Starta för att det är kul?

Är en vild diskuttion på PIF om hur vida man ska starta i lopp man har chans i osv.
Tycker diskuttionen är helt vriden. Frågan löd Endast 7 hästar med i SM, kan någon tala om varför?
 
Ja svaret är ju enkelt.. Finns inte tillräkligt med så bra hästar. Punkt. Sedan att SM går på gotland för ju inte saker bättre. Sedan börjar folk tjatta om att det är för att folk inte tävlar med glädje nu förtiden. För förr så åkte de minsann över 100mil för att komma sist redan på förhand, troligen ett halv varv efter.. Jo tjenna!
Skulle aldrig åka till gotland för att troligen knäcka en häst som inte har nån som helst chans. De bästa skulle troligen slå honom både på 2 och 3 friska ben. Visst allt kan hända i trav, men lite realistiskt får det ju vara..
 
Finns väl ingen inom stortravet som skulle anmäla ett sto med 50.000:- på sig till ett lopp för hästar som tjänat upp till 500.000:- Så varför skulle man göra det med en ponny.. Sliter lika mycket på dom.. Och en ponnyägare tycker väl om sin häst lika mycket som en annan gör med sitt varmblod..
 
Jo visst ponnytravet är inte "på riktigt och en barn/ungdomssport.Men det är det faktiskt inte längre.. Det blir mer och mer viktigt med rätt stam och rätt förutsättningar. Ett sånt ihop kok som Nypon är, händer ju inte idag..
St tar över och gör det till en del av travsporten, det är ju ett steg i rätt riktining. För några år sen var ju knappast kallblodssporten så accepterad som den är idag bland varmblodssporten heller..Om några år kommer en sån som Nypon, Johny och de flesta ponnyerna runt om kring här inte duga ett dugg.. De välstammade går ner mot 1,50 redan som 3-4 åringar redan nu.. Och utvecklingen går ju lika mycket framåt inom ponnyaveln.
 
Ska man åka 60-70 mil för en travtävling vill man ju ha ett någolunda  bra lopp till sin häst oavsett om det är en ponny, kallblod eller varmblod.
 
Har iaf kommit underfund med att det är inte ett dugg bättre inom travvärlden än vad det är inom dressyren. Lika mycke skit snack och avensjuka här. Går det bra för nån ska det direkt kastas skit och missunnas.. Och travgubbarna som jag höll ihop det med klagade så på att det var så mycket skit inom ridsporten.. Men det är ju precis likt här... 
      VS     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0