Åmål 18/8

I lördags var det dax för Åmåls årliga ponnyheldag. Vi hade alla tre ponnyer tillstart och de skulle starta ett lopp var. Det var otroligt dåligt väder och banan var inte rolig. Direkt vi kom på plats förstod vi att det inte skulle funka med TT, som är  beroende av bra fäste. Jerker sa nått roligt i stil med att det finns två saker som gör att man lika gärna kan lämna henne hemma det är brunst och det andra lerig bana ;) Det gick som det gick och hon kom iaf i mål utan att vara diskad på en okey tid 2.03.
 
Sedan var det Nypons tur och han har ju inte startat på över 2 månader och dessutom endast gått 2 intervallpass och ett banjobb a 2X1000m , så förhoppningarna var väl inte jätte stora. Visst man hoppades ju eftersom loppet såg väldigt bra ut på förhand. Starten gick och han travde som en klocka! Tog ganska snabbt fram sig till ledaren och tog över, sedan ledde han loppet varende meter efter det! Han såg så himla fin ut och travade 2140m på fina tiden 1,58 och utan en enda galopp eller snesteg! Och på den kladdiga banan med! Han blev rejält trött sista 300 metrarna så de sprang han endast på vilja och ren skalle!
 
Sedan var det Johnys tur och där hade vi ingen som helst aning om hur det skulle gå då vi testar lite nytt. Han går med ridskor fram och boots bak, och med lång och låg raymondkäk! Och ingen värmning utan endast jogging på stallbacken 15 min innan start. Och det visade sig funka hur bra som helst! Han gick för första gången som jag kommer ihåg ett heeelt lopp utan en enda galopp! Men han hade otrolig otur. Det var en mycket jämt lopp och han satt fast i rygg på ledaren som va långsammare än han själv i mer än 800m! hästar både bakom och framför och på sidan! På bortre lång fick han en liten lycka och kom ut i andra spår vi det laget fanns det endast en snabbare häst med där framme så seger förhoppningarna ökade rejält. Men när denna häst börjar galoppera och kusken tar ner så carro får hästen i knät och får ta upp kraftigt så krokar carro ihop med en annan och blir fast i några meter hinner ledaren sticka undan och hästen som galopperade ställa sig och stack efter. Han gick sedan väldigt bra och kom i kap och blev 3:a men det känns ändå inte så kul när han var så nära segern. Det står i resultatlistan att han hade galopp men så var inte fallet och tiden stannade på 2.12 vilket jag ser som en bra tid med allt som hände och ja va super nöjd men honom!
Han har tyvärr inget lopp på dryga tre veckor....
 
Dagen blev väldigt bra och det känns kul att hästarna börjar komma i form!
 
Vi ska till Mantorp imorn med TT och Nypon. Carro ska även starta Melissa i 2 lopp, och Jessica ska med och prova på och köra Dante som inte är världens mest lättaste ponny! Loppen ser okey ut, något tuffa för TT tycker jag!
På fredag ska även N och T starta här på hemma plan. Carro ska köra Nypon och Maja Jansson ska få prova på att köra TT. Hon har bara kört snabbt en gång tidigare med russ och detta i provloppet med TT på fina tiden 2.00! Hon ska även testa henne i monte för att kanske starta henne på färjestad den 9 sept. Skulle ju ljuga om jag inte trodde på fin chans för Nypon om han håller formen! Står väldigt bra till :) Hoppas också TT kan överraska ;)
 
Nej nu blir det sängen, klockan är ställd på 04.00!
Natti!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0