Johny Russ

 
Tänkte göra en lite snabbresume över hur det går med Johnys träning och vad vi har gjort.
I början av vintern efter hans fina lopp på Åby, stod han först i 2 veckor. Sedan började vi ridträna honom Maja red honom en del i ridhuset (vilket hon gjorde med bravur! Tack maja). Men även Carro var med nån gång plus att hon red mycket hemma i våran paddock. Annars gick han nästan bara ridning i backar och över stock och sten i ganska lugnt tempo även en del snöpulsning.. Planen med detta var att bibehålla hans kondis utan att behöva träna för fullt. Det har dock gett så mycket mer! Han har blivit så fin och säker i dressyren, ute är han fortfarande lika pigg men har blivit mer reglerbar!  Och det är väl bra eller vad tycker du Linnea? ;)
 
I slutet av November drog vi igång med att köra lite mer kondition med vagnen, vilket resulterade i att han knappt hade tappat nått! Han gick i vagn 2 dagar och rid 2 dagar i veckan, och för några veckor sen var han inne på rakbanan för gå lite intervallet. Caroline har fått order om att inte köra snabbare än han går rent och detta i det fallet utan käk. Det gjorde han några gånger. Gick stadigt på 2.20 ungefär.
 
I lördags tog vi med honom in till banan för intervallet på banan och ett 1000meters test. Började med 4 bakvarv i värmning och sedan följt av 3 intervaller på ca 300 utan käk i rent tempo.
Sedan åker checken på (ingen annan utrustning alls) så skulle hon köra 1000m snabbt. Men inte snabbare än att han travade bra oavsett hur långsamt det var!
Han travade iväg och jävlar va han gick! Klockan stannade på 2.09 utan en ende galopp och carro var super nöjd med honom. Han var jätte pigg och sprang ännu snabbare efter mål!
 
Har nu med detta kommit och tänka på en sak, hur kommer det sig att han alltid går så bra på istravssäsongen? Men sen när de riktiga tävlingarna kommer inte alls går så bra? Då han förra året endast gick 3 istrav... Detta har jag kommer fram till.. Och det är tvärtom mot Twixan! Han funkar BÄST på broddar. Direkt broddarna försvann förra året gick han sämre! Och en hovslagare rekommenderade faktiskt mig att prova köra honom på brodd även på sommaren. Kanske är helt skruvat men går han bra även denna istravssäsongen så kommer ja faktiskt att prova ha kvar brodden över färjestads heldag i början på maj... Finns ju faktiskt stora travare som travar på brodd :D
 
Han är allt speciell min lilla guldklimp eller ja Leas om hon får bestämma!
 
 

Kommentarer
Postat av: Jerker Klang

Detta med brodd på. Johnys halvsyster, Jaritza, var precis likadan. Hon behövde massa grepp och gick alltid bäst med brodd. Värt att prova på Johny för dom är faktiskt väldigt lika dom där två halvsyskonen.

2013-01-08 @ 18:18:21
URL: http://www.isil.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0