Nypon II

Nypon II våran första ponnytravare köpte vi ifrån örebro i mars 2009. Han hade då rekordet 2.04.8. Vi hade inga större förhoppningar på honom, vi ville bara att han skulle vara en bra första ponny. Han hade endast 2 segrar på över 70 starter. Men redan första året gick han nytt rekord 2.04.0 och lyckades vinna Carolines första lopp. Året efter gick han nytt rekord i första starten för året på färjestads heldag, han blev 2:a på 2.03 och loppet efter gick han 2.01 och där började vi få förhoppningar om att han skulle kunna nå drömgränsen under 2.00.


Och det skulle inte dröja länge för den 17 juli 2010, startade han i Årjängs lilla sprinterlopp på Årjängs största travdag v75. Banan va riktigt kladdig och de hade regnat i flera dagar, vi värmde och han verkade lika fin som alltid. Loppet gick iväg  och han hade dryga 100m i tillägg, och för varje meter plockade han in häst efter häst. Och när upploppet nåddes hade han tagit över ledningen´, jag glömmer aldrig känslan som kom när han svängde in på upploppet som ledare i Årjängs lilla. Cabajo kom upp på sidan och med hans dåliga segerprocent tänkte jag va kul om hän kan bli tvåa..

Men den lilla kämpen endast120 cm i manken kämpade på och när mållinjen nåddes skrek kommentatorn ut: Det blir nr 8 NYPON II... Vilket lyckorus!
Och när det ropar ut vinnartiden stannar hjärtat till.. : 1,59,5! Han hade nått den magiska gränsen!

Då trodde vi att han hade nått sin maxkapacitet.
Men år 2011 skulle det ske igen, vi åkte till Åby och han startade i två lopp. I första loppet blev han diskad och funkade inte alls, vi va tvugna att göra något. Så vi frågade Julia Erlandsson om vi fick låna hennes boots.
Loppet gick iväg och Nypon tog ledningen. När upploppet nåddes så var det på exakt samma sätt som året innan en snabbare häst kom upp på sidan om honom, men Nypon bet ifrån sig och vann med ett huvud!
Julia och jag som stod på läktaren höll på dö när vi hörde tiden: 1,56! 

DÅ var väl gränsen nådd vad denna ponny klarar av?

Men helgen efter skulle det ske igen, startade mot några av de bästa ponnyerna i landet, han blev 4:a på ännu ett nytt rekord 1,54!

Han har visat sig vara en riktig kämpe som VILL vinna, förutom det här tre segrarna har han vunnit många istrav/bygdetrav blev 2011s istravchampion.

Han är en helt underbar individ som aldrig kommer lämna våran ägo. För tillfället står han på travskolan i Årjäng och agerar travskoleponny samtidigt som han laddar upp inför säsongen 2012!

Och hans mål 2012 är att kunna gå 1,54 igen, vilket jag tror kommer bli svårt men Nypon har visat att inget är omöjligt. Så vi hoppas sagan om Nypon fortsätter lika bra som den varit hittils!


Nypon vid vinsten på Åby 2011












Nypon II <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0