född i? Skorpionen

27. Vilket är ditt favoritgodis? Skumtomtar

28. Vad sa du senast? Jag snackar så mycket så det kommer jag inte ihåg ;)

 29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Matte och idrott.

30. Vad har du på dig just nu? Jeans, orange  linne (från cubus ;) )

31. Vilken är din favoritaffär? Cubus, Gina, hm, och såklart Hästshopen! ;)
 
32. Vad har du för storlek på skorna? 39
 
33. Vad har du i dina fickor? Inget?

34. Vad köpte du senast? Skor

35. Hur många gånger har du flyttat? som jag kommer ihåg?... 6ggr

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Ipad, mobil och systemkameran ;)

 37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Absolut inte morgon...

38. Senaste filmen du såg på bio? Hmm det var nån med J och V..Just det.. En gång i phuket vare! 

 40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ohh ja...
41. Vad åt du till frukost? Skinksmörgås och mjölk.
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då va jag en redig fjortis som trodde jag ägde världen och var mogen för vuxenlivet.. Så hör upp ungar, man är INTE vuxen när man är 14.15 ;)
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, inte än.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? M följde med till Charlottenberg idag :P

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På laddning på tvbänken

46. Vad var det sista du åt? Mat?

47. Vem är världens vackraste kvinna? Finns många men Kate Hudson är de inge fel på direkt...

48. Är du blyg? Ibland,

49. Vilken var den sista konserten du var på? Takida på Nöjes om man nu kan räkna det till konsert?

50. Vad heter du i andra namn? Carola

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej, som tur e.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Tror inte det?

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Ridning..

54. Har du några husdjur? 2 katter och några dammråttor bakom soffan..

55. Vill du gifta dig? nja, vet inte...

56. Vad är du sugen på just nu? En resa till Ullared!

57. Vad är klockan? 22.58

58. Vad är det konstigaste du ätit? Är ganska kräsen så, bläckfisk kanske..

59. Har du någon udda förmåga? Jo, en del....

60. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i Forshaga och mamma på Hammarö

61. Vad önskar du dig i julklapp? Ja du vill inte ens tänka på jul nu..

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? jodå många gånger, dansade och spelade teater på högstadiet.VAR en riktig teaterapa

63. Göteborg eller stockholm?Göteborg

64. Har du sett någon dö? Ja en del i jobbet..

65. Har du någon gång ringt polisen? Ja

66. Hur många grader är det ute? +9

67. Vilken färg har ditt hus? Rött med vita knutar,,, Värmland...

68. Vad sjöng du senast? Emil i lönneberga väl..?

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja, det kan man lugnt säga.. Och jag har dom bästa!

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? nej

71. Har du svenskt ursprung? Ohh Yes

72. Hur lång är du? 167cm över havet..

73. Har du ett turnummer? Nee, tror inte det,,

74. Vem kramade du sist? Godnatt kram till Lea <3

75. Har du någon gång åkt snowboard? NEJ

76. Kan du åka skateboard? När man var ung och dum väl..

77. Nämn någon du beundrar och varför? Johanna...Endast 24 år gammal ekonomiansvarig och ungdomschef på en hel travbana. Har alltid 100 bollar i luften, tappar aldrig nån och är dessutom en helt UNDERBAR vän <3

78. Har du gröna fingrar? Har iaf blommor som lever efter 4 år i det här huset...

79. Har du svimmat någon gång? Nej

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Händer väl varje dag?

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Haha Ja....

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Jobba!, Urs va tråkigt att vara hemma!

83. Är du vidskeplig? nja...

84. Vilka är dina största svagheter? För snäll (ibland), Får ofta dåligt samvete om jag sagt nej.Inte jätte bra tålamod... 

85. Vad händer till helgen? Ska åka till Axevalla och starta i Ponnychampionatet med Troll Twix...

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Varför inte? ;)

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Inte möe...

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Ta i en groda, Äta rå lök, lämna mitt barn!

89. Vilken är din favoritrestaurang? Va på hotellet och åt nyss, va rätt gott.. Men ahr nog ingen favorit..

90. Bada eller duscha? Duscha

91. Är du bra på att laga mat? hyffsad, fick iaf höra att jag lagar bättre mat än en unges mamma.. Vet itne om det säger så mycket...

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? nee

93. När och varför var du på sjukhus senast? När jag skulle på elitloppet förra året, fick jag en mystisk sjukdom..

94. Vilket är ditt drömyrke? Lyxhustru ;)

95. Har du några Piercings? Ja

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Lös!

97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken isf? När Lea föddes!

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Jobbade..

99. Har du gråtit idag? Nee

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Leta upp nån mer lista ;)


Charlottenberg

Påväg hem ifrån charlottenberg, blev inte speciellt mycket med för en gångs skull ;) hem och köra hästar nu.. Carro har kört nypon och Johny!


bilderna

 

Onsdag

 
Första dagen på jobbet idag! Va sig likt, var som jag va där igår ;) När ja kom hem lekte jag lite med Lea och lagade mat. Lea åt jätte bra, skönt eftersom hon har matstrejkat ett tag nu under sjukdom.
Sedan gick jag ut och fixade med travskolans hästar, känns som jag tar hand om de mer än mina egna.. Men allaq måste ju skötas :D Körde iaf Texas idag igen och han var om möjligt ännu bättre denna gången! Kul!
Sedan blev det några timmars arbete med att laga hagar, flytta hästar, byta vatten ge hö och kraft. De står nu uppdelade i hagar efter tjocklek xD Det börjar ta på betet så de stödfodras nu med hö och det känns som att kasta pärlor till svin att slänga in 20 kg hö på kvällen för att de stora(som behöver det) ska få det de behöver och ponnyerna (som absolut inte behöver det) äter upp 10.....
 
Så nu står Wirre och Wiggen ensammna i den stora hagen så det kan få obehindrat med hö och även få kraft på kvällen. Tjockshettisarna går på minimalt bete och få liiiiiiite hö på kvällen.. Och russen går på det betet som har vuxit upp en del så de inte behöver nå hö..
 
Odessa och Johny går i den nya gräshagen ;)
Så blir en del arbete när allt vatten ska bytas varje dag när de går i 5 olika hagar xD
 
Shettisarna blev helt crasy när ja släppte ut de i den andra hagen, tog lite bilder.. Som jag lägger ut i ett annat inlägg ;)
 
 
 
 
 

Hmm..

Ja det får väl bli start då.... 3x1000m på 54, 54 och 57.. dock en del galopper vilket iofs gör tiderna ännu bättre men är dock ganska säker på att galopperna beror på att hon behöver skos om.. Hennes hovar växer som ogräs och för att de ska vara i topp trim behöver hon skos var 4:e vecka..Hovslagaren kommer imorn!

Äntligen!

Skönt med lite varmare väder! Senare idag är det första träffen med vi i travskolan!


Måndag

Idag var det ny vecka igen då, och endast 2 dagar kvar av min "semester". Har haft en mycket trevlig dag med Lea ute i Lennartsfors hos Ickan.
Vi började dagen med en fika på bergstugan.
Sedan var vi hemma hos Ickan ett tag och myste, tog sedan en promenad och tog lite bilder :)
Finns det nån sötare eller?! Finns ju bara ett svar på den frågan ;)
Vi avslutade dagen med att äta middag på Hotellet med Ickan och henns underbara familj!
 
På kvällen jobbade jag lite hemifrån ;)
Började med att köra Texas ca 1 mil och han har verkligen förbättrat sig några månaders träning och några ryggknäckningar! Han känns snart kvalklar! Ska höra med chefen om vi inte ska ta in han till banan nån dag här i veckan och köra liet intervaller för att se vart han står ;)
Fixade sedan med honom gav han lite kráft och myggspray! Och tog sedan in lilla Odessan. Körde ca 6 km med henne och utsatte henne för diverse faror´för att verkligen sätta henne på prov eftersom vi har ca 2 veckor kvar av hennes provtid. Men hon klarade alla prov galant och detta är en travmaskin! Kul att ha sånna talanger på våran travskola!
Efter detta körde jag ut hö i hagarna och tvättade badkaret.
Avslutade dagen med att fixa med mina egna små odjur. Johny ska sättas igång i veckan efter att ha stått i 2.5 vecka. Och Nypon och -TT ska in till banan imorn!
 
Så nu känner jag att det kanske är dax att lägga sig.. Lea vaknar väl till tidigt till mörran kan ja tänka mig ;)
 
Puss puss ;)
 
 

Summering av helgen!

Då var den här v75 helgen över, för det här året! Det har varit hektiskt och mycket och göra. Men ojoj va kul vi har haft! Kunde väl ha varit lite bättre väder, men man ska inte klaga för det kunde ha varit mycket värre med!
Börjar väl med Fredagen,
Den började på banan vid 8 tiden för plombering av boxar. Sedan var det ner till torget för 5-kamps jippo. Det blev mycket lyckat och trots regnet hade alla roligt! Det blev Peter och Linda som åter igen tog hem kampen med minst möjliga poäng för tätt där efter kom Paw Mahony och Mats Andersson!
Sen var det bara att kasta sig upp till banan igen för att fixa iordning TT för lopp. Hon värmde Okey och så men sen när loppet kom vette fan vad som hände. Eller ja det vet jag ju det hade ju regnat massor banan var väldigt lerig och tung. Hörde en av våra "stora kuskar" säga att den var 2.5 tung. Hon trivs inte på knadiga banor när hon inte fått nått fäste det visste jag ju innan. Men jag blir så nojjig direkt och börjar fundera i banon om hon inte skulle vara fräch. Men som Johanna sa bara för att hästen gör ETT dåligt lopp behöver hon ju inte vara halt. Men känner iaf mig kluven till Ponnychamp. Vill inte åka 50 mil och få en Diskad häst.. Så åker in imorn och kör ett tuffare jobb med henne och kollar om hon känns bättre nu när banan är bra igen. Och bestämmer sedan om det blir start eller ej :)
Iaf Grattis till Linnea och Pirre som vann!! Så jävla kul, känner ju mig ganska involverad där eftersom det var jag som hjälpte dom hitta honom. Han är en stjärna det visste jag! Så GRATTIS igen!!!
 
Lördagen: Själva dagen med stort D. Började även då kl 08 och plombera och fixade med allt i bondgården. Var ansvarig över miniatyrhästarna som kom men de klarade sig rätt så bra själva! Så otroligt söta :D
Hade även 3 stycken dubbelsulky bokningar, och det verkligen syns att Wirre gillar att visa upp sig! Kan man inte vara bra på att springa snabbt ska man iaf springa med stil är hennes motto ;)
Vi gjorde även en intervju med dagens konfransier Kajsa Gustavsson, eftersom vi nyss fått reda på att vi inte bara vann våran uttagning i Vi i travskolan utan var smått överlägsna och hade mest poäng av alla 25 lag!
Har nyss sett intervjun och dör typ, hatar att se och höra mig själv. Men vem gör inte det ;) Man får bjuda på sig ibland så är det bara!
Dagen flöt på bra och det var fin travsport! Lite kul att både Parkin och Orecchietti stod i travskolans stall. Kul att ha sånna stjärnor i närheten!
En sak som inte var så kul var när det hände en olycka och en häst reste sig och sulkyn gick sönder. Som tur är verkar det ha gått bra med både häst och kusk. Johannes är en fighter så vi ser han snart på banorna igen! ;)
Efter loppen var det bara att kasta sig i bilen och hem för att göra iordning sig för det årliga travfesten med utgång. Iår var det även dax att ta farväl av Förfesten på storgatan. Eftersom Johanna och Peter nu flyttar till sitt nybyggda hus i Struven!
Det var länge sen jag hade så roligt som jag hade i lördags! Väldigt trevligt folk och lagom med dricka;) Tack alla som var med och gjorde min dag! ;)
 
Tror detta sammanfattar min helg rätt bra! Med goda vänner kan inget bli fel! :D Nu laddar vi om för nästa år ;)
Natti!
 

Torsdag

Idag har det varit en lång dag! Lea vakna tidigt och efter mitt häng med ipaden till 03.30 så blev de ju inte bättre ;) Men får skylla mig själv :)
Har iaf spenderat nästan hela dagen hos pappa och Lisa. Hann också med nån timmes jobb uppe på sekris.
Startlistan till ponnychamp kom ut idag och även om jag är jätte nöjd att vi faktiskt kom med iår så är jag ju inte över förtjust i spår 11. Känns lite tråkigt att åka så lång och va slagen redan på förhand. För med 12 hästar i samma klass måste man vara med där framme så e det bara.. Men kul att få vara med i ett sånt stort lopp bara :)
 
http://www.sptf.nu/startlistor/Ax_120722.pdf <----- Startlistan till Axevallas ponnychampionat
 
http://www.sptf.nu/startlistor/Ar_120713.pdf <------ Startlistan till Årjängs lilla sprinterlopp imorn.
 
Snällaste hovslagar Pär klämde in Nypon i hans fullspäckade schema med travskoleponnyer och privata hästar,
så nu har han skor och kan tränas som vanligt. Skönt!
 
Imorn blir det en lång dag, där vi börjar i travskolans stall kl 07.30.
 
Idag har vi också gjort klart det sista i stallet och måste säga att jag är mycket nöjd och funderar på om jag ens ska låta hästarna bo där ;)
Nej nu får det bli en dusch sen sänga och drömma om fint väder hela helgen! :D
 
Natta!
 

Beroende AB

Putte (bror min) har visat mig två nya appar som jag har blivit helt beroende av.... INTE bra!
 

Liseberg

I torsdags va vi i Liseberg. Alla " barn" va med om man nu kan säga att en 13,15, och 18 åring är barn..Lea va ju iaf med :D
Vädret var bra och alla var pigga och glada! Lea mest som var i himmelriket!
Började åka några barnkaruseller och hon nöjt för fulla muggar. Sedan tänkte vi åka kållerado allihop men den var tydligen lea 10cm för lite för att åka, men flumeride fick hon åka :O!
Och den fartgalning som hon är, så drog vi upp i flåtten. Hon skrek och skrattade så hon knappt fick luft och efter tjattande hon igen, igen och igen! Men med 30 min kö med en 2.5 åring står man inte mer än en gång ;)
 
Sedan var det dax för sagoslottet! Och det var faligt det huamejen, blunda och grinade att hon skulle åka hem xD
Hmm!
Sedan kom nästa fara! Lisebergs kaninerna!!!! De va så farliga att man inte ens kunde titta på dem, men efter ett tag med dans och teater vågade hon sig faktiskt ur vagnen och anslöt till de dansande barnen så nu är det det enda hon snackar om. När hon dansade med Ka-kaninerna!
Vi hade iaf en riktigt härlig dag, och nu laddar vi för en weekend på kålmorden endast med Lea.
Även om hon är jobbig ibland´, får man trösta sig med att det endast är en fas i hennes utveckling.. Trots detta älskar jag henne över ALLT annat!
<3 Lea Susanne Mattson <3
 
 
 

Ja, jag vet!

...att jag är världens sämsta människa ;) Har ju lovat att bli bättre med bloggandet ändå sviker jag gång på gång. Men eftersom jag nu har fått så mycket skäll är det väl dax för en sammantattning igen ;) HAHA!
Kommer dock inte på vad som har hänt sen sist,,, Vi har ju iaf haft det sista lägret nu. vilket är skönt, Det har varit väldigt kul men också väldigt jobbigt.
 
Nypon har börjat träna igen efter sin viloperiod och han känns fin, start inplanerad i aug om det inte blir nått konstigt på vägen.
Johny har vilat i 2 veckor
TT tränat på, Hon ska starta på fredag i Årjängs lilla  sprinter lopp. Ett väldigt tufft lopp, men om man inet är med har man heller ingen chans att vinna.
Matilda har ridit henne lite, både hoppat och dressyr! Och dressyren säger bara wow wow wow!
Hon provred också travskolans nya shettis Månstorps Odessa! Gick jätte bra..
 
 
Lördagen den 30/6 var vi på Åby och tävlade. Hade med mig Johny,Twixan, Mendez och Triniton. Fanny körde sina två första lopp och det skötte hon lysande!
Johny hade vi provat nya skor på, halvrunda. Vilket var katastrof, han travade sämre än sämst i värmningen och vi trodde vi skulle få strycka innan loppen ens gått, men satte på tunga boots bak och då travade han iaf. Första loppet gick och blev faktiskt 4:a på 2,11 så vi var riktigt nöjda, trots dåligt trav. Men veterinären kom efter loppet och ville prata med oss och det förstod jag. Men hon ville inte ge startförbud inför andra loppet (vilket de brukar göra) och detta var va hon sa: "Jag vill inte ge startförbud i det här loppet för det syndes tydligt att det är en balanceringsfråga. Han travar bättre än alla hästar i loppet de perioderna han travar men sedan blir han väldigt rullig och då måste jag ju komma och prata med er. Men ni får starta i andra loppet och jag kommer kolla lite extra på honom då och travar han lika så får jag ge honom startförbud då. Tycker det är helt rätt! Han har aldrig på över 40 starter fått startförbud trots att han många gånger har travat bedrövligt. I andra loppet blev han diskad så förståd redan då att han skulle få startförbud, och det fick han. Jag tar ju mitt startförbud på fullaste allvar, det är faktiskt så att man kan inte stå och säga: Min häst är inte halt, bla bla bla och ge alla möjliga bortförklaringar och att måldommaren är dum i huvudet, eller veterinären har nått emot mig....Man kan inte säga att ens häst inte är halt om man aldrig går till veterinären, så är det bara! Fortsättning följer längre ner ;)
 
TT iaf gjorde åter igen ett kanon lopp nytt volt rekord igen! 2.00.5g trots 2 st jätte störningar (brukar inte skylla på störningar, då det är det värsta jag vet när folk gör. Men den här gången var det verkligen så). Hon är verkligen på g, och imorn anmäls hon till ponny championatet. Bara att hålla tummarna för att hon kommer med! Anmälde ju Nypon förra året och kom inte med...
 
I torsdag var vi på Liseberg men det kommer ett eget inlägg om det!
 
Denna veckan är det sommarlov på travskolan vecka! Alla hästarna är på banan och arbetar lite och till helgen är det helgen vi alla har väntat på! V75 helgen!
Ska iofs jobba en del, jippot på torget på fredagen, sen start med TT. På lördagen är det full fart hela dagen, ska vara kontaktman för miniatyrhästarna som kommer plus 3 dubbel sulky körningar! På kvällen är det FEST som gäller med alla goa vänner!
Sommar travet here we come ;)
 
Håller på att måla om i stallet med, plus naturligtvis tvättat det med. I år målar vi även om selkammaren ska bli skönt att den blir lika fräch som hela stallet.. Hatar när det är sunkigt!
 
Tillbaka till Johny Russ den besväliga!
Beställde iaf tid hos veterinären så var där i måndags. Och han undrade va det va den här gången xD Är ganska säker på att jag är mer noga och är mer fjantig när det gäller att ta hästen till veterinären än va de flesta med stora hästar är.Tycker det är väldigt viktigt att VETA att min häst är 100% fräch än att bara säga det. Som sagt innan finns inget sätt att träna en travhäst/ponny för att ha garantier om att den inte blir halt, Jo kanske om man endast skrittar den och låter den stå på box hela dagarna. För många ledhältor är ju faktiskt skador som de dragit an sig i hagar osv av ren otur. Sedan KAN man ju undvika att köra en häst halt men det är en annan sak.
Tillbaka till ämnet!
Jag sprang med honom utan att ha böjt honom och D saa tt han såg fin och fräch ut. Sedan började han böja led efter led och hästen såg fortfarande lika fräch ut. Efter alla ben kunde vi konstatera att han var frisk som en nötkärna! Inte en reaktion första steget ens, precis som förra gången! Sen kan folk snacka som mycket skit de vill, för jag VET iaf att min häst är fräch. :) Bara att ta nya tag i resan mot den perfekta balansen ;) Sedan är det ju bara acceptera som D sa han kommer aldrig trava snyggt. Men när man vet vad hästen kan så är det lite frustrerande att aldrig hitta rätt, och när man gör det funkar det i nån månad sen inge mer.
Tänk om alla kunde trava som Nypon.......
Beviset ;) Bara att skicka till iväg på posten ;)
 
Byebye!
 

RSS 2.0