Sammanfattning

Nu är det väl iaf dax för en sammanfattning om vad de senaste veckorna har innehållit....
Förra helgen startade Johny på färjestad och måste säga att jag helt ärligt börjar tröttna lite på att hålla på med honom. När han gång efter gång sviker, tränar så bra och sen när det kommer till lopp blir det tvärtom. Som nu i helgen, hade 40 meters tillägg kom i kapp och låg i rygg på ledarklungan redan i första sväng och det såg verkligen bra ut så in på upploppet gjorde han e mega galopp och tappade säkert 60-80 meter på den klungan och hamnade som näst sista häst! Sedan springer han i kapp den klungan och är väl ca 20 meter ifrån att ta placering... Blir så trött! Fatta bara hur snabbt han sprang sista 700 för att faktiskt komma ikapp... Om han NÅN gång kunde sköta sig ett helt lopp.. Han ska starta på Åby nu till helgen sen ska han vila i några veckor och inte starta föränn i augusti.. Troligen hinner inte hovslagaren komma innan helgen heller och han behöver verkligen skos så det blir väl som det blir.. Låter ju väldigt positiv nu men det känns så frustrerande när hästarna funkar i träning sen inte alls i lopp.
 
 
TT startade igår och hon startade för första gången med den nya balansen vilket är helt tvärt emot vad hon brukar ha.. Hon gick iaf det bästa hon gjort sen innan hon fick föl med bara en galopp men jag kan ändå inte känna mig nöjd.. Hon kan så mycket mer och i loppet såg det mest ut som hon bara sprang i sömnen och carro drev för fullt.. Och efter loppet var jag så sur så sa till carro att köra yttligare 1000m och då bli sur på henne och då gick hon 1000 meter utan galopp på en betydligt bättre tid.... Hon är en väldigt speciell häst.. Hon gick iaf 2.00.9g/1680m.. Hon startar också på Åby till helgen, finns tyvärr bara ett lopp för henne och det är itne perfekt precis..
 
Helgen 16.17 juni var det rid/körläger här hemma, ett dagläger med bar mellan 6-10 år.. Trevligt med massa folk här och barn och föräldrar va väldigt nöjda så bra!
 
Den 18 var det dagt för rid/körlägret för de lite äldre ungdomarna och det lägret hade jag verkligen sett fram emot! Och det blev lika lyckat som förra året! Vi hade dressyrträning på måndagen de fick lära sig lite tips och knep de kan använda sig av och och vid slutet av dagen hade alla fått ner sina ponnyer "på tygeln" ..Twixan blev jag verkligen förvånad över då hon visade sig vara en höjdare i dressyren och gick på tygeln och arbetade stadigt näst intill hela lektionen med en 9 åring! De passade verklgien tillsammans och TT gick fram för minsta lilla tryck med skänkeln... <3 Så kanske kan bli nån liten dressyr framöver :) Johny va lika duktig han, men det visste jag ju redan ;) (kanske blir ridhäst av honom...)
På tisdagen hade vi hoppning på schemat och det var verkligen lyckat, De flesta fick över sina russ på 70 cm (carro och Johny 80cm), och shettisarna på mellan 30-50cm :) Carro tränade även med Johannas Zalsa och där hade vi en hopptalang!
 
Våran fina travskole ponny Texas " Den nya Celcius, fast med mer personlighet" :P
På kvällen blev jag ju upptvingad på viggen av barna och det var jag glad över, började arbeta honom lite och fick ner han på tygeln inom en minut xD Avslutade sedan med en galopp på ängen, härligt... Han är mer byggd som ett kallblod, hade aldrig satt mig på en varmblod byggd som wirre precis xD Så nu åter kom suget efter en riktigt ridhäst...
Onsdagen var avslutande dagen, en uteritt och sedan löshoppning..
 
Dagen avslutades med en dressyrtävling Marke I
Och måste säga att efter ett par dagar här i hårdträning syndes det verkligen förbättring... Alla presterade verkligen över all förväntan! Kul!
Twixan var ohotad som segrare, såg verkligen kanon ut ställd på alla böjda spår, perfekta volter, energisk och lyssnade på skänkeln. Inte några släppande hovar här inte! Ryttaren satt som gjutet i sadeln. Åter igen de passar verkligen, fick sms redan dagen efter om att hon ville ha privat lektioner och det är klart hon ska få! :)
Lägger väl in en bildbomb senare ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0