Årjäng 10/6

Igår var det som sagt Årjängs ponnyheldag, började bra då Johny gjorde den bästas värmningen han nånsin gjort. Travade klockrent på mellan 2.00-2,05 så svin nöjda inför hans lopp. Där gick det inte lika bra, han travade bättre än på lindes med han galopperade 2gång. Han satt iofs fast i rygg med en häst både framför och brevid i över 500m. Ett väldigt tufft lopp där de flesta stod bättre till än deras rekord, gjorde att han kom utanför placering. Vi var ganska besvikna efter loppet men sedan kom tiden och han hade travat 2.09 trots att han satt fast + hade en gigantisk galopp på upploppet och tappade 5platsen. Så rätt nöjda ändå.
I TTs första lopp hände det som inte fick hända när det gäller henne, 1000m från mål tappade hon käken! Och hon är väldigt beroende av den, tappade väldigt mycket och galopperade väl 5 gånger! Så jävla tråkigt att det hände då hon var med täthästarna tills det hände! Men men går ju inte att göra nått åt, har ju karbinhakar på mina käkar men på hennes huvudlag (nytt) har jag inte hunnit byta....

I Johnys andra lopp blev jag grymt besviken! Han larvade sig och galopperade flera ggr och blev diskad... Och när han hade blivit diskad körde Carro i 4:de spår och sprang i kap och var bara en längd efter i mål typ.... Då trots 4:e spår sista 800m... Fattar inte hur han kunde göra en sån värmning och sedan total vända i loppet, och sedan efter att ha blivit diskad springa bra igen... Han hade vunnit det loppet med lätthet eftersom hästen som var överlägsen blev diskad på upploppet... Det som tröstar är iaf att han har en sån kapacietet och när det släpper så kommer han springa snabbt.. Han ska starta på Söndag på färjestad om det nu blir lopp.. Vi ska då prova en ny taktik i värmningen och bara köra 3 bakvarv och inget mer så kanske han springer bättre i lopp, en får ju prova sig fram tills man hittar taktiken som passar bäst för den hästen man har.

I TTs andra lopp hade Carro stränga order om att inte bli diskad, så riktigt nöjd att hon gick 2.02 i det loppet och bara en galopp trots 2200m. Hon låg i rygg på Zalsa när hon hoppa och det avståndet hon fick efter galoppen höll hon sedan in i mål vilket betyder att hon höll 2 mins fart i hela loppet men tappade en del sek på galoppen.. Hon har ju trots allt bara gått under 2 min en enda gång för 3 års sen i toppform på sensommaren men kusken som alltid kört henne.. Så att hon går 2.02 är jag väldigt nöjd över! :) Hon ska starta på midsommar, speciallarn 2,05 och där står hon endast 20 meter tillägg! Men innan dess ska hon gå på rid och körlägret till veckan!  :)

Så allt som allt var dagen igår inte speciellt bra, och jag funderar på om det var ett misstag att inte köra istraven som försäsong, samtidigt vill jag att hästarna ska hålla hela säsongen och inte bara fram till juli typ..

Nypon var hos Veterinären idag och som jag misstänkte var han lite sliten, lite ½ grader här och där, behövdes inte behandlas utan fick metakam för allmän behandling, behövdes heller inget återbesök. Enligt veterinären så är han en rätt gammal häst som tar ut sig till fullo och då blir de lite slitna, så inget konstigt med det enligt honom. Men konstigt om det inte var så ;) Han sa även att med det travet han har skulle han kunna bli ännu bättre än 1.54!!! :D Sånt är ju alltid kul att höra :D Finns inte många ponnytravare som inte ens tar hjälpsteg!
Så han ska ta de lugnt i en period, vilket jag redan hade planerat och ska komma ut i augusti då han har väldigt många fina lopp på hemmaplan. Flera speciallarn lopp och med hans rad han har kommer han stå på typ 2,00-2,01 nånstans och fräch gör han de baklänges ;) Även 2 st 1.55 lopp och han har ju visat att i ledningen trivs han!

Enda problemet blev ju nu lägrena, eftersom i planering är han med i alla tre läger, men med snälla tjejer som lånat ut sina snälla ponnyer fixade det sig på en sekund! :D Imorgon är det planerings möte och jag längtar tills lägrena drar igång!

Kommer visst en till häst som ska stå här på bete i sommar och tränas. Kanske t.o.m för start...

Från och med imorn är jag inte ledig förrän 1 juli! Det är hårt att ligga på topp... Men sedan har jag semester i 2 veckor! Då ska det åkas på semester!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0